Η Epson λέει “ναι” στο Φεστιβάλ Βωβούσας που πραγματοποιείται στο χωριό του Ανατολικού Ζαγορίου, στηρίζοντας τη δημιουργία ενός κέντρου πολιτισμού στην Πίνδο.

Epson_Press Release_Vovousa Festival 2015_ΑΗ Epson στηρίζει ενεργά το Φεστιβάλ Βωβούσας που λαμβάνει χώρα έως τις 8 Αυγούστου στη Βωβούσα, το ιστορικό χωριό του Ανατολικού Ζαγορίου, σε συνεργασία με το Protect Aoos (Κίνηση πολιτών για την προστασία του Αώου), το Μουσείο Μπενάκη, το Μουσείο Φωτογραφίας, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και το Exile Room.

 

Η Epson υποστηρίζει δυναμικά την αξιέπαινη προσπάθεια των διοργανωτών του Φεστιβάλ, να δημιουργήσουν ένα μικρό κέντρο πολιτισμού στις κορυφές της Πίνδου. Για τον λόγο αυτό, επιβραβεύοντας αυτή την ιδιαίτερη και δύσκολη ενέργεια, προμηθεύει το φεστιβάλ με τον απαραίτητο εξοπλισμό για μια σειρά κινηματογραφικών προβολών, τόσο σε ανοιχτούς όσο και σε κλειστούς χώρους

 

Παράλληλα, στις εγκαταστάσεις της Epson στην Αθήνα, με την επιμέλεια του Μπόρις Κιρπότιν, πραγματοποιήθηκαν οι fine art εκτυπώσεις, για τις εκθέσεις που θα παρουσιαστούν στη Βωβούσα, από την έναρξη του φεστιβάλ μέχρι και το Σεπτέμβριο. Επιπλέον, θέλοντας να βοηθήσει πραγματικά την κοινότητα της Βωβούσας, θα αφήσει το στίγμα της στην ντόπια κοινότητα, δωρίζοντας εκτυπωτικό εξοπλισμό στο μονοθέσιο σχολείο της Βωβούσας, που αυτή τη στιγμή αριθμεί δύο μαθητές.

 

Epson_Press Release_Vovousa Festival 2015_ΒΗ θεματολογία του Φεστιβάλ εστιάζει στο ορεινό υψόμετρο, την προστασία της φύσης μέσα από την αειφόρο ανάπτυξη και είναι αφιερωμένο στους νέους, τη φωτογραφία, τη βίντεο-τέχνη και τον κινηματογράφο. Η Epson, με όραμα στην καινοτομία, την περιβαλλοντική ευθύνη και τη βιωσιμότητα, επιδιώκει να υποστηρίζει ενεργά ενέργειες προσανατολισμένες στην πολιτισμική, πολιτιστική, καλλιτεχνική και εκπαιδευτική δράση.