Έστω ότι θέλετε να στείλετε ένα μήνυμα σε κάποιον που δεν βρίσκεται στη λίστα επαφών σας. Πώς θα το κάνετε χωρίς πρώτα αυτός να πρέπει να αποδεχθεί το αίτημα φιλίας σας;

 
linked-in-100040973-largeΤο LinkedIn είναι ίσως το πιο αυστηρό από τα μεγάλα κοινωνικά δίκτυα της εποχής μας, κάτι απόλυτα λογικό, μιας που εστιάζει ως επί το πλείστον στις εργασιακές και επαγγελματικές επαφές καθώς επίσης και την ανάδειξη των business στοιχείων των μελών του. Ως εκ τούτου, αποφεύγει τα αχρείαστα στοιχεία και τις «σαχλαμαρίτσες» που θα μπορούσαν να πλήξουν το προφίλ του ενώ παράλληλα υιοθετεί πιο αυστηρά μέτρα τόσο στην προσθήκη επαφών, όσο και στην αποστολή μηνυμάτων σε άτομα που δεν βρίσκονται στον κύκλο των γνωστών μας στην πλατφόρμα.

 
Έστω λοιπόν ότι εσείς θέλετε να στείλετε ένα μήνυμα σε κάποιον με τον οποίο δεν είστε «φίλοι» και δεν έχετε τον χρόνο να περιμένετε να δεχθεί εκείνος το αίτημά σας προκειμένου να του αποστείλετε το μήνυμά σας κατόπιν. Τι μπορείτε να κάνετε; Η λύση είναι απλή.

 
Δείτε τα γκρουπ στα οποία συμμετέχει και γίνετε κι εσείς μέλος σε ένα απ’ αυτά αν δεν είστε ήδη.

 

linkedin-1

 
Ο χρήστης που σας ενδιαφέρει, θα πρέπει να έχει αφήσει ένα μήνυμα κάποια στιγμή στο γκρουπ. Αν το έχει κάνει, η αποστολή σας ολοκληρώθηκε! Στην επάνω δεξιά γωνία του μηνύματός του θα βρείτε ένα πλήκτρο με ένα βέλος. Πατήστε το και επιλέξτε το Reply Privately.

 

linkedin-2

 
Τατάααν! Θα είστε σε θέση να του στείλετε απ’ ευθείας μήνυμα, μιας που τα μέλη ενός γκρουπ δύνανται να επικοινωνούν μεταξύ τους, ακόμα κι αν δεν είστε φίλοι.

 
Πρώτο;