Από την Αθήνα στον Σαν Φρανσίσκο με οδηγό την πράσινη επιχειρηματικότητα. Οι συμμετοχές για το διαγωνισμό “Cleantech Open Global Ideas” θα γίνονται μέχρι 26/8.

Cleantech_Disrupt2014Αέρας, νερό, ενεργειακή απόδοση, ανανεώσιμες πηγές, πράσινη ανάπτυξη, έξυπνη ενέργεια, διαχείριση αποβλήτων, μεταφορές. Αυτές είναι οι βασικές ενότητες του Παγκόσμιου Διαγωνισμού “Cleantech Open Global Ideas” για την καινοτομία στο ευρύτερο πεδίο της «καθαρής» τεχνολογίας, ο εθνικός τελικός του οποίου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, 01-04 Οκτωβρίου, στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι.

 

Διοργανωτές του τετραήμερου φεστιβάλ καινοτομίας, είναι οι Ιndustry Disruptors – Game Changers (ID-GC) και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του «Disrupt Startup ScaleUP», φιλοδοξούν, στην Ελλάδα του σήμερα, να διαμορφώσουν ένα πεδίο εξωστρέφειας με το βλέμμα στον κόσμο. Δείχνοντας, δηλαδή, τον δρόμο της επιβίωσης της επιχειρηματικότητας σε κατάσταση πολιορκίας ή όπως ευφυώς λένε και οι ID-GC “Entrepreneurship Under Siege”.

 

Ο Παγκόσμιος Διαγωνισμός “Cleantech Open Global Ideas” έχει ήδη ανοίξει για συμμετοχές και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους μέχρι τις 26 Αυγούστου στο http://industrydisruptors.org/index.php/competitions/cleantech-open-ideas.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συμμετέχοντες διεκδικούν επίσης μία θέση στον Διεθνή Τελικό που θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο στον Σαν Φρανσίσκο στο Παγκόσμιο Φόρουμ του Cleantech Open. Εκεί οι διεθνής φιναλίστ θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την ιδέα τους μπροστά σε ένα πλήθος από 1.000 επενδυτές, επιχειρηματίες, χορηγούς εταιρειών, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και του Τύπου και θα συμμετάσχουν σε πρόσθετες δραστηριότητες που έχουν σχεδιαστεί για τη σύνδεσή τους σε πιθανούς συνεργάτες, πελάτες και επενδυτές από τη Silicon Valley και τον κόσμο.

 

Ποιοι είναι οι Industry Disruptors – Game Changers (ID – GC)
Οι Industry Disruptors – Game Changers (ID – GC), αποτελούν μια πρωτοβουλία που στόχο έχει τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος που ενισχύει και προάγει την καινοτομική επιχειρηματικότητα, εστιάζοντας στη νεοφυή επιχειρηματικότητα και την εξωστρέφεια. Μέσω στρατηγικών συνεργασιών με αναγνωρισμένους φορείς στήριξης της επιχειρηματικότητας του εξωτερικού, οι ID-GC προσφέρουν τη δυνατότητα σε νέους επιχειρηματίες να ωριμάσουν τις ιδέες τους μέσα από δικτύωση, διαγωνισμούς, εκπαίδευση, χρηματοδότηση, mentorship, και στρατηγικές επικοινωνίας προσαρμοσμένες στις ανάγκες μιας start-up επιχείρησης. Διαβάστε περισσότερα για τους ID-GC στο www.industrydisruptors.org.