Αν και ακόμα μένει ένα γεμάτο τρίμηνο μέχρι την ανακοίνωση και το λανσάρισμα του iPhone 7, τα πρώτα… προσχέδια όσον αφορά στο design του, έχουν κάνει την εμφάνισή τους!

 
iPhone 7 ή iPhone 6s; Όπως κι αν λέγεται το επόμενο μοντέλο του διασημότερου smartphone στον κόσμο, η ανυπομονησία είναι η ίδια. Ο κόσμος περιμένει πώς και πώς τις βελτιωμένες εκδόσεις των καινοτόμων αλλά και… προβληματικών σε έναν βαθμό iPhone 6 & 6 Plus και όπως είναι φυσικό, οι εικασίες για το design τους δίνουν και παίρνουν.

 

maxresdefault

 
Την εμφάνισή τους έκαναν ήδη κάποια πρώτα κόνσεπτ με ένα εξ αυτών να… προκαλεί, αφού θέλει την Apple να αποκηρύσσει το Home πλήκτρο, αντικαθιστώντας το με μια ροδέλα, έναν αναλογικό διακόπτη παρόμοιο με αυτόν του Apple Watch! Φυσικά και ένα τέτοιο σενάριο είναι ιδιαίτερα δύσκολο να επιβεβαιωθεί, μιας που αν έγινε κάτι τέτοιο στο Apple Watch, ήταν διότι η επιφάνεια ήταν περιορισμένη και με την προσθήκη ενός πλήκτρου Home, δεν θα έμενε καθόλου χώρος για την οθόνη. Στο iPhone πάλι, ιδίως μετά τη… μεγέθυνση της συσκευής πέρυσι, χώρος υπάρχει και μάλιστα άπλετος! Παρ’ όλα αυτά σαν κόνσεπτ είναι ενδιαφέρον, όπως και να το κάνουμε.

 

iPhone_7_ADR_studi_3387920k

 

Ας αφήσουμε τις φαντασιώσεις όμως…

 
Τι ξέρουμε όμως για το iPhone 7; Κατ’ αρχάς, εφ’ όσον επί της ουσίας πρόκειται για το iPhone 6s, από πλευράς design δεν θα πρέπει να περιμένουμε τίποτα το εξωπραγματικό: ίσα-ίσα που η νέα συσκευή θα μοιάζει στην ήδη υπάρχουσα –κατ’ αντιστοιχία εκδόσεων φυσικά. Αυτά που δεν ξέρουμε είναι τα υλικά κατασκευής της συσκευής: η γενικότερη ποιότητα αναμένεται να είναι ανώτερη απ’ αυτή των iPhone 6 & 6 Plus (κυρίως του δεύτερου) ενώ μένει να δούμε και τα χρώματα στα οποία θα το λανσάρει η Apple. Τα μεγέθη θα είναι τα ίδια (4,7 και 5,5 ίντσες), αν και υπάρχει περίπτωση να δούμε και μοντέλο τύπου 6c στις 4 ίντσες.

 

iphone6_2988853b

 
Με μεγάλο ενδιαφέρον περιμένουμε να δούμε και τις κάμερες του νέου iPhone. Οι φήμες κάνουν λόγο για κύρια κάμερα 12 MP με δυνατότητα λήψης 4Κ βίντεο και αργής κίνησης στα 240 fps (μιλάμε για… εξαιρετικά σούπερ αργή κίνηση) και εμπρόσθια στα 5 MP με εγγραφή βίντεο στα 1080p (Full HD ανάλυση) και φλας για φωτεινές selfies! Στα θετικά της συσκευής, εφ’ όσον επαληθευτούν οι πληροφορίες και το νέο LTE τσιπ της Qualcomm που θα χαρίσει στη συσκευή υποστήριξη διπλάσιων ταχυτήτων 4G και μεγαλύτερη αυτονομία.

 
Το νέο iPhone αναμένεται να παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο και όπως είναι λογικό, όσο πλησιάζουμε προς την περίοδο ανακοίνωσης και λανσαρίσματός του, οι φήμες θα αυξάνονται με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου. Εν αναμονή λοιπόν…