Capital control, λέει. Αδυναμία χρήσης των ελληνικών πιστωτικών καρτών στο εξωτερικό, λέει. Θέλετε να κάνετε κανονικά αγορές από ξένα sites; Ε, δείτε πώς.

 
OB-OL747_Paypal_D_20110624152051Για το capital control τα έχουμε χιλιοπεί εδώ στο Techpress. Ουσιαστικά, μεταξύ άλλων, κλείνει τα σύνορα για το εγχώριο χρήμα καθώς δεν επιτρέπει μεταφορές ποσών σε λογαριασμούς τραπεζών του εξωτερικού με κανέναν τρόπο, είτε για αγορές, είτε για αποταμίευση. Αυτό σημαίνει πως είτε δοκιμάσετε να χρεώσετε την πιστωτική σας από το σπίτι κάνοντας π.χ. μια αγορά μέσω Amazon, είτε αποπειραθείτε να τη χρησιμοποιήσετε ενώ βρίσκεστε στο εξωτερικό, αυτή δεν θα έχει αποτέλεσμα, δεν θα «περάσει». Για τους ευρισκόμενους στα εξωτερικά δεν έχουμε λύση. Για όσους αρέσκονται στις ιντερνετικές αγορές όμως, υπάρχει εναλλακτική!

 
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχετε PayPal. Το PayPal, ουσιαστικά, είναι ένας –τύποις- λογαριασμός σε ένα –τύποις- τραπεζικό ίδρυμα: εμείς τουλάχιστον ως τέτοιο θα το εκμεταλλευτούμε. Το ζητούμενο λοιπόν, εφ’ όσον δεν μπορούμε να στείλουμε λεφτά από την πιστωτική/χρεωστική μας κάρτα ή τον τραπεζικό μας λογαριασμό στο PayPal, είναι το εξής: να ανεβάσουμε με κάποιον τρόπο το υπόλοιπό μας εκεί, το λεγόμενο “balance”. Έτσι, θα είμαστε σε θέση να κάνουμε αγορές και πληρωμές χρησιμοποιώντας αυτό και όχι χρήματα (funds) από κάρτες και τραπεζικούς λογαριασμούς. Εδώ λοιπόν υπεισέρχεται το eBay: πρόκειται για ένα site χάρη στο οποίο μπορείτε να βγάλετε χρήματα τα οποία στο 99,99% των περιπτώσεων (τρόπος του λέγειν) καταλήγουν στο PayPal.

 

Paypal_ozojnj

 
Βρείτε, που λέτε, πράγματα που δεν χρειάζεστε, αντικείμενα τα οποία σας είναι άχρηστα, τραβήξτε τα ωραίες φωτογραφίες και ανεβάστε τα στο eBay. Συμπληρώστε προσεκτικά περιγραφές και κόστη αποστολής και… voila! Να έχετε κατά νου ότι και δωρεάν να τοποθετήσετε την αγγελία σας, το eBay θα πάρει ποσοστό από κάθε επιτυχημένη πώληση (10%) ενώ το ίδιο θα συμβεί και με το PayPal για τη μεταφορά των χρημάτων από τον λογαριασμό του αγοραστή στον δικό σας. Στο φινάλε όμως, θα δείτε το υπόλοιπό σας στο PayPal να αυξάνεται, λύνοντάς σας έτσι τα χέρια αφού ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις του εξωτερικού υποστηρίζουν πληρωμές μέσω αυτού.

 
Τη διαδικασία αυτή την επαναλαμβάνετε μέχρι τουλάχιστον την άρση της απαγόρευσης χρήσης ελληνικών πιστωτικών & χρεωστικών καρτών στο εξωτερικό. Αν εξακολουθήσετε να έχετε πράμα για πούλημα και μετά το προαναφερθέν ευτυχές γεγονός, μη διστάσετε: το eBay είναι εκεί και σας περιμένει και όσο για τα χρήματα, θα μπορείτε άνετα αντί να τα κρατάτε στο PayPal, να τα στέλνετε στους λογαριασμούς σας εν Ελλάδι ή άλλη χώρα.