Η φωτογραφία στην εποχή των smartphones! Κορυφαίες φωτογραφικές επιδόσεις και συναρπαστική «οπτική εμπειρία» από το πρωτοποριακό smartphone G4 της LG.

LG G4_F1-8 Lens With 16MPΗ φωτογραφία, πέρα από την τεχνολογική της διάσταση, αναγνωρίζεται ως ένα από τα ευρύτερα διαδεδομένα μέσα επικοινωνίας του 20ου αιώνα, καθώς και ως μία μορφή τέχνης συγγενική με τη ζωγραφική. Με τον όρο «φωτογραφία» νοείται η τέχνη και η επιστήμη της δημιουργίας οπτικών εικόνων μέσω της καταγραφής και αποτύπωσης του φωτός.


Το φώς αποτελεί μία παράμετρο με καταλυτική σημασία για τη λήψη μιας εξαιρετικής φωτογραφίας. Αυτό που διαφοροποιεί μια πολύ καλή κάμερα από μία μέτρια, είναι η ικανότητα με την οποία «συλλαμβάνει» το φως.

 

Για τους ειδικούς, δύο βασικοί παράγοντες είναι πολύ πιο σημαντικοί από τον αριθμό των megapixels. Συγκεκριμένα, αφενός το πόσο φως μπορεί να περάσει στον αισθητήρα της κάμερας και αφετέρου τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που θα πρέπει κάποιος να ελέγχει προκειμένου να διαπιστώσει αν μία κάμερα μπορεί να αξιοποιεί κατάλληλα το φως κατά τη φωτογραφική λήψη.

 

Αξίζει να σημειωθεί από τα 5,2 δισεκατομμύρια κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούνται σήμερα παγκοσμίως, το 83% αυτών διαθέτει φωτογραφική κάμερα. Αυτό, ιδιαίτερα στις αναδυόμενες αγορές, σημαίνει ότι το αξιοσημείωτο ποσοστό του 90% των ανθρώπων έχουν χρησιμοποιήσει το κινητό τους για να ‘τραβήξουν’ μια φωτογραφία, ενώ αναλυτές και εμπειρογνώμονες της βιομηχανίας έχουν προβλέψει ότι πάνω από ένα τρισεκατομμύριο φωτογραφίες θα ληφθούν μέσα στο 2015.

 

LG G4_8MP Front CameraΈνα από τα μεγαλύτερα προνόμια των φωτογραφικών μηχανών στα smartphones είναι το γεγονός ότι ο χρήστης μπορεί να μοιραστεί άμεσα τις φωτογραφίες και τα videos μέσω μηνύματος ή μέσω των social media. Ωστόσο, από τα δισεκατομμύρια των φωτογραφιών που λαμβάνονται ανά ημέρα, περίπου 1,8 εκατομμύρια δημοσιοποιούνται στα κοινωνικά δίκτυα ενώ ο συγκλονιστικός αριθμός των 93 εκατομμυρίων φωτογραφιών που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο είναι selfies.

 

Η LG Electronics (LG) κάνοντας ένα ουσιαστικό βήμα εξέλιξης με το καινοτόμο LG G4, τη ναυαρχίδα της εταιρείας στις mobile συσκευές, έρχεται να δώσει ένα νέο ορισμό στην έννοια των smartphones και στην τέχνη της φωτογραφίας. Η πρωτοποριακή κάμερα του G4 υπόσχεται μία πραγματικά συναρπαστική «οπτική εμπειρία» που δεν μοιάζει με οτιδήποτε άλλο έχουμε δει μέχρι σήμερα. Με φωτογραφικές επιδόσεις τις οποίες θα περίμενε κανείς από μία επαγγελματική ή DSLR μηχανή, το LG G4 είναι το καλύτερο φωτογραφικό smartphone της αγοράς.

 

LG G4_Laser AF Camera and OIS20Ο φακός του G4 έχει διάφραγμα με άνοιγμα F1.8, επιτρέποντας σε 80% περισσότερο φως να φτάνει στον αισθητήρα εικόνας (σε σχέση το F2.4 που συνήθως χαρακτηρίζει το φακό ενός μέσου smartphone). Όσο μικρότερος ο αριθμός F, τόσο περισσότερο φως μπορεί να περνά από το φακό προς τον αισθητήρα. Έτσι, με διάφραγμα F1.8, ο φακός του G4 είναι ο πιο φωτεινός μεταξύ όλων των smartphone της αγοράς.


Παρόλα αυτά, ένας φακός με μεγαλύτερο άνοιγμα (δηλ. μικρότερο αριθμό F) δεν έχει λειτουργικότητα εάν δεν συνοδεύεται και από ένα μεγαλύτερο αισθητήρα. Όσο πιο μεγάλος ο αισθητήρας, τόσο περισσότερο το φως που αξιοποιείται από την κάμερα.

 

Έτσι, το G4 εκτός από το μέγιστο διάφραγμα του F1.8, διαθέτει και αισθητήρα 16 ΜΡ (πίσω κάμερα), η επιφάνεια του οποίου είναι 40% μεγαλύτερη από εκείνη του προηγούμενου μοντέλου. Κατά συνέπεια, η κάμερα του LG G4 «συλλαμβάνει» περισσότερο φως σε λιγότερο χρόνο, βοηθώντας το χρήστη να τραβά φωτογραφίες υψηλής ποιότητας, καλύτερης από οποιοδήποτε άλλο smartphone της αγοράς.

 

LG G4_Manual ModeΟ διεθνούς φήμης φωτογράφος Colby Brown έζησε μια συναρπαστική φωτογραφική εμπειρία με το LG G4 και όπως ο ίδιος αναφέρει, «εκείνο που είναι πραγματικά εντυπωσιακό στο G4 είναι η δυνατότητα του φακού να «συλλαμβάνει» εξαιρετικά λεπτομερείς εικόνες κάτω από διαφορετικές και δύσκολες συνθήκες, σε τέτοιο βαθμό που η κάμερα το G4 θα μπορούσε να συγκριθεί με επαγγελματικό φωτογραφικό εξοπλισμό». Άλλωστε, υπάρχουν ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά της κάμερας του G4 που το κάνουν να ξεχωρίζει από τις smartphone κάμερες του ανταγωνισμού.

 

Συγκεκριμένα:
1. Ο φακός F1.8 της κάμερας του G4 είναι ο πιο φωτεινός φακός που διατίθεται σε smartphone συσκευή σήμερα, ικανός να συλλάβει το φυσικό φως σε σχεδόν οποιαδήποτε κατάσταση, χωρίς να υπάρχουν ‘λάμψεις’ στην κάμερα.
2. Η λειτουργία Manual Mode δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να ρυθμίζουν χειροκίνητα την ταχύτητα του κλείστρου, το ISO και την ισορροπία του λευκού.
3. Ο εσωτερικός αισθητήρας Color Spectrum Sensor «ανιχνεύει» το φως ενός υπέρυθρου μήκους κύματος και το φάσμα των βασικών χρωμάτων RGB, κάνοντας βαθμονόμηση της κάμερας (camera calibration) για τη δημιουργία ολοζώντανων χρωμάτων.
4. Η λειτουργία OIS 2.0 (Optical Image Stabilization) βοηθάει τους χρήστες να απαθανατίζουν πεντακάθαρες λήψεις, ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες, βάζοντας τέλος στις θολές φωτογραφίες.
5. Η εμπρόσθια κάμερα 8 MP σε συνδυασμό με τα πρωτοποριακά UX χαρακτηριστικά του G4 δίνει τη δυνατότητα για εύκολη λήψη ‘selfie’ φωτογραφιών με εκπληκτική λεπτομέρεια.

 

Η ναυαρχίδα της LG, έχοντας λάβει ήδη πολλούς επαίνους για την εξαιρετική κάμερα, την κορυφαία απόδοση χρωμάτων στη μεγάλη και φωτεινή 5,5 ιντσών IPS Quad HD οθόνη της και τη σχεδιαστική καινοτομία της, αποτελεί το πιο πολλά υποσχόμενο smartphone της αγοράς αυτή τη στιγμή. Άλλωστε, χάρη στο LG G4, η λήψη ψηφιακών φωτογραφιών επαγγελματικού επιπέδου γίνεται τώρα πιο εύκολη από ποτέ.

 

Το νέο smartphone παρουσιάστηκε στην Ελλάδα σε μία ιδιαίτερη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο στο κέντρο της Αθήνας στο City Link (Στοά Σπύρου Μήλιου), το LG G4 Street Art Portraits Event, κατά τη διάρκεια του οποίου οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις εκπληκτικές ικανότητες της κάμερας του LG G4. Η ξεχωριστή ολοήμερη εκδήλωση περιλάμβανε μία πρωτότυπη και ιδιαίτερη έκθεση φωτογραφιών, που είχαν τραβηχτεί με την κορυφαία κάμερα του LG G4, είχαν εκτυπωθεί και είχαν κολληθεί στο δάπεδο της στοάς και κορυφώθηκε με live εμφάνιση από το συγκρότημα “48 ORES” και ένα πρωτότυπο fashion show, εμπνευσμένο από τη μοναδική δερμάτινη πίσω όψη του κινητού.