Συχνά η τεχνολογία κατηγορείται ότι οδηγεί στονκαθιστικό τρόπο ζωής. Εμείς θα σας δείξουμε πως μια σειρά από συσκευές μπορούν να σας σηκώσουν από τον καναπέ.

SmartBand with Roxy Lifestyle 1Θεωρείτε πως η καθημερινή αλληλεπίδρασή σας με την τεχνολογία απειλεί να σας μετατρέψει σε πλαδαρούς καρεκλοκένταυρους μπροστά από ένα γραφείο ή να σας καθηλώσει σε έναν καναπέ βλέποντας TV και παίζοντας videogames; Τότε μάλλον δεν γνωρίζετε μια σειρά από νέες συσκευές που έρχονται για να σας δραστηριοποιήσουν, να σας ωθήσουν να αθληθείτε και να σας υποδείξουν τα μονοπάτια για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

 

Fitness bands
Samsung-Gear-Fit-AH-10Η συγκεκριμένη κατηγορία αποτέλεσε τον προπομπό των «έξυπνων» ρολογιών, καθώς εγκαινίασε την wearable (φορετή) γενιά συσκευών. Τα fitness bands ενσωματώνουν αρκετούς αισθητήρες για να αντλούν πληροφορίες σχετικά με τις φυσικές σας δραστηριότητες και για το λόγο αυτό τοποθετούνται συνήθως στον καρπό, αν και μερικά έχουν τη δυνατότητα να τοποθετηθούν και στο μπράτσο. Τα δεδομένα που συλλέγουν προωθούνται ασύρματα (μέσω Bluetooth) στο smartphone σας και από εκεί με τη βοήθεια κάποιας κατάλληλης εφαρμογής μπορείτε να έχετε μια πλήρη εικόνα της καθημερινής σας άθλησης.

 

Smartwatches
Η μόδα των «έξυπνων» ρολογιών δείχνει να εξαπλώνεται με εντυπωσιακούς ρυθμούς και νομοτελειακά, αργά ή γρήγορα, η συσκευή που θα φιλοξενείται στον καρπό μας θα διαθέτει αυξημένη λειτουργικότητα. Μέσα στις νέες αρμοδιότητες ενός smartwatch συχνά συμπεριλαμβάνεται και η καταγραφή καρδιακών παλμών, η μέτρηση βημάτων και ταχύτητας κ.λπ.

 

Λογισμικό
iOS-8-Health-teaser-001Καλοί οι αισθητήρες και οι wearable συσκευές, αλλά όλα τα στοιχεία που συλλέγονται χρειάζονται επεξεργασία από κατάλληλο λογισμικό, προκειμένου να προκύψουν «εύπεπτα» συμπεράσματα, προσωποποιημένες συμβουλές και εύστοχες ειδοποιήσεις. Όποια συσκευή κι αν επιλέξετε να σας συντροφεύσει στις αθλητικές σας δραστηριότητες, σίγουρα θα εκμεταλλευτείτε τις υπηρεσίες εφαρμογών όπως οι Google Fit, Microsoft Health, Apple Health, Samsung S Health κ.α.

 

Αφού αρχικά τροφοδοτήσετε το application της προτίμησής σας με κάποια απαραίτητα στοιχεία (βάρος, ύψος, ηλικία), έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε ένα πλήρες προφίλ που θα εμπλουτίζεται με τα δεδομένα που καταγράφονται από τις καθημερινές σας φυσικές δραστηριότητες. Αρκετές συσκευές μάλιστα παραμένουν… άγρυπνες ακόμα και κατά τη διάρκεια του ύπνου σας, ώστε να τροφοδοτήσουν την αντίστοιχη εφαρμογή με στοιχεία που αφού αναλυθούν, θα οδηγήσουν σε πολύτιμα συμπεράσματα και συμβουλές που θα σας εξασφαλίσουν καλύτερη ξεκούραση και ευεξία.

 

Videogames
xbox_fitness_screen__1_Αν νομίζατε πως gaming σημαίνει μόνο «βουλιάζω» σε μια πολυθρόνα, πιάνω ένα gamepad και κουνάω μόνο τα ακροδάχτυλά μου, είστε γελασμένοι. Εδώ και αρκετό καιρό, όλες οι σύγχρονες παιχνιδομηχανές είναι εφοδιασμένες με αξεσουάρ που ανιχνεύουν τις κινήσεις του σώματος του παίκτη μπροστά από την τηλεόραση. Έτσι, μια νέα γενιά παιχνιδιών που συμπεριλαμβάνει από fitness και dancing games μέχρι εξομοιωτές αθλημάτων και τίτλους δράσης, έρχεται για να σας βοηθήσει να κάψετε αρκετές θερμίδες, ειδικά τις μέρες που δεν έχετε την άνεση να βγείτε από το σπίτι.