Η Samsung έλαβε το πρώτο βραβείο στα ETHOS Sustainability Awards, στην κατηγορία «Καινοτόμος Δράση Κοινωνικής Συνεισφοράς ’15»  χάρη σε δυο πρωτοβουλίες.

SAMSUNG_0707_1Συγκεκριμένα η Samsung διακρίθηκε για τα καινοτόμα προγράμματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης “InnovAthens” και “Smart Classrooms (Ψηφιακές Τάξεις)”. Μέσα από τις δύο αυτές πρωτοβουλίες στόχο έχει να στηρίξει τους νέους, τη νεανική επιχειρηματικότητα, την καινοτομία και την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων.

 

Μέσω του προγράμματος “Smart Classrooms” η Samsung έχει εγκαταστήσει από το 2013 17 ‘’ψηφιακές τάξεις’’ σε Αθήνα και επαρχία, ωφελώντας περισσότερους από 6.500 μαθητές και 700 καθηγητές. Οι τάξεις αυτές απαρτίζονται από διαδραστικό ηλεκτρονικό πίνακα προηγμένης τεχνολογίας, tablets για όλους τους μαθητές της τάξης, ενώ ταυτόχρονα παρέχεται συνεχής εκπαίδευση στους καθηγητές, καθώς και επιμορφωτικά, βιωματικά εργαστήρια για μαθητές, καθηγητές και γονείς. Τα εργαστήρια αυτά στόχο έχουν την ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων, όπως την ανάπτυξη κώδικα, αλλά και την ανάπτυξη άλλων δεξιοτήτων, απαραίτητων για την ασφάλεια των παιδιών ενάντια στον διαδικτυακό εκφοβισμό.

 

Επιπλέον, η Samsung σε συνεργασία με την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και τον σύνδεσμο Athens Synergies έχει δημιουργήσει τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, InnovAthens. Μέσα από το InnovAthens και το Samsung Lab, η εταιρεία προσφέρει στους νέους την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια σειρά από εκπαιδευτικά προγράμματα για την ανάπτυξη τεχνικών δεξιοτήτων και soft skills, που στόχο έχουν να τους βοηθήσουν στην ανεύρεση εργασίας. Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε τον Μάιο του 2014 και μέχρι σήμερα έχει ωφελήσει περισσότερους από 900 νέους.

 

Όπως δήλωσε ο Μιχάλης Μόσχος, Marketing Director της Samsung Electronics Hellas: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το κοινό για αυτή τη διάκριση και την αναγνώριση των προσπαθειών μας να υποστηρίξουμε τους νέους με εφόδια και δεξιότητες, που θα τους βοηθήσουν να ανταπεξέλθουν στην ψηφιακή εποχή. Δεν θα μπορούσαμε να επιτύχουμε ένα τόσο σημαντικό έργο χωρίς την πολύτιμη συμβολή των συνεργατών μας από το Βρετανικό Συμβούλιο, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, την Τεχνόπολη, τον ΣΕΚΕΕ, τις εταιρείες Smartec, People for Business και Leader School, καθώς επίσης και τα τμήματα Customer Care, Content TV και HR της Samsung».

 

Να σημειωθεί ότι ο θεσμός των βραβείων Αειφορίας “Ethos Sustainability Awards 2015” πραγματοποιείται για 8η συνεχόμενη χρονιά και στοχεύει στην αναγνώριση των καλών πρακτικών, δράσεων, συνεργασιών και προγραμμάτων ΕΚΕ που υλοποιούνται από τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα.