Ο κ. Αρης Παρασκευόπουλος μιλά στο περιοδικό «OnLine» για την επιτυχημένη πορεία της εταιρείας Samsung στην Ελλάδα, για τα καινούρια smartphones Galaxy s6 και S6 edge, για τη στρατηγική του κορεάτικου κολοσσού στη μεσαία και low-end κατηγορία, αλλά και για τις κινήσεις του στον τομέα των tablets.

 

Ο επικεφαλής του τμήματος της κινητής της Samsung Electronics Hellas, Αρης Παρασκευόπουλος.

Ο επικεφαλής του τμήματος της κινητής της Samsung Electronics Hellas, Αρης Παρασκευόπουλος.

– H Samsung καταγράφει τα τελευταία χρόνια μια εντυπωσιακή πορεία τόσο στην παγκόσμια όσο και στην εγχώρια αγορά, την οποία και θα θέλαμε να μας σκιαγραφήσετε. Με αφορμή την πρόσφατη δραστηριοποίησή σας στο χώρο του Virtual Reality, αλλά και των wearables, και με δεδομένη την έμφασή σας στην καινοτομία, ποιες εντυπωσιακές τεχνολογίες να περιμένουμε σύντομα να ενσωματωθούν στα προϊόντα σας;


«Η Samsung είναι πράγματι μια ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία που πέρα από το χώρο των κινητών επικοινωνιών με τα smartphones, tablets και wearables, καινοτομεί επίσης στους τομείς τόσο των τηλεοράσεων, επαγγελματικών οθονών, οθονών υπολογιστή, εκτυπωτών, όσο και των οικιακών συσκευών (ψυγεία, πλυντήρια, κλιματιστικά, σκούπες), των ιατρικών συσκευών, των συστημάτων δικτύου και των ημιαγωγών. Παράλληλα, η εταιρεία δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα και επενδύει στο δίκτυο συνεργατών της σε ολόκληρο τον κόσμο. Γνωρίζατε ότι κάθε ώρα πωλούνται 48.000 Samsung smartphones και 5.400 τηλεοράσεις; Αυτό, ασφαλώς, έρχεται ως αποτέλεσμα της διαρκούς προσπάθειάς μας να προσφέρουμε προϊόντα και λύσεις, που έχουν σχεδιαστεί για να διευκολύνουν τη ζωή μας και να προσφέρουν ακόμα περισσότερες δυνατότητες. Πρόσφατο και πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα νέα smartphones της εταιρείας, τα Galaxy S6 και Galaxy S6 edge, τα οποία προσφέρουν απεριόριστες επιλογές και φέρνουν ουσιαστικά την επανάσταση στην αγορά των smartphones.
Επιπλέον, μία νέα αγορά που έχει εγκαινιάσει η Samsung, όπως αναφέρατε, είναι και τα wearables. Οι δυνατότητες της αγοράς είναι τόσο μεγάλες που, σύμφωνα με τη Strategic Analytics, οι παραδόσεις wearable συσκευών στον κόσμο αναμένεται να αγγίξουν τα 177 εκατομμύρια μέχρι το 2020. Η Samsung θα συνεχίσει να επενδύει στις wearable συσκευές, λαμβάνοντας υπόψη τις αμέτρητες εφαρμογές που μπορούν να έχουν στην καθημερινότητα των καταναλωτών. Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη των προϊόντων θα έχει, φυσικά, η γνώμη και τα σχόλια των ίδιων των καταναλωτών, κάτι που συμβαίνει με όλα τα προϊόντα μας, καθώς ο στόχος μας είναι οι συσκευές να καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες και τις απαιτήσεις τους.
Τέλος, η εταιρεία έχει κάνει ένα ακόμα τολμηρό βήμα στην αναζήτηση ενός νέου τεχνολογικού κόσμου: της εικονικής πραγματικότητας. Η εικονική πραγματικότητα προσφέρει μία διαφορετική εμπειρία ψυχαγωγίας, όπως μία εμπειρία θέασης 3.600 για βίντεο και συναυλίες, θέτοντας νέα standards στην παρακολούθηση ταινιών και στο gaming. Επιπλέον, η εικονική πραγματικότητα μπορεί να φέρει σημαντικές αλλαγές και σε θεμελιώδεις τομείς, όπως η εκπαίδευση. Για παράδειγμα, μαθητές διαφορετικών βαθμίδων εκπαίδευσης θα μπορούν να έρχονται σε επαφή με μέρη και εμπειρίες, που δεν θα είχαν την δυνατότητα με συμβατικά εκπαιδευτικά μέσα. Βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή της εικονικής πραγματικότητας και αναμένεται να υπάρξουν πολλαπλές εφαρμογές της στο μέλλον».



– Πείτε μας δύο λόγια για τις καινούριες συσκευές Samsung Galaxy S6 και S6 edge. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που κάνουν τις νέες σας «ναυαρχίδες» να ξεχωρίζουν από τα πολυάριθμα, πλέον, high-end μοντέλα της αγοράς;


«Η Samsung με τα Galaxy S6 και Galaxy S6 edge συνδυάζει την πλέον σύγχρονη τεχνολογία της εταιρείας με τον πιο εντυπωσιακό και όμορφο σχεδιασμό. Το design των δύο συσκευών είναι υψηλής αισθητικής, καθώς συνδυάζει με μοναδικό τρόπο δύο υλικά, το γυαλί και το μέταλλο, παράλληλα με την ανθεκτικότητα και την εργονομία. Πέρα, όμως, από το σχεδιαστικό κομμάτι, τα Samsung Galaxy S6 & S6 edge διαθέτουν πρωτοποριακά για την αγορά χαρακτηριστικά και τεχνολογίες, που θέτουν νέα πρότυπα στην αγορά των smartphones. Οι δύο συσκευές διακρίνονται για την υψηλή απόδοση της κάμερας, καθώς και για την ποιότητα της οθόνης τους (577ppi Quad HD Super AMOLED). Επιπλέον, ο επεξεργαστής 14nm με πλατφόρμα 64-bit, το νέο σύστημα μνήμης LPDDR4 και flash μνήμη UFS 2.0 προσφέρουν υψηλή απόδοση και υψηλή ταχύτητα μνήμης.
Επίσης, οι δύο συσκευές διαθέτουν ενσωματωμένη τεχνολογία ασύρματης φόρτισης, θέτοντας νέα δεδομένα στη βιομηχανία. Αξίζει να αναφερθεί ότι με μόλις 10 λεπτά ενσύρματης φόρτισης, ο χρήστης απολαμβάνει περίπου 4 ώρες αυτονομίας.
Ιδιαίτερη σημασία έχει δοθεί, επίσης, στην ευκολία χρήσης και τη λειτουργικότητα των συσκευών, ώστε τα Samsung Galaxy S6 & S6 edge να προσφέρουν μία σημαντικά βελτιωμένη εμπειρία.
Με λίγα λόγια, με τα Galaxy S6 και Galaxy S6 edge, η Samsung θέλησε να δημιουργήσει ένα νέο πρότυπο στα smartphones, ενσωματώνοντας σε μία συσκευή κομψό και καινοτόμο σχεδιασμό και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας».



-Ποιοι οι στόχοι σας για την ελληνική αγορά στον ανταγωνιστικό χώρο των smartphones και με ποιους τρόπους θα προσπαθήσετε να διευρύνετε το μερίδιό σας;


«Στη Samsung χτίζουμε τη στρατηγική και τα προϊόντα μας, με σκοπό να αναβαθμίσουμε την καθημερινότητα των καταναλωτών και να προσφέρουμε ξεχωριστές εμπειρίες.
Ο σκοπός μας είναι να είμαστε πάντα τολμηροί, να δοκιμάζουμε νέες τεχνολογίες και νέες εφαρμογές, να λαμβάνουμε αποφάσεις που αξιοποιούν αποτελεσματικά την υψηλή τεχνολογία της εποχής μας. Προσπαθούμε να φέρουμε το μέλλον ένα βήμα πιο κοντά στο σήμερα – γι’ αυτό άλλωστε και το slogan των Samsung Galaxy S6 και S6 edge είναι «Next is Now».



– Ποια η στρατηγική σας για τη μεσαία και low-end κατηγορία;


«Η Samsung προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία κινητών τηλεφώνων και smartphones που στόχο έχουν να καλύψουν τις πολλές και διαφορετικές ανάγκες των καταναλωτών. Με μεγάλο εύρος τιμών, εφαρμογών και δυνατοτήτων, όλα τα κινητά τηλέφωνα και smartphones της εταιρείας διαθέτουν το υψηλό επίπεδο τεχνολογίας της Samsung, ικανοποιώντας ακόμα και τους πιο απαιτητικούς χρήστες. Οι προτάσεις μας ενσωματώνουν καινοτομίες που διευκολύνουν την καθημερινότητα των καταναλωτών.
Τα πιο πρόσφατα προϊόντα που κυκλοφορήσαμε σε αυτές τις κατηγορίες ήταν τα Samsung Galaxy Α3 και Galaxy Α5. Τα λεπτά και μεταλλικά smartphones της εταιρείας είναι κομψά και διαθέτουν μοναδικές λειτουργίες και χαρακτηριστικά εφάμιλλα με εκείνα των high-end smartphones. Τα δύο νέα smartphones προσφέρουν λειτουργίες για ακόμα καλύτερη εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης στο νεανικό κοινό, που επιθυμεί να είναι διαρκώς συνδεδεμένο και ταυτόχρονα να εκφράζει το προσωπικό του στυλ μέσα από το κινητό του τηλέφωνο».



– Η αγορά έχει κατακλυστεί από φθηνά, μα χαμηλών δυνατοτήτων tablets, με αποτέλεσμα αρκετοί καταναλωτές να προσανατολίζονται σιγά – σιγά σε πιο ποιοτικές λύσεις, ικανές να τους εξασφαλίσουν μια απολαυστική εμπειρία χρήσης. Τι θα τους συμβουλεύατε να προσέξουν;


«Οταν αναφερόμαστε σε συσκευές τεχνολογίας, πρέπει να έχουμε κατά νου ότι η εμπειρία χρήσης είναι ο σημαντικός παράγοντας, που επηρεάζει την επαφή μας με μία συσκευή. Ανεξαρτήτως κόστους, αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο καταναλωτής πρέπει να μείνει ευχαριστημένος από τη συσκευή που επέλεξε, να μην αισθανθεί ότι η επένδυσή του δεν ήταν σωστή.
Αυτό που θα μπορούσα να αναφέρω ως πρωταρχικό σχόλιο, είναι ότι οι βασικοί λόγοι αγοράς ενός tablet είναι τόσο η ψυχαγωγία όσο και η εργασία. Επομένως, η αξιοπιστία της συσκευής είναι η ειδοποιός διαφορά σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό της και συνδέεται άμεσα με την εμπειρία χρήσης. Επιπλέον, η ποιότητα της οθόνης, τα ζωντανά χρώματα και η ευκρίνεια είναι τρεις παράγοντες που θα καθορίσουν την ευχαρίστηση του καταναλωτή. Εξίσου σπουδαίος είναι και ο ρόλος του περιβάλλοντος χρήσης και η ευκολία με την οποία ο χρήστης θα κινηθεί μέσα σε αυτό. Ενα απλό και λειτουργικό περιβάλλον χρήσης έχει μεγαλύτερο και πιο ελκυστικό πλεονέκτημα. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι βασικό παράγοντα αποτελεί και ο γρήγορος επεξεργαστής.
Επιπροσθέτως, αυτό που δεν θα πρέπει να ξεχνά ο καταναλωτής είναι η αυτονομία της φορητής συσκευής. Η διάρκεια της μπαταρίας είναι ένας σημαντικός παράγοντας που δύναται να επηρεάσει τον καταναλωτή, τόσο κατά την αναζήτηση της συσκευής όσο και την ώρα της αγοράς της.
Τέλος, για όσους σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν το tablet τους για να φωτογραφίζουν ό,τι σημαντικό κι ενδιαφέρον συμβαίνει γύρω τους, είναι καλό να επιλέξουμε μια συσκευή που διαθέτει κάμερα υψηλής ανάλυσης, για φωτογραφίες με υπέροχη ποιότητα.
Πρόσφατα, η Samsung παρουσίασε το νέο Galaxy Tab A, ένα κομψό και ελαφρύ tablet με μοναδικές δυνατότητες και επιδόσεις. Περιλαμβάνει τη νέα αναλογία οθόνης 4:3, η οποία είναι σχεδιασμένη για να παρέχει την καλύτερη εμπειρία θέασης. Επιπλέον, με την 5MP οπίσθια κάμερα και τη 2MP μπροστινή κάμερα, καθώς και τις μοναδικές λειτουργίες τους, το Galaxy Tab A επιτρέπει στο χρήστη να απαθανατίζει μοναδικές στιγμές σε εξαιρετική ποιότητα».