Βάλτε τέλος στα τυχαία check in: επιλέξτε εσείς τις καλύτερες θέσεις στο αεροπλάνο που θα μπείτε οσονούπω, αφού πρώτα τις εντοπίσετε. Το SeatGuru σας δείχνει τον δρόμο.

 
seatguru-logoΟι περισσότεροι από εμάς, όταν κάνουν το check in πριν την πτήση τους, επιλέγουν θέσεις λίγο-πολύ στην τύχη: ένα παράθυρο να ‘ναι κοντά, ένας διάδρομος και… αυτό ήταν όλο! Όταν όμως η Τεχνολογία είναι με το μέρος μας, γιατί να αρκεστούμε σε αυτά τα λίγα; Αγαπητοί, πριν την ολοκλήρωση του check in μας, υπάρχει ένα site που θα πρέπει παρ’ αυτά να επισκεφτούμε: το SeatGuru.

 
Το site αυτό, που λέτε, είναι στην ουσία μια τεράστια database με όλες τις πτήσεις του κόσμου ή έστω, τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών. Φτάνει να επιλέξετε την εταιρεία με την οποία πετάτε και τον κωδικό της πτήσης σας (το γράφει η κράτηση, το λέει και στο check in) και αυτό θα σας βρει τον τύπο αεροσκάφους που θα σας μεταφέρει στον προορισμό σας. Εκεί είναι που αρχίζει και το ενδιαφέρον κομμάτι: θα δείτε έναν χάρτη των εσωτερικών του χώρων, με αξιολογήσεις για όλες τις θέσεις! Υπάρχουν οι τυπικές, εκείνες που πρέπει να αποφύγετε πάση θυσία και τα… κελεπούρια που άπαξ και τα βρείτε, θα πρέπει να βιαστείτε να τα κλείσετε!

 
Με τον τρόπο αυτό θα βρείτε θέσεις με αυξημένο χώρο για τα πόδια, με πρόσβαση σε πρίζες, με μεγαλύτερη άπλα γενικότερα αλλά και θέσεις με περιορισμένη ευελιξία, πολύ θόρυβο και μειωμένο χώρο! Ακόμα κι αν δείτε πως δεν μπορείτε να κλείσετε τις θέσεις που επιθυμείτε, σημειώστε τις και αποπειραθείτε να πείσετε τους υπαλλήλους στο αεροδρόμιο, μην τυχόν και σας δώσουν έτσι κάποια από τις πιο “premium” θέσεις που συνήθως κρατούν για υψηλόσωμους ή gold/silver επιβάτες.

 
To SeatGuru θα το βρείτε και σε app για τη συσκευή σας ενώ η απήχησή του ήταν τόσο μεγάλη που εξαγοράστηκε από το TripAdvisor το 2007!