Ήρθε η στιγμή που θα απογαλακτιστείτε μια και καλή απ’ τα καλώδια και τους παραδοσιακούς φορτιστές. Πώς; Με τους ασύρματους! Δείτε να μαθαίνετε.

 
How-to-use-Qi-wireless-charging-Wirelessly-charge-your-smartphone-with-EC-Technologys-Ultra-Slim-Wireless-Charger-androidabilityΤο μέλλον της Τεχνολογίας είναι ασύρματο. Αυτό θεωρήστε το εκ των ουκ άνευ. Η «ασύρματη επανάσταση» επηρεάζει τα πάντα, ακόμα και τη φόρτιση των συσκευών που χρησιμοποιούμε καθημερινά! Για σκεφτείτε: αντί να ψάχνεστε με τα καλώδια, τους φορτιστές, τις πρίζες, τους αντάπτορες, πώς θα σας φαινόταν αν είχατε μία συγκεκριμένη επιφάνεια, πάνω στην οποία ό,τι ακουμπούσατε, φόρτιζε αυτόματα και, κυρίως, ασύρματα;

 
Πρόκειται για μόδα που κερδίζει διαρκώς έδαφος: στις ΗΠΑ τα Starbucks αλλά και άλλα καταστήματα, δεν προσφέρουν στους πελάτες τους μόνο πρίζες αλλά πάγκους και τραπέζια με τέτοιες βάσεις: εκείνοι μπορούν να ακουμπούν επάνω τις συσκευές τους κι αυτές, ως διά μαγείας, φορτίζουν! Για να γίνει βέβαια αυτό, θα πρέπει η καθεμία εξ αυτών να υποστηρίζει τη λεγόμενη Qi τεχνολογία. Σε περίπτωση που δεν συμβαίνει αυτό, τότε θα πρέπει να της προσθέσετε ένα αξεσουάρ που θα κάνει αυτή τη δουλειά και που συνήθως είναι μια θήκη. Η λογική λέει βέβαια πως στο εγγύς μέλλον, οι high-end συσκευές θα υποστηρίζουν αυτή την τεχνολογία, οπότε ούτε θήκες θα χρειάζονται, ούτε τίποτα.

 

ikea_wireless_charging_qi

 
Τι κερδίζουμε με αυτό; Κατ’ αρχάς λειτουργικότητα! Φανταστείτε να δουλεύατε σε ένα γραφείο, του οποίου ολόκληρη η επιφάνεια να ήταν ένας ασύρματος φορτιστής: ό,τι ακουμπούσατε επάνω, από το smartphone μέχρι το smartwatch, το tablet, ακόμα και το laptop, θα φόρτιζε αυτόματα! Σε κάτι πιο «γήινο», έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα συμβατά με την τεχνολογία Qi έπιπλα σπιτιού: τα IKEA έβγαλαν ολόκληρο κατάλογο με how to, προτάσεις και οδηγίες στις ΗΠΑ.

 
Για να μη νομίζετε πως τα όσα διαβάσατε παραπέμπουν σε… επιστημονική φαντασία, να σας πληροφορήσουμε πως τα Samsung Galaxy S6 & S6 Edge είναι δύο από τις συσκευές που υποστηρίζουν την τεχνολογία Qi. Βάσει αυτού λοιπόν, οι τυχεροί κάτοχοί τους μπορούν να προμηθευτούν τη συμβατή βάση φόρτισης και να ξενοιάσουν μια για πάντα: φτάνει να αφήσουν τη συσκευή τους πάνω της και… καθάρισαν!