Το Apple Music ετοιμάζεται να κάνει την εμφάνισή του κι εσείς πρέπει να είστε πλήρως ενημερωμένοι! Δείτε εδώ όλα όσα πρέπει να ξέρετε για δαύτο!

 
apple-musicΤο Apple Music αποτελεί τη νέα υπηρεσία streaming μουσικής της Apple. Έρχεται να προστεθεί στα downloadable κομμάτια και άλμπουμ του iTunes με τη διαφορά πως με το Apple Music, ο χρήστης πληρώνει τη μηνιαία/ετήσια συνδρομή του και έχει απεριόριστη πρόσβαση στη βιβλιοθήκη της υπηρεσίας –χρεώνεται φυσικά για τα δεδομένα που χρησιμοποιεί αυτή για το streaming. Επειδή όμως ακόμα υπάρχουν αρκετές απορίες για το Apple Music, τον τρόπο λειτουργίας του και τις υπηρεσίες που εν τέλει θα προσφέρει αυτό, πάμε να ρίξουμε φως σε κάθε σκοτεινό του σημείο.

 

Πόσο κοστίζει

 
Το Apple Music θα είναι συνδρομητικό; Ναι. Θα ξεκινήσει τη λειτουργία του στις 30 Ιουνίου και θα προσφέρει πρόσβαση σε περισσότερα από 30 εκατ. κομμάτια και προσωποποιημένες playlists. Υπό την ομπρέλα του θα τοποθετηθούν ο σταθμός 24/7 Beats 1 και η συλλογή σας στο iTunes. Στις ΗΠΑ η συνδρομή της θα είναι στα $9,99 τον μήνα, αν και οι πρώτοι τρεις μήνες είναι δωρεάν, σαν προσφορά γνωριμίας, Η τιμή για την Ελλάδα θα είναι λογικά στα 9,99€/μήνα με την υπηρεσία να λανσάρεται στις 30 Ιουνίου.

 

Πώς δουλεύει

 
Το Apple Music θα συνδυάζει τα κομμάτια της μουσικής σας συλλογής στο iTunes και τις προτιμήσεις σας από τα 30+ εκατ. τραγούδια της βιβλιοθήκης της Apple. Επιλέγετε τους αγαπημένους σας καλλιτέχνες και αυτό σας φτιάχνει playlists βασισμένες σε αυτούς. Εναλλακτικά συντονίζεστε σε κάποιον από τους διαθέσιμους ραδιοφωνικούς σταθμούς (πάνε βάσει είδους μουσικής) ενώ για αναζητήσεις, όσο περίεργες και πολύπλοκες κι αν είναι αυτές, μπορείτε να χρησιμοποιείτε τη Siri.

 

wwdc-2015-apple-music-1

 

Θα χρειάζομαι data;

 
Ναι αγαπητοί μας. Το streaming σημαίνει πως ό,τι ακούτε, κατεβαίνει εκείνη τη στιγμή από το διαδίκτυο που σημαίνει: α) πρέπει να έχετε πρόσβαση στο internet μέσω Wi-Fi ή 3G/4G με καλό σήμα και β) αν ισχύει το δεύτερο, χρεώνεστε. Ευτυχώς τα κομμάτια του Apple Music είναι κατά 20% μικρότερα απ’ αυτά του Spotify αν και ποιοτικά είναι στα ίδια επίπεδα με αυτά του iTunes –απλά είναι καλύτερα και περισσότερο συμπιεσμένα. Όπως και να ‘χει στην αρχή θα πρέπει να είστε προσεκτικοί.

 

Πώς θα το αποκτήσω;

 
Αρχικά θα πρέπει να φροντίσετε το iPhone, iPad ή iPod touch σας να είναι αναβαθμισμένο στην έκδοση 8.4 του iOS η οποία κυκλοφορεί στις 30 Ιουνίου. Εφ’ όσον το κάνετε αυτό, είστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία Apple Music! Σε περίπτωση που κάτι αλλάξει ως προς την ημερομηνία, θα σας ενημερώσουμε εμείς.