H Google έσωσε κόσμο με την ανάκληση emails που προσέθεσε στο Gmail της. Πώς θα το κάνουμε όμως αυτό και θα γλιτώσουμε από εκείνο το εξευτελιστικό μήνυμα που στείλαμε;

 
gmailΠρόκειται για μια λειτουργία που πολύς κόσμος επιζητούσε στο Gmail, χρόνια τώρα. Το Hotmail/Outlook άλλωστε, ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής του δεν την προσφέρει, οπότε ήταν ευκαιρία. Ο κόσμος τη γνώρισε μέσω του Outlook και των εταιρικών λογαριασμών, ωστόσο πόσες και πόσες φορές πολλοί από ‘μας δεν ευχηθήκαμε να μπορούσαμε να κάνουμε κάτι τέτοιο και με το προσωπικό μας email;

 
Ο λόγος φυσικά για την ανάκληση μηνυμάτων: στείλατε ένα mail το οποίο διαπιστώσατε ότι περιέχει κάποιο σφάλμα, σας εκθέτει ή εν πάση περιπτώσει δεν έπρεπε καν να σταλεί; Το ανακαλείτε και εφ’ όσον ο παραλήπτης του δεν το έχει διαβάσει, είναι σαν να μη στάλθηκε ποτέ! Το περίφημο “recall mail” λοιπόν εμφανίστηκε και στο Gmail, με τη Google να αφουγκράζεται τις ανησυχίες και τις απαιτήσεις των πελατών/χρηστών της και να προχωρά στην κίνηση που τόσο επιζητούσαν αυτοί.

 

Πώς λειτουργεί όμως η ανάκληση email;

 
Κατ’ αρχάς θα πρέπει να την ενεργοποιήσετε. Από το κουμπάκι των ρυθμίσεων επάνω δεξιά, θα πατήσετε στο Settings.

 

gmail-recall-1

 
Εκεί θα βρείτε το tab General στο οποίο και θα scrollάρετε μέχρι να φτάσετε στο τμήμα που αφορά το Undo Send. Φροντίστε να είναι επιλεγμένο το Enable Undo Send και στον χρόνο, διαλέξτε αυτό που σας ταιριάζει περισσότερο: είναι ο χρόνος μετά την αποστολή ενός μηνύματος που θα μπορείτε να προβείτε σε ανάκλησή του. Αν θέλετε μια γνώμη, τα 30 δευτερόλεπτα είναι εντάξει –μην περιορίσετε τις επιλογές σας χωρίς λόγο.

 

gmail-recall-2

 
Από τη στιγμή που αποθηκεύσετε τις επιλογές σας, είστε έτοιμοι. Από εκεί και πέρα, κάθε φορά που στέλνετε ένα email, θα έχετε τη δυνατότητα μέσω του γνωστού, κίτρινου popup, να το ανακαλέσετε. Να ξέρετε απλά πως σε περίπτωση που κλείσετε το tab ή πατήσετε οποιοδήποτε link σε αυτό, χάνεται αυτομάτως η δυνατότητα ανάκλησης του email που μόλις στείλατε, γι’ αυτό τον νου σας.

 

 

gmail-recall-3