Το Photo Stream το ξέρετε εσείς οι κάτοχοι iOS συσκευών; Δείτε αν όντως το χρειάζεστε και πώς απενεργοποιώντας το θα εξοικονομήσετε πολύτιμα MB/GB!

 
photostream_everywhereΕσείς οι κάτοχοι iOS συσκευών, αν πάτε μια βόλτα στις εικόνες του iPhone, του iPad ή του iPod touch σας, πριν από τα διάφορα άλμπουμ σας, θα δείτε ακόμα ένα που πιθανώς να μη σας θυμίζει και πολλά. Πρόκειται για το “My Photo Stream” και αν το ανοίξετε θα δείτε πως μέσα του υπάρχουν φωτογραφίες τις οποίες μπορείτε να βρείτε και σε άλλα άλμπουμ στη συσκευή σας –ορισμένες, όχι όλες ενδεχομένως. Το Photo Stream λοιπόν τι κάνει; Συγχρονίζει μεταξύ των iΣυσκευών σας τις 1.000 πιο πρόσφατες φωτογραφίες που έχετε τραβήξει έτσι ώστε να είναι διαθέσιμες αυτές, όποιο απ’ τα «μπλιμπλίκια» σας κι αν χρησιμοποιείτε.

 
Πράγματι, πρόκειται για ενδιαφέρον στοιχείο, αν φερ’ ειπείν διαθέτετε iPhone, iPad και iMac, κατά προτίμηση με δίσκους μεγάλων χωρητικοτήτων. Αν όμως είστε περήφανοι κάτοχοι μόνο μίας iΣυσκευής, τότε ποιος ο λόγος να χρησιμοποιείτε το Photo Stream, αλήθεια; Ουδείς αγαπητοί μας: η κατά τα άλλα χρησιμότατη υπηρεσία της Apple, στην περίπτωση αυτή απλά σας «τρώει» πολύτιμο χώρο απ’ τη συσκευή σας. Προσέξτε: στο Photo Stream δεν αποθηκεύονται links/συντομεύσεις προς τις φωτογραφίες, αλλά αντίγραφά τους που «ζυγίζουν» αρκετά MB το καθένα! Μιλάμε δηλαδή για τον υπέρτατο παραλογισμό.

 
Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πως αν είστε λάτρεις της φωτογραφίας και η συσκευή σας δεν έχει και τον μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο, τότε την έχετε άσχημα. Το “My Photo Stream” δεν σας χρειάζεται και πρέπει να φύγει! Πώς; Με δυο πολύ απλές κινήσεις.

 
Αρχικά θα πρέπει να πάτε στα Settings και από εκεί στο Photos & Camera.

 

 

IMG_2352

 

 

 
Απενεργοποιήστε το My Photo Stream, επιβεβαιώστε την επιλογή σας και δείτε τη συσκευή σας να απαλλάσσεται από όλα εκείνα τα αχρείαστα αντίγραφα φωτογραφιών που ήδη έχετε!

 

 

IMG_2353

 

 

 
Αν πάτε πάλι στα άλμπουμ σας, το Photo Stream ως διά μαγείας θα έχει εξαφανιστεί, απελευθερώνοντας ένα σεβαστό αριθμό MB/GB από τη συσκευή σας. Απλά, για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο, φροντίστε να κρατάτε από εδώ και στο εξής backup χρησιμοποιώντας μια τρίτη υπηρεσία όπως το iPhoto, το Dropbox ή ακόμα και με τον πατροπαράδοτο, χειροκίνητο τρόπο της αντιγραφής στον υπολογιστή σας. Σε κάθε περίπτωση, μην το αμελήσετε.