Η Logitech G29 Driving Force διαθέτει καλύμματα από δέρμα ραμμένο στο χέρι, διπλά μοτέρ δυναμικής ανάδρασης και ολομεταλλικά πεντάλ με συμπλέκτη.

G29_BTY_72_dpiΗ Logitech, μια από τις κορυφαίες εταιρίες σε καινοτομίες gaming περιφερειακών παρουσίασε την Logitech G29 Driving Force, μια τιμονιέρα με δυναμική ανάδραση για τα PlayStation 4 (PS4) και PlayStation3 (PS3). Η G29 έχει σχεδιαστεί για αγωνιστική οδήγηση υψηλής ακριβείας αλλά και για μακροχρόνια απροβλημάτιστη χρήση και διαθέτει την τεχνολογία της Logitech με διπλά μοτέρ δυναμικής ανάδρασης στη μετάδοση, με ελικοειδή γρανάζια και συστήματα μείωσης του πατιναρίσματος.

 

Επίσης, η στεφάνη του τιμονιού έχει δερμάτινη επένδυση ραμμένη στο χέρι, ενώ τα πεντάλ –γκάζι, φρένο, συμπλέκτης – είναι από ανοξείδωτο ατσάλι.

 

«Οι φανατικοί των περιφερειακών της εταιρίας μας, μας ζητούσαν μια τιμονιέρα για το PS4 από την πρώτη μέρα που εμφανίστηκε η κονσόλα» εξήγησε ο Ujesh Desai, γενικός διευθυντής του τομέα gaming της Logitech. «Από την πλευρά μας συνεργαζόμαστε με τη Sony εδώ και 18 μήνες, ώστε να είμαστε σε θέση σήμερα να παρουσιάσουμε γεμάτοι ικανοποίηση μια πλήρως πιστοποιημένη αγωνιστική τιμονιέρα για την κονσόλα».

 

Ρεαλιστική δυναμική ανάδραση
G29_RSOB_Pedal_72_dpiΗ Logitech G29 διαθέτει δύο μοτέρ δυναμικής ανάδρασης ώστε να εξομοιώνει ρεαλιστικά τις συνθήκες του δρόμου, τη μετακίνηση του κέντρου βάρους του αυτοκινήτου, τη φθορά των ελαστικών, ώστε να έχουμε μια άμεση αίσθηση της υπερστροφής και της υποστροφής, της απώλειας πρόσφυσης και κάθε άλλης δυναμικής συμπεριφοράς του οχήματος.

 

Τα ελικοειδή γρανάζια – που έχουν σχεδιαστεί με πρότυπο εκείνα που χρησιμοποιούνται σε πραγματικά συστήματα μετάδοσης – μας προσφέρουν μια ιδιαίτερα αθόρυβη, βελούδινη και μεγάλης ακρίβειας οδήγηση. Τέλος, μηχανισμοί που μειώνουν το πατινάρισμα, δίνουν πιο «σφιχτή» αίσθηση στο τιμόνι και στα πεντάλ για μεγιστοποίηση του ελέγχου.

 

Ανθεκτική σχεδίαση
Η τιμονιέρα Logitech G29 Driving Force έχει φτιαχτεί για να αντέξει στο χρόνο, με μασίφ μεταλλικά ρουλεμάν στον άξονα του τιμονιού, ανοδιωμένες αλουμινένιες ακτίνες στο τιμόνι, και πεντάλ και paddle από ανοξείδωτο ατσάλι. Υψηλής ποιότητας, ραμμένο στο χέρι δέρμα προσφέρει στο Logitech G29 τόσο την εικόνα όσο και την αίσθηση ενός αγωνιστικού τιμονιού υψηλών επιδόσεων, διασφαλίζοντας και μια πιο άνετη αλλά και ανθεκτική στο χρόνο εμπειρία χρήσης. Ακόμη, ενσωματωμένοι σφικτήρες και μπουλόνια επιτρέπουν την σταθερή στήριξη της τιμονιέρας σε ένα τραπέζι ή σε ένα σύστημα εξομοίωσης, ώστε να μειωθούν οι μετακινήσεις και οι κραδασμοί κατά τη διάρκεια των πιο επιθετικών ελιγμών.

 

Πλήκτρα εύκολης πρόσβασης
Για απροβλημάτιστη πρόσβαση σε όλα τα χειριστήρια έλεγχου το D-Pad, τα πλήκτρα της κονσόλας και τα ημι-αυτόματα paddle αλλαγής ταχυτήτων είναι τοποθετημένα σε βολικές θέσεις πάνω στην τιμονιέρα. Φωτάκια LED δείχνουν το πότε ακριβώς πρέπει να αλλάξουμε ταχύτητα για να πετύχουμε την καλύτερη επιτάχυνση, χωρίς να αποσπαστεί η προσοχή μας από την πίστα. Ακόμη, ένα καντράν 24 επιλογών και πλήκτρα συν/πλην επιτρέπουν τη μικρορύθμιση με βάση το δικό μας στυλ οδήγησης.

 

G29_FOB_72_dpiΠεταλιέρα άμεσης απόκρισης
Η Logitech G29 Driving Force διαθέτει μια ξεχωριστή πεταλιέρα, η οποία μας επιτρέπει να πατάμε γκάζι, να φρενάρουμε και να αλλάζουμε ταχύτητες, ακριβώς όπως θα κάναμε σε ένα πραγματικό αυτοκίνητο, ενώ ταυτόχρονα διατηρούμε μια πιο ρεαλιστική στάση σώματος για την οδήγηση.

 

Το πεντάλ του φρένου έχει μια μη γραμμική συμπεριφορά, οπότε μιμείται με επιτυχία την απόδοση ενός συστήματος φρένων με μεταβαλλόμενη ευαισθησία ανάλογα την πίεση, προσφέροντάς μας μια αίσθηση φρεναρίσματος υψηλής ακριβείας και απόκρισης. Ακόμη, η πεταλιέρα έχει ξεχωριστό συμπλέκτη, οπότε οι gamers που θέλουν την απόλυτη εμπειρία και ψάχνουν να βρουν τα όρια τους, μπορούν να απολαύσουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία αγωνιστικής οδήγησης.

 

Τιμή και διαθεσιμότητα
Η Logitech G29 Driving Force αναμένεται να είναι διαθέσιμη παγκοσμίως από τον Ιούλιο με προτεινόμενη λιανική τιμή τα €399.