Φόρτιση από φόρτιση διαφέρει. Όταν η μπαταρία κοντεύει να τελειώσει και ο χρόνος που έχετε στη διάθεσή σας είναι περιορισμένος, τι κάνετε; Ιδού η λύση.

 
chargingΌλοι έχουμε βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να πρέπει να φορτίσουμε την άδεια μπαταρία μίας απαραίτητης για εμάς συσκευής με τον χρόνο να μας πιέζει. Τι γίνεται στην περίπτωση που η μπαταρία του smartphone φερ’ ειπείν είναι «στα κόκκινα» κι εμείς σε λίγα λεπτά πρέπει να αφήσουμε το σπίτι ή το γραφείο (και δεν διαθέτουμε powerbank); Φόρτιση από φόρτιση διαφέρει, να ξέρετε. Ναι, σε όλες συνδέουμε τη συσκευή ή το gadget μας σε μία πηγή ενέργειας, όμως η αποτελεσματικότητά της και ο χρόνος που θα χρειαστεί μέχρι να φτάσει η μπαταρία σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο διαφέρουν.

 
Πάμε να δούμε μερικές χρήσιμες συμβουλές για να επιτύχετε την αποτελεσματικότερη φόρτιση.

 

Αφήστε ήσυχη τη συσκευή

 
Μπορεί να είναι στοιχειώδες και φως-φανάρι, όμως ξέρετε πόσοι είναι εκείνοι που καθώς η συσκευή τους φορτίζει, εκείνοι την… περιεργάζονται; Αν θέλετε λοιπόν αυτή να φορτίσει όσο το δυνατόν ταχύτερα, αφήστε την ήσυχη. Μην τη χρησιμοποιείτε έτσι ώστε αυτή μόνο να γεμίζει χωρίς να καταναλώνει ενέργεια (τουλάχιστον όχι περισσότερη απ’ ό,τι όταν βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής). Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα μάλιστα, μπορείτε να ενεργοποιήσετε το “airplane mode” (ώστε να αποσυνδεθείτε από κάθε δίκτυο) ή ακόμα και να απενεργοποιήσετε τελείως τη συσκευή σας.

 

o-IPHONE-CHARGING-facebook

 

Πρίζα και πάλι πρίζα

 
Όλα τα καλώδια πλέον καταλήγουν σε βύσμα USB, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως μια θύρα USB θα λύσει κι όλα σας τα προβλήματα. Σκεφτείτε το εξής: αν το PC σας διαθέτει USB 1.0/2.0, τότε μπορεί να μεταφέρει ρεύμα 0,5 A. Αν μιλάμε για USB 3.0, τότε πάμε στα 0,9 A ενώ αν η θύρα είναι ειδικά για φόρτιση, τότε ανεβαίνουμε στα 1,5 A (η νέα USB 3.1 υποστηρίζει έως και 3 A). Όπως και να ‘χει, καμία σχέση με τα 10 A ή και 14 A που μπορεί να αντέξει μια πρίζα και που εν πάση περιπτώσει, θα επιτρέψουν στον φορτιστή σας (συνήθως στα 3-3,5 A) να δουλέψει στο 100%. Η ουσία είναι μία: προτιμάμε πρίζες.

 

Επιλέγουμε δυνατό φορτιστή

 
Οι συσκευές μας είναι συμβατές με μια πλειάδα φορτιστών, πέραν αυτών που τις συνοδεύουν. Μια καλή λύση θα ήταν να κοιτάξετε για εναλλακτικές λύσεις που θα σας επιτρέψουν να τις τροφοδοτήσετε με ακόμα περισσότερο ρεύμα (όπως π.χ. στην περίπτωση φόρτισης ενός iPhone με φορτιστή iPad). Φυσικά αυτό έχει να κάνει και με τη συσκευή κατά περίπτωση όπως επίσης και με το καλώδιο USB: προτιμήστε αυτό που βρισκόταν στη συσκευασία της ή κάποια επώνυμη –και ακριβή- λύση. Τα φθηνά καλώδια USB δεν θα σας προσφέρουν επιδόσεις.

 

ep851-main-image-620x440

 

Powerbank κανείς;

 
Σε περίπτωση που έχετε εξαντλήσει όλα τα παραπάνω και πάλι ο χρόνος δεν σας φτάνει, τότε μάλλον έχει έρθει η ώρα για αγορά powerbank. Ουσιαστικά πρόκειται για μια ειδική μπαταρία την οποία εσείς γεμίζετε όταν βρίσκεστε κάπου σταθερά, και μέσω της οποίας στη συνέχεια μπορείτε να φορτίζετε κάθε είδους συσκευή. Τα μεγέθη των powerbanks ποικίλουν και μπορούν να σας χαρίσουν μέχρι και πολλούς κύκλους φόρτισης τη φορά, βγάζοντάς σας από κάθε δύσκολη θέση. Αν είστε επιφυλακτικοί απέναντί τους, με 10-20€ μπορείτε να προμηθευτείτε αξιόλογα μοντέλα, ικανά να φορτίσουν 1-2 φορές τη συσκευή σας χωρώντας παράλληλα στην τσέπη σας.