Ψάχνετε για δουλειά και θέλετε να κρύψετε κάποιες φωτογραφίες; Χάσατε το κινητό σας και θέλετε να σβήσετε τα προσωπικά σας στοιχεία; Η Google δίνει τη λύση!

google-headquarters-signΚάθε μέρα, κάνουμε επιλογές οι οποίες έχουν άμεσο αντίκτυπο στην προστασία της ιδιωτικότητας και της διαδικτυακής ασφάλειά. Όμως, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αισθάνονται ότι έχουν το σωστό επίπεδο ελέγχου στα χέρια τους ώστε να πάρουν αυτές τις σημαντικές αποφάσεις.

 

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη του ινστιτούτου Pew, το 93% του πληθυσμού πιστεύουν ότι είναι σημαντικό να ελέγχουν την πρόσβαση στις πληροφορίες τους, το 90% ενδιαφέρεται για το είδος των πληροφοριών που συλλέγονται για εκείνους, ενώ μόνο το 9% αισθάνεται ότι έχει “αρκετό” έλεγχό πάνω σε αυτές. Αυτό θέλουμε να το αλλάξουμε .

 

Η Google, χτίζει απλά, ισχυρά εργαλεία για την προστασία της ιδιωτικότητας σας, για να κρατούν τις πληροφορίες σας ασφαλείς και να σας δίνουν τον έλεγχο της διαχείρισης τους. Την προηγούμενη εβδομάδα στο συνέδριο της Google I/Ο ανακοινώθηκε ότι οι χρήστες θα έχουν περισσότερο έλεγχο πάνω στις άδειες των εφαρμογών στην έκδοση M, την επόμενη έκδοση του Android.

ωΣήμερα, προχωρούν ένα βήμα παραπέρα, ανακοινώνοντας δύο σημαντικές αναβαθμίσεις (στα εργαλεία προστασίας της ιδιωτικότητας και ασφάλειας): ένα νέο κέντρο διαχείρισης των δεδομένων του λογαριασμού σας στη Google που ονομάζεται «Ο λογαριασμός μου» και μία νέα ιστοσελίδα που δίνει απαντήσεις σε σημαντικές ερωτήσεις σχετικά με την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια στη Google.

 

Ρυθμίσεις προστασίας ιδιωτικότητας και ασφαλείας, όλα σε ένα σημείο
Η ιδιωτικότητα και η ασφάλεια είναι δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος: εάν οι πληροφορίες δεν είναι ασφαλείς, σίγουρα δεν μπορούν να είναι απόρρητες. «Ο λογαριασμός μου» δίνει γρήγορη πρόσβαση στις ρυθμίσεις και τα εργαλεία που σας βοηθούν να προστατεύετε τα δεδομένα σας, το απόρρητο και να αποφασίζετε ποιες πληροφορίες χρησιμοποιούνται για να κάνουν τις υπηρεσίες της Google να λειτουργούν καλύτερα. Επίσης σας παρέχει ένα γενικότερο πλαίσιο το οποίο σας βοηθάει να κατανοήσετε τις δυνατότητες που έχετε και να κάνετε τις σωστές επιλογές για εσάς.

 

Εδώ βρίσκονται κάποια πράγμα που μπορείτε να κάνετε μέσω του «Ο λογαριασμός μου»:
Να κάνετε Έλεγχο Απορρήτου και Έλεγχο Ασφάλειας με μερικά απλά, καθοδηγούμενα βήματα για τις πιο σημαντικές ρυθμίσεις ασφαλείας.

Να διαχειριστείτε ποιά δεδομένα από την Αναζήτηση, τους Χάρτες, το YouTube και άλλα προϊόντα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να βελτιώσουν την εμπειρία σας στη Google. Για παράδειγμα, μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε ρυθμίσεις όπως η δραστηριότητα στο διαδίκτυο και τις εφαρμογές, οι οποίες σας δίνουν σχετικότερα και πιο γρήγορα αποτελέσματα ή το ιστορικό τοποθεσιών, το οποίο βοηθάει το Google Maps και Now να δίνει καλύτερες συμβουλές για τις διαδρομές σας.
-Να χρησιμοποιήστε το εργαλείο Ρύθμισης Διαφημίσεων το οποίο βασίζεται στα ενδιαφέροντα και τις αναζητήσεις που έχετε κάνει.
Να διαλέξτε ποίες εφαρμογές και ιστοσελίδες είναι συνδεδεμένες με το λογαριασμό σας.

 

Φτιάχνουν το «Ο λογαριασμός μου» σαν μια βοήθεια για όλους, ακόμη κι αν δεν έχετε κάποιο λογαριασμό στη Google. Βρείτε όλες τις επιλογές myaccount.google.com.

 

 

Απαντώντας στις ερωτήσεις σας για το απόρρητο και την ασφάλεια

Ακούν τα σχόλια των χρηστών τους απ’ όλο τον κόσμο για να καταλάβουν καλύτερα τις ανησυχίες σχετικά με το απόρρητο και την ασφάλεια. Μαζί με το «Ο Λογαριασμός μου», βοηθούν τους ανθρώπους να βρουν απαντήσεις σε κοινές ερωτήσεις πάνω σε αυτά τα θέματα, όπως: “Ποια δεδομένα συλλέγει η Google; Τι κάνει η Google τα δεδομένα αυτά; Τι εργαλεία έχω για να ρυθμίσω την εμπειρία μου στη Google;”

 

Η καινούργια ιστοσελίδα, privacy.google.com, απαντά ειλικρινά σε αυτές και άλλες ερωτήσεις. Επίσης εξηγούν πως προβάλλουν σχετικές διαφημίσεις χωρίς να δίνουν προσωπικές πληροφορίες, πως κρυπτογραφούν και φιλτράρουν την ανεπιθύμητη αλληλογραφία, βοηθώντας να κρατήσετε τα δεδομένα σας ασφαλή και πως οι δικές σας πληροφορίες βοηθούν να προσαρμόσετε την εμπειρία σας στη Google.