H εμπορική διάθεση του Android Auto ξεκίνησε και η γενικότερη εμπειρία ελέγχου και ψυχαγωγίας που προσφέρει ένα Hyundai Sonata δεν θα ‘ναι ποτέ η ίδια.

 
android-auto-5325-003Το πρόβλημα με τα συστήματα ελέγχου και ψυχαγωγίας που διαθέτουν τα διάφορα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην παγκόσμια αγορά, είναι πως στην πλειοψηφία τους πάσχουν σε θέματα ευχρηστίας και λειτουργικότητας, κάτι απόλυτα λογικό αν σκεφτεί κανείς ότι υπεύθυνες γι’ αυτά είναι εταιρείες που ξέρουν να κατασκευάζουν αυτοκίνητα και όχι software. Εν πάση περιπτώσει, εδώ υπήρχε –και εξακολουθεί να υπάρχει- ένα πολλά υποσχόμενο κενό το οποίο έσπευσαν να καλύψουν Google και Apple με τη λύση της πρώτης, το Android Auto, να ενσωματώνεται για πρώτη φορά εμπορικά σε κάποιο μοντέλο.

 
Το Hyundai Sonata λοιπόν είναι το «τυχερό» αυτοκίνητο που θα φέρει ενσωματωμένο το λογισμικό της Google. Ουσιαστικά πρόκειται για μια εφαρμογή που ενεργοποιείται όταν στο αυτοκίνητο συνδεθεί μέσω USB μία Android συσκευή. Με το που συμβεί αυτό, ξεκινά ένα ειδικά σχεδιασμένο app, το περιβάλλον του οποίου θυμίζει σε μεγάλο βαθμό Android! Μέσω αυτού, οδηγός και επιβάτες έχουν εύκολη πρόσβαση σε μια σειρά λειτουργιών (Google Maps, Google Now, φωνητικές αναζητήσεις, κλήσεις, μουσική, ακόμα και πληροφορίες για την κατάσταση του οχήματός τους κ.α.) τόσο εύκολα, όσο αν χρησιμοποιούσαν το smartphone τους.

 
Όσοι το έχουν δοκιμάσει, κάνουν λόγο για ένα άνετο στη χρήση app, ιδιαίτερα βολικό και σίγουρα πολύ πιο φιλικό σε σχέση με το interface της Hyundai. Με δεδομένη την εμπορική διάθεση της εφαρμογής, η λογική λέει πως στη Google θα έχουν πρόσβαση σε ακόμα περισσότερα δεδομένα και feedback, οπότε θα είναι σε θέση να διορθώσουν ταχύτερα τυχόν κακώς κείμενα, βελτιώνοντας έτσι ακόμα περισσότερο το Android Auto. Το μέλλον στο οποίο τα αυτοκίνητα θα έρχονται με σύστημα ψυχαγωγίας βασισμένο στο Android, το iOS ή άλλο λειτουργικό δεν αργεί, ωστόσο μέχρι τότε, λύσεις τύπου Android Auto είναι μια χαρά.

 
Σημειώστε πως το Android Auto θα είναι ενσωματωμένο σε όλα τα νέα μοντέλα του Sonata, την ώρα που όσοι ήδη είναι κάτοχοι της έκδοσης “2015 Sonata with Navigation” θα είναι σε θέση από το καλοκαίρι να προσθέσουν την εφαρμογή μόνοι τους μέσω USB. Εσείς όπως και να έχει επικοινωνήστε με κάποιο εξουσιοδοτημένο τμήμα σέρβις ή την αντιπροσωπία της Hyundai στη χώρα μας ώστε να πληροφορηθείτε λεπτομερώς για τις επιλογές σας.