Αλήθεια, πώς θα σας φαινόταν να είχατε στην κατοχή σας ένα κινητό τηλέφωνο, ικανό να αντέξει 20 μέρες χωρίς φόρτιση; Ε, ετοιμαστείτε γιατί έρχεται!

 
lightphoneΕν αντιθέσει με τα περισσότερα smartphones που κυκλοφορούν στην αγορά, το Light Phone δεν διαθέτει μεγάλη, HD –τουλάχιστον- οθόνη αφής. Επίσης έρχεται χωρίς κάμερα, Bluetooth και υποστήριξη Wi-Fi. Δεν ξέρει τι πάει να πει LTE, δεν έχει ιδέα από κάρτες μνήμης, Android και iOS. Δεν είναι σχεδιασμένο για να αναπληρώσει τη φωτογραφική σας μηχανή, δεν σκαμπάζει γρι από NFC και περιφρονεί τους τετραπύρηνους επεξεργαστές και τα άπλετα GB RAM. Εδώ καλά-καλά μηνύματα δεν στέλνει!

 
Τι κάνει τότε; Κατά βάση παίρνει τηλέφωνο. Και διαρκεί ακόμα και 20 μέρες χωρίς φόρτιση! Σοβαρά, η χρήση του Light Phone είναι πιο απλή από οποιοδήποτε άλλο smartphone: τοποθετείτε την κάρτα SIM και καλείτε! Το μόνο πρόσθετο που μπορείτε να κάνετε, πέραν του να λαμβάνετε κλήσεις φυσικά, είναι να καλείτε συγκεκριμένα νούμερα με το πάτημα ενός κουμπιού και να το χρησιμοποιείτε ως φακό. Οι δημιουργοί του, Τζο Χολίερ και Καϊγουέι Τανγκ, συνέλαβαν την ιδέα και κατασκεύασαν το τηλέφωνο στο πλαίσιο του incubator 30 Weeks της Google στη Νέα Υόρκη.

 
Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του Light Phone, πέραν φυσικά της αυτονομίας και της απλότητάς του, είναι πως καταργεί κάθε ανάγκη για αναβάθμιση ή αντικατάσταση. Εννοείται πως δεν προσφέρει ούτε ψήγμα των λειτουργιών ενός τυπικού smartphone του σήμερα, ωστόσο εστιάζει στην «καρδιά» της επικοινωνίας και αυτό είναι που μετρά για κάποιους. Η τιμή του θα είναι περί τα $100 ενώ η διάθεσή του θα ξεκινήσει αν όλα πάνε καλά σε έναν χρόνο από σήμερα –χρονικό διάστημα τόσο μεγάλο που μέχρι που το ξεχνά κανείς…