Από τη στιγμή που τόσες και τόσες συσκευές μας φορτίζουν ασύρματα, γιατί να μη μπορεί να συμβεί το ίδιο και με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα; Ετοιμαστείτε…

 

 

electric_cars_electric_vehicles_72Daimler και Qualcomm ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους με στόχο να ερευνήσουν από κοινού τις δυνατότητες ασύρματης φόρτισης των ηλεκτρονικών μοντέλων αυτοκινήτων. Η Daimler, ιδιοκτήτρια εταιρεία της Mercedes, επιθυμεί να αναπτύξει τεχνολογίες και υπηρεσίες που θα της προσδώσουν ακόμα περισσότερο κύρος και θα κόψουν τον αέρα των Audi και BMW που εσχάτως άρχισαν να επιδεικνύουν έντονο ενδιαφέρον για το κομμάτι της Τεχνολογίας.

 
Φυσικά οι δύο εταιρείες δεν σκοπεύουν να περιοριστούν στην ασύρματη φόρτιση των ηλεκτροκίνητων μοντέλων της Daimler αφού επιθυμούν να κάνουν το ίδιο και για τις συσκευές που χρησιμοποιούν ενόσω βρίσκονται εντός αυτοκίνητου οι επιβάτες του (smartphones, tablets και λοιπά gadgets). Επιπρόσθετα και με δεδομένα το πρόσφορο έδαφος για περαιτέρω ανάπτυξη καθώς επίσης και τα περιθώρια βελτίωσης που υπάρχουν, Daimler και Qualcomm είναι βέβαιο ότι θα αναζητήσουν τρόπους να ενισχύσουν την οδηγική εμπειρία των αυτοκινήτων της πρώτης, εκμεταλλευόμενες τις τεχνολογίες 3G/4G.

 
Γενικότερα στη Γερμανία πάντως οι αυτοκινητοβιομηχανίες παρουσιάζουν έντονη κίνηση τώρα τελευταία. Προσφάτως δημιούργησαν μια κοινοπραξία επιδιώκοντας να αγοράσουν τους χάρτες της Nokia –και την τεχνολογία που τους συνοδεύει- την ώρα που η Audi ανακοίνωσε πριν λίγο καιρό τη συμφωνία της με την Nvidia έτσι ώστε η τελευταία να εφοδιάσει με hardware τα driveless οχήματα της πρώτης.