Δείτε με ποιον τρόπο θα δημιουργήσετε το βιογραφικό σας σημείωμα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα «αντλώντας» τις απαραίτητες πληροφορίες από το LinkedIn.

 
LinkedIn-Resume-Builder-2Το LinkedIn αποτελεί πιθανότατα το σημαντικότερο εργαλείο των ημερών μας σε ό,τι αφορά την εύρεση εργασίας στο διαδίκτυο. Βλέπετε, δεν είναι μόνο το ότι δημιουργείτε το προφίλ σας εκεί, κάνοντας εαυτόν διαθέσιμο στους κατά τόπους “recruiters”, αλλά είστε σε θέση να απαντάτε σε αγγελίες όπως θα γινόταν και σε ένα site ή μία εφημερίδα εύρεσης & προσφοράς/ζήτησης εργασίας. Τι γίνεται όμως με τις πιο «παραδοσιακές» περιπτώσεις, όλες εκείνες δηλαδή που απαιτούν από εσάς να παραδώσετε το βιογραφικό σας σημείωμα (που εδώ που τα λέμε, δεν είναι και λίγες); Ας μην ξεχνάμε πως πολλοί έχουν επενδύσει ώρες και ώρες στο «στήσιμο» του προφίλ τους στο LinkedIn αλλά δεν έχουν φροντίσει να κάνουν το ίδιο και με ένα τυπικό βιογραφικό σημείωμα.

 
Δεν θα πρέπει να ανησυχείτε για κάτι τέτοιο. Το LinkedIn σας προσφέρει τη δυνατότητα να εξάγετε το προφίλ σας με τρόπο τέτοιο που να δημιουργήσετε ένα βιογραφικό με τα όλα του χωρίς να πληκτρολογήσετε ούτε λέξη! Η όλη διαδικασία είναι πάρα πολύ απλή και για να γίνει θα πρέπει να επισκεφθείτε το Resume Builder. Πρόκειται για μία πλατφόρμα δημιουργημένη από τον Γιεβγκένι Μπρίκμαν στο πλαίσιο του LinkedIn HackDay το 2010 (πήρε την πρώτη θέση και λανσαρίστηκε μερικούς μήνες αργότερα) που βασίζεται όμως στην εργαλειοθήκη που παρέχει στους developers το ίδιο το LinkedIn. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος και δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε λογαριασμό: φτάνει να συνδεθείτε με τα στοιχεία σας στο ίδιο το LinkedIn και είστε πανέτοιμοι!

 

figure3

 

 

Εφ’ όσον δώσετε την έγκρισή σας προκειμένου το Resume Builder να αντλήσει δεδομένα από το προφίλ σας στο LinkedIn, επιλέγετε το στυλ που θα έχει το βιογραφικό σας. Ε, αυτή είναι και η μοναδική σας κίνηση μιας που όλα τα άλλα εξάγονται αυτόματα: καθετί έχετε εισάγει στο LinkedIn, βρίσκει τον δρόμο του προς τη σωστή θέση στο CV σας, αν και εννοείται πως μπορείτε να επεξεργαστείτε το τελευταίο κατά βούληση για να διορθώσετε τυχόν αστοχίες και κακώς κείμενα και φυσικά να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε περιεχόμενο που θεωρείτε πως θα έπρεπε/δεν θα έπρεπε να βρίσκεται στο βιογραφικό σας.

 

 

content_linkedin2
Μόλις τελειώσετε με την επεξεργασία του CV σας, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι είτε να το εκτυπώσετε, είτε να το αποθηκεύσετε σε μορφή .pdf ώστε να έχετε εύκολη πρόσβαση σε αυτό στο μέλλον. Και αυτό το τελευταίο να μην κάνετε βέβαια, κάθε φορά που θα συνδέεστε στο Resume Builder θα έχετε κανονικά πρόσβαση (από την επιλογή “manage resumes”) σε όλα τα βιογραφικά που έχετε δημιουργήσει κατά καιρούς. Μπορείτε να επιλέξετε να μοιραστείτε το CV σας με άλλους ή να το κρατήσετε κρυφό από τον καθένα και γενικώς να πειραματιστείτε με τις διάφορες επιλογές που σας παρέχονται.