Πώς θα σας φαινόταν αν στον δίσκο σας σε ένα κατάστημα KFC σας περίμενε Bluetooth πληκτρολόγιο για το smartphone σας; Καλό; Ε, στη Γερμανία συνέβη!

kfcΣε μια αν μη τι άλλο πρωτότυπη κίνηση προχώρησαν τα KFC στη Γερμανία. Η γνωστή αλυσίδα μαζικής εστίασης για μία εβδομάδα εξόπλισε τους δίσκους με τους οποίους σερβίρονταν οι πελάτες της στα καταστήματά της, με ασύρματα Bluetooth πληκτρολόγια μιας χρήσης αντί του κλασσικού, διαφημιστικού συνήθως, χαρτιού! Η λογική ήταν οι πελάτες να συνδέσουν τα smartphones τους με αυτό προκειμένου να απαντούν έτσι σε μηνύματα χωρίς να χρειάζεται να τα αγγίξουν και άρα να τα λερώσουν!
Βέβαια το πρόβλημα εδώ είναι πως σε περίπτωση που ο χρήστης λάμβανε ένα μήνυμα σε διαφορετική εφαρμογή (π.χ. έγραφε στο Messenger και κάποιος του έστελνε στο Viber) ή απλά έκλεινε το κινητό του, θα έπρεπε να αγγίξει την οθόνη ή κάποιο πλήκτρο ώστε να μεταβεί στη σωστή εφαρμογή ή να το ενεργοποιήσει εκ νέου, οπότε δώρο-άδωρο. Βέβαια το όλο κόνσεπτ ήταν εκτός πανέξυπνο και πρωτότυπο. Κρίνοντας δε και από την αύξηση των «στιγμάτων» (το λεγόμενο “geolocated social interaction” ή αν προτιμάτε, η αλληλεπίδραση στα social media βάσει τοποθεσίας) στα καταστήματα KFC η οποία ήταν αλματώδης, ο κόσμος ανταποκρίθηκε –χώρια που σίγουρα θα πήρε και πληκτρολόγιο για το σπίτι!
Αν τα KFC ή οποιοσδήποτε άλλος ενδιαφερόμενος πάρουν την ιδέα και πατήσουν πάνω σε αυτή, τότε σίγουρα μπορεί να βγει κάτι θετικό που αν μη τι άλλο θα αλλάξει σε κάποιο βαθμό τις ζωές μας. Υπομονή μερικά χρονάκια και θα δείτε.