H Microsoft ενθαρρύνει τη νέα γένια γυναικών να ασχοληθεί με τον τομέα της τεχνολογίας μέσω του “DigiGirlz” που έχει ως στόχο τις μαθήτριες λυκείου.

Microsoft_DigiGirlz_2Η Microsoft Ελλάς πραγματοποίησε τη Δευτέρα, 4 Μαΐου, 2015 την εκδήλωση “DigiGilz” για δεύτερη συνεχή χρονιά. Περισσότερες από 90 μαθήτριες λυκείου από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ανοιχτό διάλογο σχετικά με τις δυνατότητες που παρέχει ο τομέας της τεχνολογίας στις γυναίκες. Στόχος της εκδήλωσης ήταν να ενθαρρύνει το κοινό να επιλέξει τις συναρπαστικές ευκαιρίες σταδιοδρομίας που προσφέρει ο τομέας της τεχνολογίας και να καταρρίψει τα στερεότυπα σχετικά με τον ρόλο της γυναίκας στον κλάδο της Πληροφορικής.

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με στελέχη της Microsoft σχετικά με τα οφέλη του νέου εργασιακού μοντέλου “New World of Work” και να ενημερωθούν για τις ευκαιρίες ανάπτυξης και εξέλιξης της καριέρας των γυναικών που προσφέρει η εταιρία. Επιπλέον, δύο φοιτήτριες της Νομικής Σχολής και εμπνεύστριες της πρωτοβουλίας “Code It Like a Girl”, οι οποίες διοργανώνουν εργαστήρια προγραμματισμού για γυναίκες, μοιράστηκαν τις προσωπικές τους εμπειρίες σχετικά με το πώς ξεκίνησε η σχέση τους με τον προγραμματισμό και τα οφέλη που αποκόμισαν, στοχεύοντας να εμπνεύσουν το κοινό να κάνει το πρώτο βήμα για την ανάπτυξη τεχνολογικών δεξιοτήτων. Επίσης, οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να αντλήσουν πληροφορίες σχετικά με τη σωστή σύνταξη ενός βιογραφικού και να μάθουν τα μυστικά μιας επιτυχημένης συνέντευξης.

 

Όπως δήλωσε η Ματίνα Χατζηπαύλου, HR Director της Microsoft Ελλάς, «H Microsoft πιστεύει στις δυνατότητες των γυναικών και στην αξία που μπορούν να δώσουν σε μια επιχείρηση, γι’ αυτό και έχει σαν στόχο να συμβάλλει στην αύξηση του ποσοστού απασχόλησής τους στο χώρο της τεχνολογίας, ο οποίος είναι ανδροκρατούμενος. Στο πλαίσιο αυτό, εκδηλώσεις όπως η “DigiGirlz”, βοηθούν στην κατάρριψη των στερεότυπων σχετικά με το ρόλο της γυναίκας στον κλάδο της τεχνολογίας μέσα από την απαραίτητη ενημέρωση. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που για μια ακόμη χρονιά η εκδήλωση DigiGirlz είχε τόσο θετική ανταπόκριση, και ευελπιστούμε ότι και φέτος, καταφέραμε να εμπνεύσουμε ακόμη περισσότερες γυναίκες να ασχοληθούν με τον συναρπαστικό τομέα της τεχνολογίας».

 

Το DigiGirlz, ως κομμάτι της πρωτοβουλίας Microsoft YouthSpark, αποτελεί ένα από τα προγράμματα μέσα από τα οποία η Microsoft επενδύει στην εκπαίδευση θετικών επιστημών STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) για τις νέες γυναίκες, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο μία βάση μελλοντικών εργαζομένων έτοιμη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της παγκόσμιας οικονομίας.