Τι προβλέπει το νέο πρόγραμμα εθελουσίας που επεξεργάζεται η διοίκηση του ΟΤΕ; Όπως όλα δείχνουν η ανακοίνωση του προγράμματος είναι θέμα εβδομάδων…

OTEOTEOTE - CosmoteΗ διοίκηση του ΟΤΕ προωθεί ένα νέο πρόγραμμα εθελουσίας, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες, στοχεύει στην αποχώρηση περίπου 1.000 εργαζομένων κυρίως όσων έχουν δικαίωμα σύνταξης το 2019 και το 2020. Παράλληλα, εκτιμάται ότι ερευνώνται και τα οικονομικά κίνητρα για την εθελούσια αποχώρηση των εργαζομένων-ιδιαιτέρως όσων έχουν συμπληρώσει 15 χρόνια εργασίας- άσχετα από τον χρόνο συνταξιοδότησής τους. Κάτι τέτοιο φαίνεται να αφορά και την Cosmote.

 

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, το μοντέλο που θα ακολουθηθεί, θα προβλέπει πως ο ΟΤΕ θα καταβάλλει όλες τις ασφαλιστικές εισφορές προκαταβολικά στα ταμεία και τον μισθό τους (ποσοστό 80% με 85%) μέχρι να συμπληρώσουν το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης.

 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η διοίκηση του ΟΤΕ έχει ως στόχο τη συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα και περίπου 350 εργαζομένων, οι οποίοι είχαν την επιλογή αποχώρησης στην τελευταία εθελουσία, αλλά δεν το έκαναν πράξη.

 

Αξίζει να αναφερθεί ότι η απόφαση της διοίκησης του ΟΤΕ-Cosmote δεν είναι τυχαία, αλλά σχετίζεται με την ενοποίηση των δυο εταιρειών, η οποία πρόκειται να ολοκληρωθεί και στο τυπικό μέρος της.