H Apple εξέδωσε τις επίσημες προδιαγραφές βάσει των οποίων θα είναι δυνατή η κατασκευή λουρακίων για το Apple Watch. Ποιους επηρεάζουν;

 

apple-watch-straps-580-90Μία από τις μεγαλύτερες παράπλευρες βιομηχανίες παγκοσμίως είναι εκ των πραγμάτων εκείνη της παραγωγής προστατευτικών θηκών για τα smartphones. Από τότε που τα τελευταία πήραν σταδιακά τη θέση των παλιών, καλών και άθραυστων κινητών τηλεφώνων, η ανάγκη απόκτησης θήκης έγινε αδήριτη. Ειδικά δε στην περίπτωση του iPhone, μαζί με την Apple «πλούτισαν» και αρκετές ακόμα εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιήθηκαν στην εν λόγω αγορά, λανσάροντας τα δικά τους designs σε θήκες για τα iPhone, πρωτίστως, και τα iPad-iPod, δευτερευόντως. Τώρα που η Apple «ξέρει» λοιπόν, φροντίζει να κάνει το ίδιο και με το Apple Watch, μόνο που εδώ παίρνει από νωρίς τα μέτρα της.

 

Με δεδομένες τις ειδοποιούς διαφορές στον χαρακτήρα, τον σχεδιασμό και τη φιλοσοφία του gadget σε σχέση με τα διάφορα iPhone, iPad και iPod (ένα ρολόι εξ άλλου αποτελεί το πιο «προσωπικό» gadget που είχαμε ποτέ…), η Apple εξέδωσε τις πρώτες της επίσημες προδιαγραφές, βάσει των οποίων θα πρέπει να κατασκευάζονται τα λουράκια (τα bands, όπως τα λέει η ίδια) των Apple Watches από τρίτες εταιρείες. Φρόντισε να του προσδώσει μάλιστα τον απαραίτητο “glamorous” χαρακτήρα, «βαφτίζοντάς» το “Made for Apple Watch”, επισφραγίζοντας έτσι τα ποιοτικά στάνταρ που υιοθετούν τα αξεσουάρ. Βέβαια δεν είναι λίγες οι εταιρείες που έχουν ήδη λανσάρει τα δικά τους αξεσουάρ για το Apple Watch, ωστόσο είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί να ξαναδούν τις δημιουργίες τους (η Apple θέτει περιορισμούς ως προς τις περιβαλλοντικές ευθύνες και τον βαθμό που σφίγγει το λουρί τον καρπό, προκειμένου οι παλμοί που διαβάζει το ρολόι να είναι οι σωστοί).

 

Επί του παρόντος, το πρόγραμμα “Made for Apple Watch” αφορά τα bands, τα λουράκια του «έξυπνου» ρολογιού της Apple, ωστόσο δεν είναι διόλου απίθανο η εταιρεία από το Κουπερτίνο να επιλέξει να το επεκτείνει και σε άλλα περιφερειακά και αξεσουάρ όπως βάσεις και φορτιστές.