Ό,τι χρειάζεται να ξέρετε πριν αγοράσετε τη νέα σας, Ultra HD τηλεόραση και τα καλύτερα μοντέλα της αγοράς.

Πριν από μερικά χρόνια, η αγορά μίας 4K τηλεόρασης ήταν «απαγορευμένος καρπός» για πολύ κόσμο. Κάτι οι ακριβές τιμές τους, κάτι η μικρή ποικιλία στη γκάμα τους και κάτι η έλλειψη περιεχομένου έτσι ώστε να τις αξιοποιήσει στο έπακρο κάποιος, έκαναν την αγορά ενός τέτοιου μοντέλου από αχρείαστη έως απαγορευμένη. Οι καιροί ωστόσο έχουν αλλάξει και οι 4K ή Ultra HD τηλεοράσεις έχουν μπει πλέον για τα καλά στις ζωές μας. Με την αγορά ενός UHD μοντέλου να μην αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός λοιπόν, πάμε να δούμε αρχικά τι προσέχουμε στην επιλογή μας:

 

Επεξεργαστής εικόνας: Μας ενδιαφέρει ο επεξεργαστής εικόνας της τηλεόρασής μας να είναι δυνατός διότι από αυτόν εξαρτώνται τα πάντα: από την απόδοσή της μέχρι την ποιότητα της εικόνας που απολαμβάνουμε. Κανείς δεν είπε ποτέ όχι στη δύναμη!

 

Τηλεχειριστήριο: Ένα καλό τηλεχειριστήριο, με smart λειτουργίες, pointer και άνετο κράτημα θα «απογειώσει» την εμπειρία χρήσης της τηλεόρασής μας. Φροντίζουμε η τελευταία να συνοδεύεται από ένα τέτοιο οπωσδήποτε.

 

Συχνότητα: Με τις ίντσες και την ανάλυση να αυξάνονται, το ίδιο κάνουν και άλλα χαρακτηριστικά όπως η συχνότητα. Τα 1.000 Hz μοιάζουν δεδομένα με τα στάνταρ να έχουν αυξηθεί σημαντικά σε σχέση με τα Full HD μοντέλα.

 

Πάνελ: Δεν υπάρχει χειρότερο από μία τηλεόραση πολλών ιντσών με μεγάλη ανάλυση αλλά κακή εν γένει εικόνα. Φροντίστε ώστε το πάνελ της δικιάς σας να εγγυάται λεπτομέρεια και τέλεια φωτεινότητα.

 

Ήχος: Ο ήχος που αποδίδει η τηλεόρασή σας θα πρέπει να είναι εφάμιλλος της ποιότητας της εικόνας της. Απαραίτητα πολυκάναλος έτσι ώστε να απολαμβάνετε μια κορυφαία εμπειρία θέασης ακόμα και χωρίς την ύπαρξη home cinema.

 

Τα μοντέλα της αγοράς που μας κλείνουν το μάτι

LG 40UB800V

Με τιμή που παραπέμπει σε Full HD LED και όχι σε UHD με IPS πάνελ, το εν λόγω μοντέλο της LG προσφέρει κορυφαίο κράτημα και αποδίδει υπέροχη εικόνα. Το τελευταίο οφείλεται στην True 4K XD Engine της η οποία θα φροντίσει να φέρει στα στάνταρ του 4Κ ακόμα και περιεχόμενο χαμηλότερης ανάλυσης. Ο πολυκάναλος ήχος της και το Virtual Surround Plus θα σου προσφέρουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία θέασης, με το Magic Remote που τη συνοδεύει να κλείνει άψογα το όλο πακέτο.

Διαγώνιος: 40” | Συχνότητα: 900 Hz | Ενδ. τιμή: 549€

LG-40UB800V

 

Samsung UE50JU6400

Στις 50” έτσι ώστε να καλύψει τις ανάγκες και μεγαλύτερων χώρων, η Smart TV της Samsung αποδίδει 4K ανάλυση με συχνότητα 900 Hz, προσφέροντας παράλληλα και δυνατότητα upscale σε εικόνες χαμηλότερης ανάλυσης. Όλα τα παραπάνω είναι εφικτά χάρη στον τετραπύρηνο επεξεργαστή της τηλεόρασης ο οποίος, συν τοις άλλοις, επιτρέπει την ταυτόχρονη εκτέλεση πολλαπλών εφαρμογών χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση έτσι ώστε να χαρείτε την τηλεόρασή σας σε όλο της το μεγαλείο!
Διαγώνιος: 50” | Συχνότητα: 900 Hz | Ενδ. τιμή: 1.299€

Samsung-JU6400

 

LG 55UC970V

Αποτελεί την πλέον προσιτή λύση στα curved μοντέλα στις 55”. Η LG 55UC970V ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό πρωτίστως χάρη στην κυρτή της οθόνη: ο σχεδιασμός της δεν είναι μόνο όμορφος αισθητικά αλλά και πρακτικός, αφού έτσι ταιριάζει με φυσικό τρόπο στο οπτικό πεδίο, εξασφαλίζοντας πως κάθε σημείο, κάθε κόκκος της οθόνης θα απέχει εξίσου από τα μάτια του θεατή. Αν προσθέσουμε την Triple XD μηχανή, τον Ultra Surround ήχο, τη λειτουργία Smart Launcher και το άνετο 3D, έχουμε ένα μοντέλο σωστό πρωταθλητή!
Διαγώνιος: 55” | Συχνότητα: 1.000 Hz | Ενδ. τιμή: 1.719€

1030577

 

Panasonic TX-58AX800

Η πρόταση της Panasonic εγγυάται βαθύ μαύρο και ολοζώντανα χρώματα που όμοιά τους δεν έχετε ξαναδεί. Εμπλουτισμένη με χρήσιμες λειτουργίες όπως voice assistant, info bar για την ενημέρωσή σας, Swipe and Share 2 για εύκολο sharing αρχείων με το smartphone σας και TV Anywhere για να «γράφετε» ένα πρόγραμμα ενώ παρακολουθείτε κάποιο άλλο, αποτελεί ένα από τα πιο “smart” μοντέλα που κυκλοφορούν στην αγορά. Η ενσωματωμένη της κάμερα θα σας επιτρέψει να κάνετε βιντεοκλήσεις μέσω Skype ενώ το τηλεχειριστήριο αφής έρχεται για να απογειώσει την όλη εμπειρία.
Διαγώνιος: 58” | Συχνότητα: 2.000 Hz | Ενδ. τιμή: 2.999€

Panasonic-TX-58AX800E-

 

Sony KD-55X8505B

Με την ποιότητα που εγγυάται το βαρύ όνομα της Sony, η KD-55X8505B αποδίδει υπέροχα χρώματα και εντυπωσιακή λεπτομέρεια. Μέσα της κρύβει έναν επεξεργαστή X-Reality PRO που παρέχει δυνατότητα upscaling και φυσική ροή εικόνας. Τα ηχεία της παράγουν καθαρό και ισχυρό ήχο ο οποίος μάλιστα προσαρμόζεται αναλόγως με την ενεργοποίηση της λειτουργίας Live Football την οποία και θα τιμήσουν ιδιαίτερα άπαντες οι ποδοσφαιρόφιλοι!
Διαγώνιος: 55” | Συχνότητα: 200 Hz | Ενδ. τιμή: 1.599€

Sony-X8505B-

 

LG 49UB850V

Προσιτή τιμή και πληθώρα «έξυπνων» λειτουργιών χαρακτηρίζουν το μοντέλο της LG στις 49”. Διαθέτει ειδικό αισθητήρα που του επιτρέπει να προσαρμόζει τις ρυθμίσεις της φωτεινότητας βάσει του χώρου γύρω του, προσφέροντας έτσι τέλεια ποιότητα εικόνας σε συνδυασμό με «μετρημένη» κατανάλωση. Η 4Κ μηχανή της θα μετατρέψει συν τοις άλλοις τις 2D εικόνες σε 3D ενώ χάρη στο launcher bar που εμφανίζεται στο κάτω μέρος της οθόνης με το πάτημα ενός κουμπιού, ο έλεγχός της γίνεται παιχνίδι.
Διαγώνιος: 49” | Συχνότητα: 1.000 Hz | Ενδ. τιμή: 999€

LG-49UB850V-

 

Samsung UE78JS9500

Ένα από τα καλύτερα μοντέλα τηλεόρασης που κυκλοφορούν στην παγκόσμια αγορά, η UE78JS9500 της Samsung απευθύνεται σε όσους διαθέτουν την άνεση και τη δυνατότητα να αποκτήσουν ένα τόσο “premium” μοντέλο. Με κυρτή οθόνη στις 78”, UHD ανάλυση και συχνότητα που αγγίζει τα 2.400 Hz, χαρίζει απλόχερα κινηματογραφική ποιότητα εικόνας. Η τεχνολογία Auto Depth Enhancer θα προσδώσει έξτρα βάθος στις εικόνες σου, την ώρα που ο οκταπύρηνος επεξεργαστής χαρίζει ισχύ που θα ζήλευε μέχρι και… υπολογιστής!
Διαγώνιος: 78” | Συχνότητα: 2.400 Hz | Ενδ. τιμή: 11.499€

Samsung-UE78JS9500-