Μεγάλη προσέλευση στην εσπερίδα με θέμα: «Τα προσωπικά δεδομένα, η ασφάλειά τους στο διαδίκτυο και το νομικό πλαίσιο που τα διέπει» που διοργανώθηκε από το Mediterranean College.

meditarraneanΗ Σχολή Πληροφορικής του Mediterranean College διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία, την Τετάρτη 22 Απριλίου, εσπερίδα με θέμα «Τα προσωπικά δεδομένα, η ασφάλειά τους στο διαδίκτυο και το νομικό πλαίσιο που τα διέπει», που προσέλκυσε μεγάλο αριθμό φοιτητών και άλλων ενδιαφερόμενων.

 

Εισηγητές της συγκεκριμένης εκδήλωσης ήταν ο Δρ. Βασίλη Ζορκάδης από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, η Δρ. Άννα Τατσάκη από την Intracom Telecom και η κα. Φύλλα Αναστασία από το δικηγορικό γραφείο «Φιλοθεϊδης & Συνέταιροι». Την συζήτηση συντόνισε ο κ. Παναγιώτης Γαλιώτος, Coordinator της Σχολής Πληροφορικής του Mediterranean College.

 

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε ένα σύνολο θεματικών ενοτήτων που αφορούν στα προσωπικά δεδομένα, τον ορισμό τους, τη σημασία τους και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν στο κυβερνοχώρο. Οι ομιλητές επικεντρώθηκαν στο να ορίσουν ξεκάθαρα ποια στοιχεία απαρτίζουν τα προσωπικά δεδομένα και πώς αυτά χαρακτηρίζουν ένα άτομο. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε σε καθημερινές εφαρμογές/ ιστοσελίδες που συγκεντρώνουν τέτοιου είδους δεδομένα και πώς αυτές αντιμετωπίζονται από τους χρήστες.

 

Έμφαση δόθηκε και στα κοινωνικά δίκτυα, καθότι αυτά αποτελούν ένα τρανταχτό παράδειγμα συγκεντρωτικής αλλά ταυτόχρονα εκούσιας παροχής προσωπικών δεδομένων από κάποιον χρήστη σε κάποιον οργανισμό. Παράλληλα οι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου, οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών, το Cloud και άλλα παραδείγματα απασχόλησαν την συζήτηση ως προς το πώς τα δεδομένα αυτά μπορούν ασφαλώς να αποθηκευτούν και να χρησιμοποιηθούν.

 

Στο τελευταίο αυτό μέρος της παρουσίασης το κοινό είχε την ευκαιρία να υποβάλει τις δικές του ερωτήσεις και να λάβει συγκεκριμένες αλλά και πολύ ξεκάθαρες απαντήσεις πάνω σε σχετιζόμενα θέματα που το απασχολούν. Το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο και αυτό αντανακλά στο πλήθος των ερωτήσεων που δέχτηκαν οι ομιλητές.
Το επίπεδο που κυμάνθηκε η συζήτηση ήταν ιδιαιτέρως υψηλό και καταδεικνύει την ευαισθητοποίηση του κόσμου με θέματα που αφορούν στα προσωπικά δεδομένα στον κυβερνοχώρο καθώς και τους τρόπους προστασίας τους.