Στις 30 Απριλίου θα ολοκληρωθεί η περίοδος συμμετοχών για το “The Accelerator” της Metavallon. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα επένδυσης και επιχειρηματικής ενδυνάμωσης για τις νέες επιχειρήσεις.

WebΜε μεγάλο αριθμό συμμετοχών από ιδιαίτερα ποιοτικές startups θα ολοκληρωθεί στις 30 Απριλίου η περίοδος των αιτήσεων που μπορούν να κάνουν οι νέες επιχειρήσεις για το πρόγραμμα επένδυσης και επιχειρηματικής ενδυνάμωσης The Accelerator της Metavallon.

 

To Τhe Accelerator της Metavallon επιτρέπει σε startups να αναπτυχθούν με ταχείς ρυθμούς και ισχυρές βάσεις σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ανοίγοντας παράλληλα τα φτερά τους και στις παγκόσμιες αγορές. Για τις νέες επιχειρήσεις τεχνολογίας που θα επιλεχθούν να συμμετάσχουν, το πρόγραμμα περιλαμβάνει επένδυση ύψους 25.000 ευρώ, επιπλέον στήριξη 15.000 ευρώ σε υπηρεσίες όπως hosting, νομικές και χρηματοοικονομικές, καθώς και επιχειρηματική αποστολή ενός μήνα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

Οφέλη σε όλα τα επίπεδα για τις startups

Το πρόγραμμα επιτάχυνσης The Accelerator είναι σχεδιασμένο για τεχνολογικές εταιρείες και στοχεύει σε ομάδες ανερχόμενων επιχειρηματιών με ξεχωριστή προοπτική και όραμα. Απευθύνεται σε όσες startups α) έχουν ήδη δημιουργήσει ένα προϊόν ή υπηρεσία, β) διαθέτουν ένα επιχειρηματικό μοντέλο με δυνατότητα ταχείας ανάπτυξης, καθώς και γ) έχουν ήδη αποκτήσει τους πρώτους τους χρήστες σε κάποια αγορά.

 

Επιγραμματικά οι συμμετέχοντες θα ωφεληθούν από:

 

-Εξειδικευμένα εργαστήρια με έμφαση στα μυστικά της επιχειρηματικότητας
-Mentoring από ειδικούς που συμμετέχουν στο εγχώριο και διεθνές δίκτυο της Metavallon
-Προσωπικές συναντήσεις καθοδήγησης
-Tην ευκαιρία να ταξιδέψουν στη Silicon Valley για ένα μήνα και να συναντηθούν με έμπειρους επιχειρηματίες και διεθνείς επενδυτές στο πλαίσιο της σχετικής αποστολής που θα πραγματοποιηθεί ως μέρος του προγράμματος.
-Τη δυνατότητα να αποκτήσουν άμεσα την πρώτη τους επένδυση από ιδιώτες και φορείς που διαθέτουν εμπειρία, σημαντικό δίκτυο επαφών και σπουδαία εμπειρία σε όλους τους τομείς της επιχειρηματικής δράσης.

 

Oι αιτήσεις για το The Accelerator «τρέχουν» ήδη από τις 17 Μαρτίου και ο αυξημένος αριθμός συμμετοχών αναδεικνύει την αποφασιστικότητα που έχουν οι ελληνικές startups να ξεχωρίσουν και να διακριθούν στο εγχώριο και ιδιαίτερα στο διεθνές περιβάλλον.

 

Η επιλογή των ομάδων που θα λάβουν την επένδυση αναμένεται ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς μεταξύ των αιτήσεων υπάρχουν σημαντικά καινοτόμες προτάσεις με εξαιρετικές προοπτικές ταχείας ανάπτυξης.