Δημιουργική επεξεργασία με το νέο λογισμικό εικόνων ViewNX-i και το πρόγραμμα επεξεργασίας video ViewNX-Movie Editor της Nikon. Και οι δυο εφαρμογές λογισμικού διατίθενται σε δωρεάν λήψη.

VNXI_1024x1024Η Nikon ανακοίνωσε δύο νέες εφαρμογές λογισμικού: το λογισμικό διαχείρισης εικόνων ViewNX-i και το πρόγραμμα επεξεργασίας video ViewNX-Movie Editor. Και οι δύο εφαρμογές διατίθενται για δωρεάν λήψη.

Σχεδιασμένο για να σας βοηθήσει να συνεχίσετε τη δημιουργική επεξεργασία μετά τη λήψη σας, το ViewNX-i είναι ένα διαισθητικό λογισμικό διαχείρισης εικόνων που διευκολύνει την οργάνωση, την επεξεργασία και την κοινοποίηση φωτογραφιών και video μέσα από μια ενιαία κεντρική πλατφόρμα. Προσφέρει πλήρη διαχείριση εικόνων και διαθέτει τρεις ειδικούς χώρους εργασίας, τους οποίους μπορείτε να εναλλάσσετε στιγμιαία, για ταξινόμηση εικόνων, προβολή χάρτη ή αποστολή στο web.

Η πλατφόρμα ViewNX-i ενσωματώνει το νέο πρόγραμμα επεξεργασίας ViewNX-Movie Editor, ενώ συνεργάζεται άψογα με το Capture NX-D της Nikon για άμεση πρόσβαση σε πιο προηγμένες λειτουργίες. Και τα δύο αυτά προγράμματα ξεκινούν απευθείας από το ολοκληρωμένο λογισμικό εικόνων ViewNX-i οποιαδήποτε στιγμή τα χρειαστείτε.

 

Απλό στη χρήση, τόσο για έμπειρους χρήστες λογισμικού όσο και για αρχάριους, το ViewNX-i κληρονομεί το εύχρηστο περιβάλλον χρήστη το οποίο αποτελούσε βασικό χαρακτηριστικό στην προηγούμενη εφαρμογή της Nikon, ViewNX2. Επιπλέον, διαθέτει νέες δυνατότητες όπως τα αρχεία Sidecar που εξασφαλίζουν απρόσκοπτη επεξεργασία εικόνων, ενώ μπορείτε να δημοσιεύετε γρήγορα εικόνες σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης απευθείας από την πλατφόρμα ViewNX-i. Για τους λάτρεις των video, το ενσωματωμένο πρόγραμμα επεξεργασίας ViewNX-Movie Editor διευκολύνει την επεξεργασία, την περικοπή και τη διαχείριση video.

 

Ο Zurab Kiknadze, Διευθυντής Προϊόντων Φακών, Εξαρτημάτων & Λογισμικού της Nikon Europe, δήλωσε: «Η νέα πλατφόρμα ViewNX-i προσφέρει περισσότερες δημιουργικές δυνατότητες επεξεργασίας μετά τη λήψη. Η Nikon είναι αφοσιωμένη στο να προσφέρει στους φωτογράφους την κορυφαία ποιότητα εικόνας, και το λογισμικό εικόνων διαδραματίζει έναν σημαντικό ρόλο. Με τις πρόσφατες αλλαγές στο λογισμικό επεξεργασίας μας Capture NX-D, θέλουμε να καταργήσουμε τυχόν επικαλύψεις μεταξύ εφαρμογών.
Πλέον, η οικογένεια εφαρμογών λογισμικού περιλαμβάνει το ViewNX-i, το View-NX-Movie Editor και το Capture NX-D, και οι κάτοχοι φωτογραφικών μηχανών Nikon έχουν στη διάθεσή τους ένα εκτεταμένο σύνολο εργαλείων επεξεργασίας και προσαρμογής. Είτε είστε επαγγελματίας φωτογράφος που χρειάζεται μια ευέλικτη ροή εργασιών μετά τη λήψη, είτε θέλετε απλά να εξερευνήσετε τις δημιουργικές σας δυνατότητες και να οργανώσετε το ψηφιακό σας αρχείο, το ViewNX-i σάς προσφέρει πρόσβαση στα εργαλεία που χρειάζεστε.»

 

Σύνοψη βασικών λειτουργιών:

 

Διαισθητικό ολοκληρωμένο λογισμικό εικόνων: περιηγηθείτε, ταξινομήστε, επεξεργαστείτε και αρχειοθετήστε φωτογραφίες και video. Το ViewNX-i είναι σχεδιασμένο για να λειτουργεί αποτελεσματικά με το δημοφιλές λογισμικό επεξεργασίας εικόνων της Nikon, για απόλυτο έλεγχο των φωτογραφιών και των video σας.

 

Συνεργασία πολλαπλών πλατφορμών: επεξεργαστείτε και χειριστείτε φορμά φωτογραφιών RAW στο Capture NX-D. Επεξεργαστείτε, περικόψτε και διαχειριστείτε video στο ViewNX-Movie Editor. Και τα δύο αυτά προγράμματα ξεκινούν απευθείας από το ολοκληρωμένο λογισμικό εικόνων ViewNX-i οποιαδήποτε στιγμή τα χρειαστείτε.

 

Διαισθητικοί χώροι εργασίας: εναλλάξτε λειτουργίες οθόνης για γρήγορη πρόσβαση σε διαφορετικούς χώρους εργασίας. Εργαστείτε με εικόνες και video σε λειτουργία Browser (προγράμματος περιήγησης) ή προσθέστε geotag και εργαστείτε με πληροφορίες τοποθεσίας σε λειτουργία χάρτη. Προετοιμάστε αρχεία για αποστολή σε λειτουργία Web Service (υπηρεσίας Web).

 

Κουμπιά γρήγορης εξόδου: εκτελέστε εύκολα συνήθεις εργασίες. Μεταφέρετε, επεξεργαστείτε και ανοίξτε φωτογραφίες και video σε άλλες εφαρμογές. Εκτυπώστε, στείλτε και προσαρτήστε γρήγορα αρχεία ή μετατρέψτε και συγκρίνετε φωτογραφίες και video με το άγγιγμα ενός κουμπιού. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε καλλιτεχνικά slideshow ή να κάνετε αυτόματη αναπαραγωγή εικόνων.

 

Προσαρμοσμένη οθόνη: προβάλετε εικονίδια κατακόρυφα ή οριζόντια, ανάλογα με τον προσανατολισμό της εικόνας στην οποία εργάζεστε. Τροποποιήστε το μέγεθος των εικονιδίων και εμφανίστε πληροφορίες λήψης στη λίστα εικονιδίων. Συγκρίνετε εικόνες σε παράθεση. Προβάλετε εικόνες μεγάλου μεγέθους από μια λίστα εικονιδίων ή αξιοποιήστε στο έπακρο την οθόνη της συσκευής σας προβάλλοντας μια εικόνα σε λειτουργία πλήρους οθόνης.

 

Λεπτομερή δεδομένα λήψης: ορατά κάθε στιγμή. Επιλέξτε μεταξύ των συμβατικών δεδομένων λήψης ή μιας οθόνης στον επάνω πίνακα μιας Nikon D-SLR. Τα δεδομένα λήψης, συμπεριλαμβανομένης της ευαισθησίας ISO, του διαφράγματος, της εστιακής απόστασης και των ρυθμίσεων σκηνής, εμφανίζονται όπως ακριβώς ήταν τη στιγμή της αποτύπωσης της εικόνας. Ιστογράμματα εικόνας είναι άμεσα διαθέσιμα με το πάτημα ενός εικονιδίου. Δείτε διαδοχικά ιστογράμματα στο Thumbnail Grid (πλέγμα εικονιδίων).

Λεπτομερή δεδομένα λήψης:Η προσαρμοσμένη ταξινόμηση εικόνων διευκολύνει την εύρεση των φωτογραφιών και των video. Προσθέστε ετικέτες και επισημάνσεις στα αρχεία εικόνων για εύκολη ανάκτηση. Πραγματοποιήστε αναζήτηση χρησιμοποιώντας λεπτομερή κριτήρια, όπως φίλτρα πολλαπλών δεδομένων λήψης: Φωτογραφική μηχανή, φακός, ευαισθησία ISO, χρόνος έκθεσης, εστιακή απόσταση, ισορροπία λευκού. Εμφανίστε εικόνες από πολλαπλούς υποφακέλους. Με τη λειτουργία Smart Photo Selector (έξυπνου επιλογέα φωτογραφίας), ομαδοποιήστε φωτογραφίες που τραβήξατε με φωτογραφική μηχανή Nikon 1 σε ένα ενιαίο αρχείο για εύκολο χειρισμό.

 

Photo Tray (δίσκος φωτογραφιών): αποθηκεύστε προσωρινά εικόνες από πολλαπλούς φακέλους σε μια ενιαία θέση στην οθόνη. Ο δίσκος φωτογραφιών διευκολύνει τη συγκέντρωση των αρχείων φωτογραφιών και video στα οποία θέλετε να εργαστείτε. Εκτυπώστε, μετατρέψτε, τροποποιήστε και αποθηκεύστε ημιτελείς ή προγραμματισμένες εργασίες για αργότερα.

 

Βελτιώστε τις παρουσιάσεις σας σε μορφή slideshow: τα slideshow αποκτούν νέα διάσταση με μουσική και εφέ. Φωτογραφίες και video μπορούν να συνδυαστούν σε slideshow, ενώ τα ολοκληρωμένα slideshow μπορούν να αποθηκευτούν σε αρχείο video.

 

Διαχείριση πολλαπλών εικόνων: διαχειριστείτε μεγάλες ομάδες εικόνων με τη λειτουργία Auto Play (αυτόματη αναπαραγωγή). Κατά την αναπαραγωγή φωτογραφιών, μπορείτε να προσθέτετε ετικέτες και αξιολογήσεις ή να περιστρέφετε εύκολα τις εικόνες με απλά πατήματα κουμπιών.

 

Άμεση πρόσβαση σε video: δημιουργήστε πρωτότυπα video ή περικόψτε και αποθηκεύστε video στο ViewNX-i Movie Editor. Καθορίστε το εύρος αναπαραγωγής, προσθέστε επισημάνσεις στα αρχεία video, εξαγάγετε φωτογραφίες από video ή συνδυάστε γρήγορα και επεξεργαστείτε κλιπ video. Μεταφέρετε τα ολοκληρωμένα video στο web. Η δημιουργία και η επεξεργασία video είναι απλή και διαισθητική.

 

Video με στυλ: επιλέξτε στυλ για το video σας μέσα από δημοφιλείς επιλογές επεξεργασίας: τυπικό, σταδιακή εμφάνιση ή σβήσιμο, τυχαία κίνηση ή stop motion. Δημιουργήστε εισαγωγικές ή τελικές οθόνες τίτλων επαγγελματικής ποιότητας, καθώς και πίνακες μηνυμάτων εντός του video. Εναλλακτικά, κάντε κλικ στο εικονίδιο κειμένου για να εμφανίσετε με υπέρθεση το κείμενο που γράφετε, απευθείας πάνω σε καρέ video ή σε φωτογραφίες.

 

Ενσωματωμένη λειτουργικότητα κοινωνικής δικτύωσης: μεταφέρετε εικόνες απευθείας στους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτετε. Παρακολουθήστε τις επισημάνεις «μου αρέσει» και τα σχόλια απευθείας από το ViewNX-i. Καθορίστε φίλτρο εμφανιζόμενων εικόνων για να εμφανίσετε μόνο τα αρχεία που έχετε μεταφέρει σε συγκεκριμένες υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης.

 

Γεωγραφική διαδρομή: εμφανίστε εικόνες με πληροφορίες τοποθεσίας χρησιμοποιώντας τη λειτουργία χάρτη. Καθορίστε μια τοποθεσία για τις εικόνες χωρίς geotag. Παρακολουθήστε την πορεία σας σε μια ακολουθία εικόνων.

 

Αρχεία Sidecar: ενεργοποιήστε την προστατευμένη χρήση, προσαρμογή και επισήμανση φωτογραφιών και video. Οι αλλαγές προσαρτώνται σε ένα ξεχωριστό αρχείο, αφήνοντας το αρχικό αρχείο άθικτο. Συγκρίνετε τις προσαρμογές σας, αποθηκεύστε εναλλακτικές εκδόσεις και επιστρέψτε στο αρχικό αρχείο όποτε θέλετε.