Η TP-LINK προσφέρει νέες πρακτικές λύσεις για τη δικτύωση στο σπίτι, παρέχοντας ποικιλία συσκευών υψηλής ποιότητας και προσιτού κόστους. Έτσι, λύνει τα χέρια στην καθημερινότητα των χρηστών.

tp-link logoΗ TP-LINK®, ο κορυφαίος πάροχος δικτυακών προϊόντων για τον καταναλωτή και τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, προσφέρει μια ευρύτατη γκάμα δικτυακών συσκευών, που αποτελούν τις καλύτερες δυνατές λύσεις για ταχύτατη, ευέλικτη και απλή στη χρήση, δικτύωση στο σπίτι, απαντώντας σε κάθε πρόκληση που ανακύπτει η κάθε νέα ανάγκη.

 

 

Επεκτείνοντας το δίκτυο με TP-LINK® Range Extenders

Στο επίκεντρο βρίσκεται η μεγάλη γκάμα συσκευών range extenders της TP-LINK®, οι οποίες αποτελούν μια εξαιρετικά απλή, εύκολη, αποδοτική και οικονομική λύση της ενίσχυσης και επέκτασης της ασύρματης δικτυακής κάλυψης στο σπίτι, αλλά και στις επαγγελματικές εγκαταστάσεις των χρηστών. Το πλούσιο προϊοντικό χαρτοφυλάκιο της TP-LINK® περιλαμβάνει range extenders με ποικίλα χαρακτηριστικά και επίπεδο κόστους, ανάλογα με τις ιδιαίτερες απαιτήσεις και περιθώρια προϋπολογισμού του πελάτη.

 

Συγκεκριμένα, υπάρχουν τρεις διακριτές κατηγορίες συσκευών range extenders:

Εισαγωγικές συσκευές με ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων 150-300Mbps, για απρόσκοπτη επέκταση του δικτύου για διαμερίσματα και γραφεία, σχετικά μικρών διαστάσεων και με περιορισμένο αριθμό παράλληλων χρήσεων. Μοντέλα όπως το TP-LINK® TL-WA850RE και TL-WA854RE αποτελούν την ιδανική λύση για ομαλό HD video, streaming μουσικής και online gaming. Οι συσκευές αυτές παρέχουν έξυπνη ένδειξη ισχύος σήματος, για τη βέλτιστη επιλογή τοποθεσίας εγκατάστασης, αλλά και θύρα Ethernet, που μετατρέπει τη
συσκευή σε ασύρματο adapter για σύνδεση συσκευών που έχουν μονάχα ενσύρματη δικτυακή υποστήριξη, όπως Blu-ray® players, παιχνιδομηχανές, DVR και Internet TV.

Μέσης δυναμικότητας συσκευές αυξημένης απόδοσης μέχρι 300Mbps, για ακόμη μεγαλύτερη κάλυψη δικτύου σε μεγάλα διαμερίσματα, γραφεία και άλλες επαγγελματικές εγκαταστάσεις. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν τα μοντέλα όπως τα TP-LINK® TL-WA830RE και TL-WA860RE. Κύριο χαρακτηριστικό τους είναι η υιοθέτηση της τεχνολογίας IEEE 802.11n advanced MIMO (Multi Input Multi Output) και η ύπαρξη δύο κεραιών, με τη βοήθεια των οποίων επιτυγχάνεται τεράστια βελτίωση της ασύρματης απόδοσης, ξεπερνώντας παρεμβολές από άλλες ηλεκτρονικές συσκευές και διαπερνώντας ακόμη πιο δύσκολα υλικά εμπόδια (τοίχους, πατώματα, θωρακίσεις με ενισχυμένο σκυρόδεμα κ.λ.π.).

 

Κάθε μοντέλο διαθέτει τα δικά του μοναδικά χαρακτηριστικά, ανάλογα με την απαιτούμενη χρήση κι έτσι π.χ. το TP-LINK® TL-WA830RE μπορεί να λειτουργήσει ως access point και να μετατρέψει ένα ενσύρματο ADSL modem/router σε ασύρματο, ενώ το μοντέλο TP-LINK® TL-WA860RE είναι ένα ευέλικτο range extender που ενσωματώνει πρίζα εναλασσόμενου ρεύματος, επιτρέποντας τη σύνδεση κι άλλων ηλεκτρικών συσκευών, αν δεν υπάρχουν άλλοι ρευματολήπτες στον χώρο.

Υψηλής ταχύτητας συσκευές με ταχύτητες που αγγίζουν τα 750Mbps: εδώ θα βρει κανείς μοντέλα που αξιοποιούν την τελευταία λέξη της ασύρματης επικοινωνίας, καθώς υιοθετείται η τεχνολογία IEEE 802.11ac μετάδοσης dual band, για να καλύψει ταυτόχρονα συνήθεις χρήσεις (μετάδοση μουσικής, σερφάρισμα στο Web), αλλά και εφαρμογές με μεγάλες απαιτήσεις bandwidth, όπως multiplayer on-line gaming, streaming video Ultra HD 4K κ.α.. Ανάλογα με τις απαιτήσεις ενίσχυσης του σήματος, υπάρχει το μοντέλο TP-LINK® RE200, για μικρότερους χώρους, αλλά και το κορυφαίο μοντέλο RE210, το οποίο καλύπτει ευρύτερες εκτάσεις και χώρους με περισσότερα δύσκολα σημεία.

 

Προτάσεις για κάθε ανάγκη

Πέρα από την κατηγορία των range extenders, η TP-LINK® διαθέτει μια ευρύτατη γκάμα ασύρματων δικτυακών συσκευών, απόλυτα στοχευμένες στην αντιμετώπιση των καθημερινών, πρακτικών ζητημάτων που αντιμετωπίζει ο χρήστης στην προσωπική, οικογενειακή, αλλά και επαγγελματική χρήση του Internet, αλλά και του εσωτερικού υπολογιστικού του δικτύου. Τα παρακάτω αποτελούν υπαρκτά προβλήματα πελατών, στα οποία η TP-LINK® απαντά με συγκεκριμένες προϊοντικές προτάσεις, χαρακτηριζόμενες από υψηλή απόδοση, ευελιξία εγκατάστασης και χρήσης, ανώτερη ποιότητα και αξιοπιστία, αλλά και προσιτό κόστος.

 

«Το WiFi του modem-router, που μου έχει δώσει ο πάροχος σύνδεσης ADSL, έχει μικρή ταχύτητα και εμβέλεια και δε με καλύπτει πλέον.»

Λύση: ένα προηγμένο modem-router της TP-LINK® με τεχνολογία 802.11ac gigabit Wi-Fi, που θα σκεπάσει με μια «ομπρέλα» ευρείας κάλυψης, όλους τους χώρους του διαμερίσματος, παρέχοντας τη δυνατότητα ταυτόχρονης σύνδεσης πολλαπλών δικτυακών συσκευών και τη χρήση τους από πολλά μέλη της οικογενείας, ταυτόχρονα. Πρόταση: TP-LINK® Archer D9 AC1900 Wireless Dual Band Gigabit ADSL2+ Modem Router: απογειώνει την ταχύτητα και τις δυνατότητες της ευρυζωνικής σύνδεσης στο σπίτι, προσφέροντας ταχύτατη διασύνδεση μέχρι 1.9Gbps, κάτι που μέχρι πρότινος αποτελούσε προνόμιο των καλωδιακών συνδέσεων Gigabit Ethernet.

Είναι εφοδιασμένο με την επόμενη γενιά του προτύπου Wi-Fi – 802.11ac, το οποίο προσφέρει απόλυτη συμβατότητα με το 802.11n, προσφέροντας όμως 3πλάσια ταχύτητα από τον προκάτοχό του. Εκμεταλλεύεται την τεχνολογία διαμόρφωσης δέσμης (beamforming), με την οποία αναγνωρίζει τις
συνδεδεμένες συσκευές και τις στοχεύει, συγκεντρώνοντας την ισχύ του σήματος προς την κατεύθυνσή τους, παρέχοντας έτσι σταθερότερη δικτύωση.

 

«Θέλω να έχω καλύτερη κάλυψη WiFi μακριά από το σημείο που βρίσκεται τοποθετημένο το modem-router μου, το οποίο όμως δεν μπορώ να αντικαταστήσω ή να μετακινήσω.»

Λύση: ένα range extender τεχνολογίας αιχμής από την TP-LINK® που λαμβάνει το σήμα του modem-router και το αναμεταδίδει δεκάδες ή και εκατοντάδες μέτρα πιο μακριά, πολλαπλασιάζοντας την εμβέλεια και την ισχύ του, ενώ η διαδικασία εγκατάστασής του είναι απλούστατη και απαιτεί, κυριολεκτικά, το πάτημα μονάχα ενός κουμπιού, για την ασφαλή σύνδεσή του με το modem-router.

Πρόταση: TP-LINK® TL-WA860RE 300Mbps WiFi Range Extender: ένα κορυφαίο range extender, που λαμβάνει το σήμα του ασύρματου modem router, το ενισχύει και το επεκτείνει, αναμεταδίδοντάς το με ταχύτητες που μπορούν να φτάσουν τα 300Mbps, καλύπτοντας τις προδιαγραφές του προτύπου 802.11n. Παράλληλα, εξαλείφει τις «νεκρές ζώνες» που προκαλούνται από ασθενές σήμα ή παρεμπόδιση από υλικά εμπόδια ή ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές. Είναι ιδανικό για ρευστή αναμετάδοση HD video, μουσικής ή παιχνίδι online.

Διαθέτει, επιπλέον, θύρα Ethernet που επιτρέπει τη σύνδεση συσκευών που δεν έχουν τη δυνατότητα ασύρματης δικτύωσης, όπως Blu-ray ή media players, παιχνιδοκονσόλες, συσκευές DVR και Internet TV. Παράλληλα, η συσκευή συνεχίζει να διαμοιράζει το ασύρματο δίκτυο, κανονικά.

 

«Το modem-router μου με καλύπτει, αλλά το WiFi του υπολογιστή μου είναι παλιάς τεχνολογίας και δεν μπορεί να εκμεταλλευθεί το δίκτυό μου.»

Λύση: ένα ταχύτατο TP-LINK® USB wireless adapter που προσφέρει απόλυτη συμβατότητα με το τελευταίας γενιάς πρωτόκολλο δικτύωσης 802.11ac.

Πρόταση: TP-LINK® Archer T4U AC1200 Ασύρματο Dual Band USB Adapter: ένας προηγμένος δικτυακός προσαρμογέας σε μορφή USB-stick, συνδέεται σε μια οποιαδήποτε θύρα USB 2.0 ενός desktop ή laptop, ενώ εκμεταλλεύεται και τις θύρες USΒ 3.0, νεότερων υπολογιστών, για ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα και σταθερότητα ροής δεδομένων.

Χάρη στην τεχνολογία Dual Band, προσφέρει ταυτόχρονα δύο παράλληλα κανάλια σύνδεσης, ένα στα 867Mbps στη συχνότητα των 5GHz, ιδανικό για HD video streaming και online gaming χωρίς καθυστερήσεις κι ένα στα 300Mbps στη συχνότητα των 2,4 GHz, καταλληλο για απλή χρήση (π.χ. σερφάρισμα στο Internet). Παρέχει πανεύκολη ασύρματη κρυπτογράφηση, με το πάτημα του πλήκτρου WPS, για μέγιστη ασφάλεια, ενώ διαθέτει καλώδιο προέκτασης USB, για ευελιξία κατά την τοποθέτηση.

 

«Έχω συσκευές που δικτυώνονται μόνο μέσω καλωδίου Ethernet και θέλω με κάποιον τρόπο να τους δώσω πρόσβαση στο ασύρματο δικτυο του σπιτιού μου.»

Λύση: μια υψηλής απόδοσης και ευελιξίας συσκευή επέκτασης εμβέλειας (Range Extender) της TP-LINK® με παροχή θύρας Ethernet ή ενός συστήματος TP-LINK® Powerline Adapter, το οποίο εκμεταλλεύεται το ηλεκτρικό δίκτυο της οικίας, μέσω του οποίου συνδέει τις συσκευές του χρήστη.

Πρόταση: TP-LINK® TL-WPA4226KIT AV500 Powerline WiFi Kit: επεκτείνει το WiFi σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού, μέσω των υφιστάμενων ηλεκτρικών καλωδίων, χάρη στην τεχνολογία HomePlug AV. Με ασύρματες ταχύτητες έως 300Mbps, μπορείτε να επεκτείνετε το δίκτυο WiFi σας χωρίς κόπο, μέσω των υφιστάμενων καλωδίων ηλεκτρισμού και να μεταδώσετε ασύρματο σήμα σε όλες τις συσκευές που διαθέτουν WiFi σε άλλα σημεία του σπιτιού ή του γραφείου σας.

Με ένα μόνο πάτημα του πλήκτρου Wi-Fi Clone επεκτείνεται αυτομάτως το ασύρματο σήμα του router. Ακόμη και απομακρυσμένες συσκευές, ή συσκευές που δεν δέχονται ασύρματο δίκτυο, παρά μόνο ενσύρματο Ethernet, όπως υπολογιστές, παιχνιδομηχανές, αποκωδικοποιητές IPTV, εκτυπωτές και σκληροί δίσκοι NAS, μπορούν να λάβουν δικτυακό σήμα μέσω της πρίζας ρεύματος.

 

Διαθεσιμότητα και τιμές

Ολα τα παραπάνω προϊόντα της TP-LINK είναι άμεσα διαθέσιμα από τα σημεία λιανικής πώλησης στο ευρύτατο δίκτυο συνεργατών της εταιρείας και καλύπτονται από εγγύηση 3 ετών.

 

Μοντέλο
TL-WA850RE €34,9

TL-WA854RE €27,9

TL-WA830RE €37,9

TL-WA860RE €42,9

RE200 €54,9

Archer D9 AC1900 €199,9

Archer T4U AC1200 €44,9

TL-WPA4226KIT AV500 €79,9