Η Visa Europe λανσάρει το tokenisation για να προωθήσει την επόμενη γενιά ασφαλών πληρωμών. Πρόκειται για μια υπηρεσία σχετική με τις ανάγκες τις αγοράς στην Ευρώπη και τους νέους τρόπους πληρωμής μέσω κινητού.

Visa Europe logoH Visa Europe ανακοίνωσε το σχέδιό της για την προώθηση της υπηρεσίας tokenisation προσαρμοσμένη στις ανάγκες της Ευρωπαϊκής αγοράς. Η τεχνολογία tokenisation θα βρίσκεται στο επίκεντρο των νέων τρόπων πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου και έχει αναγνωριστεί ως μία από τις καλύτερες διαθέσιμες μεθόδους προστασίας δεδομένων και πρόληψης απάτης. Η νέα υπηρεσία που προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα πελατών για ασφαλείς και εύκολες πληρωμές μέσω διαφόρων τεχνολογιών θα γίνει διαθέσιμη για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα από τα μέσα Απριλίου 2015.
Η Visa Europe ανέπτυξε την υπηρεσία για να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες απαιτήσεις των καταναλωτών να χρησιμοποιούν smartphones και άλλες φορητές συσκευές για πληρωμές. Σε συνεργασία με τη Visa Europe, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν σε αυτό το γρήγορα μεταβαλλόμενο περιβάλλον, παρέχοντας στους πελάτες τους πιο άνετες και ασφαλείς μεθόδους πληρωμών με μικρό κόστος.

 

Η υπηρεσία tokenisation προστατεύει τα δεδομένα πελατών, αντικαθιστώντας τις πληροφορίες του λογαριασμού πληρωμής που βρίσκονται στην πλαστική κάρτα με μια σειρά από αριθμούς που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την έγκριση πληρωμών χωρίς να εκθέτονται στοιχεία του λογαριασμού. Όταν οι καταναλωτές χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο για να πραγματοποιήσουν μια ανέπαφη πληρωμή σε ένα κατάστημα, υποβάλλεται ένας αριθμός αντί για τα στοιχεία του λογαριασμού τους.
Η υπηρεσία υποστηρίζει τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στον διαρκή αγώνα κατά της απάτης, επιτρέποντας στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να ελέγχουν το περιβάλλον στο οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο κωδικοποιημένος αριθμός – για παράδειγμα, ένας αριθμός που δημιουργείται μόνο για ανέπαφες πληρωμές δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια αγορά μέσω του διαδικτύου. Επιπλέον, σε περίπτωση που μια κινητή συσκευή χαθεί ή κλαπεί, ο αριθμός μπορεί να απενεργοποιηθεί εύκολα και γρήγορα.

 

Η Sandra Alzetta, Executive Director, Core Products στη Visa Europe σχολιάζει:
«Πρόκειται για μια συναρπαστική εξέλιξη για τη βιομηχανία πληρωμών. Πιστεύουμε ότι το 2015 θα είναι η χρονιά που οι πληρωμές μέσω φορητών συσκευών θα βρίσκονται στα χέρια των καταναλωτών σε όλη την Ευρώπη. Η τεχνολογία tokenisation είναι μία από τις πιο σημαντικές στις ψηφιακές πληρωμές και έχει την δυνατότητα να ανοίξει ένα τελείως νέο κεφάλαιο στα διάφορα είδη προϊόντων που αναπτύσσονται. Για το λόγο αυτό, σχεδιάσαμε αυτή την ευέλικτη υπηρεσία, επιτρέποντας σε εκδότες, εμπόρους και αγοραστές να προσφέρουν στους καταναλωτές τη νέα γενιά καινοτόμων μεθόδων πληρωμών – πάντα με το υψηλό επίπεδο ασφάλειας που περιμένουν».

 

Οι ομιλητές της Visa Europe θα είναι διαθέσιμοι να συζητήσουν για τη νέα υπηρεσία tokenisation στην έκθεση Mobile World Congress στη Βαρκελώνη, 2-5 Μαρτίου. Το περίπτερο της Visa βρίσκεται στο Hall 6, booth #6D40.