Τα οικονομικά αποτελέσματα για τη Visa το 2014 δείχνουν σημαντική αύξηση της χρήσης των καρτών της. Οι συναλλαγές είχαν ανοδική πορεία στην Ελλάδα κατά το προηγούμενο χρόνο, ωθούμενες κυρίως από τις χρεωστικές κάρτες.

Visa Europe logoΟι συναλλαγές με κάρτες Visa είχαν ανοδική πορεία στην Ελλάδα κατά το προηγούμενο έτος, ωθούμενες κυρίως από τις χρεωστικές κάρτες. Έτσι για το 2014, η συνολική χρήση ανήλθε σε €3,73 δισ., εκ των οποίων €1,14 δισ. δαπανήθηκαν μέσω χρεωστικών καρτών (αύξηση 17.1%) και €2,33 δισ. μέσω πιστωτικών καρτών Visa (αύξηση 2.7%).

Η ετήσια δαπάνη με εταιρικές κάρτες ανήλθε στα €258 εκατ. (αύξηση 5.1%). Όσον αφορά στη χρήση καρτών Visa για συναλλαγές στο διαδίκτυο, η συνολική δαπάνη ξεπέρασε τα €700 εκατ. (αύξηση +20%) και πλέον για κάθε €5 δαπάνης με κάρτες Visa το €1 αφορά online συναλλαγές. Η ανάπτυξη των διαδικτυακών συναλλαγών αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη, κυρίως με την έναρξη λειτουργίας του ψηφιακού πορτοφολιού V.me by Visa το 2015.

 

Ο κ. Νίκος Καμπανόπουλος, Γενικός Διευθυντής της Visa Europe για Ελλάδα, Βουλγαρία και Κύπρο, δήλωσε: «Τo 2014 είδαμε τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης της οικονομίας και αυτό αποτυπώθηκε στα ετήσια αποτελέσματα της Visa. Οι καταναλωτές χρησιμοποίησαν περισσότερο τις κάρτες τους – κυρίως τις χρεωστικές – και σε αυτό συνέβαλε και η ανάπτυξη του περιβάλλοντος αποδοχής καρτών και για καθημερινές αγορές μικρότερης αξίας. Για το 2015 πιστεύουμε ότι η θετική πορεία θα συνεχιστεί και θα είναι η χρονιά που οι ψηφιακές πληρωμές θα κάνουν την παρουσία τους ακόμη πιο έντονη και στην χώρα μας».

 

Οικονομικά αποτελέσματα Visa στην Ευρώπη

Ο Nicolas Huss, Visa Europe Chief Executive, ανέφερε τα εξής: «Το 2014 ήταν μία πολύ καλή χρονιά και το 2015 προβλέπεται να είναι ακόμη καλύτερο. Το 70% των συναλλαγών στην Ευρώπη εξακολουθεί να γίνεται με μετρητά και στοχεύουμε να αποσπάσουμε ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο. Θα χρησιμοποιήσουμε την ψηφιακή τεχνολογία για να παρέχουμε νέες δυνατότητες ψηφιακών πληρωμών και πάνω απ΄όλα θα παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες στις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές κάνοντας τις πληρωμές ακόμη πιο απλές, έξυπνες και ασφαλείς. Στη Visa επενδύουμε περισσότερα από €200 εκατομμύρια το χρόνο σε νέες τεχνολογίες πληρωμών».

Τα αποτελέσματα για το 2014 παρουσιάζουν την καλύτερη επίδοσή μας μέχρι σήμερα, με τα μεικτά έσοδα να αυξάνονται 9% σε ετήσια βάση. Αυτό μας βοηθά να παρέχουμε προστιθέμενη αξία στα μέλη μας – τράπεζες και παρόχους υπηρεσιών πληρωμών στην Ευρώπη. Τα αποτελέσματα καταδεικνύουν επίσης ότι διαθέτουμε το brand, την κλίμακα, την αξιοπιστία και την ασφάλεια για να προσελκύσουμε τους καλύτερους εταίρους να συνεργαστούν μαζί μας, για να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι πληρώνουν και πληρώνονται».

 

«Τα ετήσια αποτελέσματα για τη χρήση 2014 (που έληξε τον προηγούμενο Σεπτέμβρη) δείχνουν πως υπάρχουν πλέον περισσότερες από 500 εκατομμύρια κάρτες Visa σε κυκλοφορία, μία για κάθε ενήλικα στην Ευρώπη, από τις οποίες περισσότερες από 100 εκατομμύρια είναι κάρτες ανέπαφων πληρωμών. Η Visa χρησιμοποιείται για €1 σε κάθε €6 που ξοδεύονται στην Ευρώπη και το ποσό που δαπανάται για αγορές έχει ανέλθει στα €1,5 τρισεκατομμύρια – αύξηση 9.4% από το 2013 – και 37 δισεκατομμύρια συναλλαγές. Το συνολικό ποσό χρήσης μέσω καρτών Visa, συμπεριλαμβανομένων των συναλλαγών μέσω ATM, είναι πλέον μεγαλύτερο από €2 τρισεκατομμύρια. Το ηλεκτρονικό εμπόριο αυξήθηκε κατά 17% ξεπερνώντας τα €280 εκατομμύρια».