Η Sony συνεργάστηκε με την Aimee Adams, τη make-up artist των διασήμων, για την παρουσίαση νέων τεχνικών μακιγιάζ για τα Όσκαρ. Τα κοντινά των stars προβάλλονταν στις οθόνες των τηλεοράσεων BRAVIA 4K Ultra HD.

Sony reveals 4K looks inspired by the Oscars at The Sony Centre Pinewood Studios, London on February 20th 2015.Η Sony παρουσίασε τρεις κομψές εμφανίσεις για το κόκκινο χαλί, χρησιμοποιώντας νέες τεχνικές μακιγιάζ, για να μπορεί η κάθε καλλιτέχνιδα να σταθεί υπερήφανα ενώπιον της πιο λεπτομερούς ποιότητας εικόνας, της τεχνολογίας 4K. Αυτές οι τρεις εμφανίσεις, που σχεδιάστηκαν από την make-up artist των διάσημων, την Aimee Adams, μπορούν να ανταπεξέλθουν ακόμα και στις τηλεοράσεις BRAVIA 4K Ultra HD, που δείχνουν τέσσερις φορές περισσότερες λεπτομέρειες από ό,τι η Full HD.

Η Adams χρησιμοποίησε την εμπειρία της στο μακιγιάζ διάσημων προσώπων*, από την Helen Mirren, τον Michael Fassbender, τον Ralph Fiennes και τον Robert-Downey Junior, μέχρι τη Rachel Weisz και τη Sienna Miller, για να ζωντανέψει εμφανίσεις που μπορούν να υποστηρίξουν τις λεπτομέρειες, τα χρώματα και την αντίθεση της τεχνολογίας 4Κ. Κι ενώ το μακιγιάζ για HD ήταν θέμα συζήτησης κάθε ειδικού στα θέματα ομορφιάς για κάποιο χρονικό διάστημα, με την 4K τηλεόραση μπορούμε τώρα να βλέπουμε ταινίες στο σαλόνι μας με περισσότερες λεπτομέρειες από ποτέ. Με 8 εκατομμύρια μεμονωμένα pixels και έξυπνη τεχνολογία επεξεργασίας εικόνας, οι νέες τηλεοράσεις 4K από τη Sony αναλύουν και ραφινάρουν εικόνες για να τονίσουν τις λεπτομέρειες και να εμπλουτίσουν τα χρώματα, φέρνοντας την πιο «ζωντανή» εικόνα στην αγορά.

Έχοντας αυτό στο μυαλό της, η Adams επικεντρώθηκε στους πολύ καλούς υποψηφίους για τα Όσκαρ του 2015, οι οποίοι, στο σύνολό τους, εμπιστεύθηκαν ένα περίπλοκο μακιγιάζ για να φαίνονται άψογοι. Τα μακιγιάζ, (τα οποία όλα αντικατοπτρίζουν την αυξημένη σημασία που δίνεται στο χρώμα, τη λεπτομέρεια και την αντίθεση ως αποτέλεσμα της έλευσης της τεχνολογίας 4Κ) εφαρμόστηκαν σε μια κοκκινομάλλα, ως αναφορά στη Julianne Moore, σε μια μελαχρινή, για τη Felicity Jones, και σε μια ξανθιά, στο στυλ της Rosamund Pike.

Παρεμπιπτόντως, το μακιγιάζ 4K είναι κάτι που η Rosamund Pike, συγκεκριμένα, είναι εξοικειωμένη, αφού η ταινία Gone Girl, για την οποία ήταν υποψήφια για Όσκαρ, γυρίστηκε σε 4K. Η Adams δημιούργησε μια 4Κ εμφάνιση «το χρυσό κορίτσι της διπλανής πόρτας» για εκείνη, και πρόσθεσε μια έντονη πινελιά χρώματος με το κόκκινο στα χείλη στο look που εμπνεύστηκε από την Julianne Moore. Εν τω μεταξύ, η Felicity Jones τής ενέπνευσε μια πιο αισθησιακή εμφάνιση με smoky eyes, που δημιουργεί αντίθεση με τα άχρωμα χείλη.

Η make-up artist Aimee Adams δήλωσε νωρίτερα: «Η έλευση της τεχνολογίας 4K συνεπάγεται ένα πράγμα για τις καλλονές του Χόλυγουντ, ο προβολέας θα πέσει πάνω στις ατέλειές τους! Για αυτό η προετοιμασία, αλλά και η εφαρμογή του μακιγιάζ, καθίσταται ιδιαίτερα σημαντική. Οι φετινές υποψήφιες για Όσκαρ βασίστηκαν πολύ σε αυτές τις τεχνικές ώστε να είναι έτοιμες για την κάμερα το Σάββατο. Είμαι, λοιπόν, ενθουσιασμένη που θα μοιραστώ τα μυστικά μου με άλλες γυναίκες.»

Ο Gildas Pelliet, Head of Marketing, στη Sony Europe, δήλωσε: «Οι τηλεοράσεις 4K της Sony εξάπτουν τις αισθήσεις με εκπληκτικές εικόνες, εντείνοντας το οπτικό εφέ σε κάθε σκηνή. Το απόλυτο επίπεδο λεπτομέρειας, το ρεαλιστικό χρώμα και η αντίθεση σημαίνουν ότι ο θεατής θα μπορεί, σχεδόν, να μεταφερθεί μέσα στην ίδια την ταινία. Όταν παρακολουθείτε μια ταινία σε μια τηλεόραση 4K, νιώθετε κάθε συναίσθημα και κάθε έκφραση, από τις λεπτομέρειες στο πρόσωπο, μέχρι το αίσθημα στα μάτια των ηθοποιών.»

Οι τηλεοράσεις 4K Ultra HD BRAVIA™ της Sony για το 2015 θα διατίθενται στην αγορά από την άνοιξη, προσφέροντας εξαιρετικής ποιότητας εικόνα σε έναν πολύ λεπτό σχεδιασμό και μια super smart εμπειρία με το Android TV.

 

Τα βασικά χαρακτηριστικά τους είναι τα εξής:

– Η τηλεόραση 4K έχει περισσότερα από 8 εκατομμύρια pixels, δηλαδή προσφέρει τέσσερις φορές περισσότερες λεπτομέρειες από τη Full HD (1080).
– Όλο το περιεχόμενο αναβαθμίζεται σε 4K και μεταμορφώνει την τηλεοπτική σας εμπειρία, έτσι όπως δεν την είχατε δει ποτέ.
– O νέος επεξεργαστής X1 χρησιμοποιεί έξυπνη τεχνολογία εικόνας για να ραφινάρει τις εικόνες και να εντείνει τις λεπτομέρειες.
– Η οθόνη TRILUMINOS προσφέρει ευρύτερο φάσμα χρωμάτων και μεγαλύτερη αίσθηση του βάθους, ώστε να νιώθετε σαν να βρίσκεστε μέσα στην οθόνη.
– Με τη μηχανή X-Reality PRO βελτιώνονται οι λεπτομέρειες και αναβαθμίζεται κάθε pixel, ώστε τα ξεχωριστά σημεία της κάθε σκηνής να αναλύονται και να ταιριάζουν με την ειδική βάση δεδομένων εικόνων για θαυμάσιες ζωντανές λεπτομέρειες.
– Το εκτεταμένο δυναμικό εύρος βελτιώνει την αντίθεση ακριβείας που αναπαράγει βαθύτερα μαύρα και φωτεινότερες χρωματικές κορυφώσεις.
– Χάρη στο Android TV, απολαμβάνετε ακόμα περισσότερο την τηλεόραση εμπλουτίζοντάς της, ενώ την ελέγχετε χωρίς κόπο με το smartphone ή το tablet σας.
– Ο σχεδιασμός των τηλεοράσεων γίνεται πιο συμπαγής με τη X90, που είναι η πιο λεπτή 4Κ τηλεόραση στον κόσμο, με μόλις 4,9 χλστ. πάχος, να αποτελεί ένα έργο τέχνης.