Έσοδα ύψους €17,415 δισεκατομμυρίων σημείωσε η Siemens κατά το πρώτο τρίμηνο του χρηματοοικονομικού έτους 2015, παρουσιάζοντας  αύξηση της τάξης του 5%.  Οι παραγγελίες ανήλθαν στα €18,013 δισεκατομμύρια.

Siemens IT Solutions and ServicesΚατά το πρώτο τρίμηνο του χρηματοοικονομικού έτους 2015, η Siemens AG σημείωσε έσοδα ύψους €17,415 δισεκατομμυρίων, εμφανίζοντας αύξηση 5%. Σε συγκρίσιμη ετήσια βάση και εξαιρουμένων συναλλαγματικών διαφορών και επιπτώσεων στο χαρτοφυλάκιο, τα έσοδα του ομίλου ενισχύθηκαν κατά 3%.

Επιπλέον, οι παραγγελίες ανήλθαν στα €18,013 δισεκατομμύρια κατά το πρώτο τρίμηνο του χρηματοοικονομικού έτους, με τον δείκτη καταγραφής της τάσης πωλήσεων να διαμορφώνεται στο 1,03. Σημειώνεται ότι τα μεγέθη των νέων παραγγελιών εμφάνισαν πτώση 11% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του χρηματοοικονομικού έτους 2014, κατά το οποίο υπήρξε μια σημαντική παραγγελία, ύψους €1,6 δισεκατομμυρίων, στη Σαουδική Αραβία.
Τα κέρδη των Βιομηχανικών Δραστηριοτήτων ανήλθαν στα €1,819 δισεκατομμύρια, εμφανίζοντας κάμψη 4%, κυρίως λόγω επιπτώσεων στις δραστηριότητες Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου, όπως αναμενόταν. Το περιθώριο κέρδους των συγκεκριμένων δραστηριοτήτων διαμορφώθηκε εντός της αναμενόμενης έκτασης.
Τα κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες έπεσαν στα €1,106 δισεκατομμύρια, καθώς επιβαρύνθηκαν από παράγοντες εκτός των Βιομηχανικών Δραστηριοτήτων. Επίσης, αρνητικές επιπτώσεις από τις μη συνεχιζόμενες δραστηριότητες επηρέασαν τα καθαρά κέρδη του ομίλου, τα οποία διαμορφώθηκαν στα €1,095 δισεκατομμύρια, ενώ τα βασικά κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα €1,30. Ακόμη, οι Βιομηχανικές Δραστηριότητες συνέβαλαν σημαντικά στην ελεύθερη ταμειακή ροή του ομίλου, η οποία ενισχύθηκε.
Κατά το πρώτο τρίμηνο του χρηματοοικονομικού έτους 2015, η Siemens καταχώρισε τις δραστηριότητες στον κλάδο των βοηθημάτων ακοής στις μη συνεχιζόμενες δραστηριότητες. Στις οικονομικές καταστάσεις του ομίλου, τα αποτελέσματα παρουσιάζονται σε συγκρίσιμη βάση σε σχέση με τα μεγέθη της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

 

Στις σημαντικότερες εξελίξεις για το χαρτοφυλάκιο του ομίλου περιλαμβάνονται:

 

-Η ολοκλήρωση της εξαγοράς των δραστηριοτήτων της Rolls-Royce Energy στον τομέα των υπερσυμπιεστών και των αεριοστροβίλων αεροπορικού τύπου εντός του πρώτου τριμήνου του χρηματοοικονομικού έτους 2015.
-Η ολοκλήρωση της αποεπένδυσης στις δραστηριότητες των βοηθημάτων ακοής τον Ιανουάριο του 2015 (εξαιρουμένων κερδών προ φόρων ύψους περίπου €1,6 δισ.)
-Η πώληση του μεριδίου της Siemens στην BSH (Bosch und Siemens Hausgeräte GmbH – εξαιρουμένων κερδών προ φόρων ύψους περίπου €1,4 δισ.)
-Η εισφορά των δραστηριοτήτων της Siemens στον τομέα των μεταλλευτικών τεχνολογιών σε μια κοινοπραξία με την Mitsubishi Heavy Industries.
-Επιπλέον, σημειώνεται ότι η εταιρεία αναμένει ότι η κερδοφορία της θα επηρεαστεί από την δέσμευση για χρηματοδότηση ύψους €300 εκατομμυρίων προς την Unify Holdings B.V., η οποία θα πραγματοποιηθεί στο δεύτερο τρίμηνο του χρηματοοικονομικού έτους 2015.

 

«Οι επιδόσεις των περισσότερων δραστηριοτήτων μας κινήθηκαν σύμφωνα με τις προσδοκίες μας. Ενώ σε ορισμένες διεθύνσεις παρατηρήθηκαν εξαιρετικές επιδόσεις, στον τομέα Υγείας πρέπει να επιταχυνθούν οι προσπάθειες ανάκτησης εξαιρετικών οικονομικών μεγεθών, ενώ στις δραστηριότητες Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου, χρειάζεται μια πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση, ώστε να επιστρέψουμε προς τα παραδοσιακά περιθώρια κέρδους, σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα», σχολίασε ο Joe Kaeser, Προέδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens AG.