Η δύναμη του Facebook και των 1,35 δις χρηστών έχουν οδηγήσει το social network σε άλλο επίπεδο. Πια αποτελεί κομμάτι της οικονομικής δραστηριότητας, καθώς μόνο το 2014 η αξία των κερδών του έφτασε τα 227 δις. δολάρια.

facebookΈνα social network που πια κατευθύνει την αγορά, με τα οικονομικά του κέρδη να έχουν αξία 227 δις. δολάρια μέσα στο 2014. Το κυρίαρχο Facebook κινεί την οικονομία παγκοσμίως, δημιουργώντας παράλληλα 4,5 εκατ. θέσεις εργασίας μέσα στο προηγούμενο έτος. Αποτέλεσμα δεν είναι άλλο από την απόδειξη ότι η τεχνολογία είναι ικανή να προσφέρει ευκαιρίες εργασίας χωρίς να “καταπατά” τις ανάγκες των εργαζομένων.

Αυτό τουλάχιστον φαίνεται από την έκθεση που εξέτασε τα κέρδη από τις επιχειρήσεις με Facebook page και τις εφαρμογές που κατεβάζουν οι χρήστες, καθώς και τη ζήτηση που υπάρχει για τα gadget και τις διαδικτυακές υπηρεσίες του Facebook.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι εταιρείες που διαφημίζονται στο Facebook και αποδίδουν άμεσα μερικές από τις πωλήσεις τους στο κυρίαρχο social network. Σύμφωνα με την έκθεση, πάντως, όλα δείχνουν ότι δημιουργείται ένα κύμα μικρών επιχειρήσεων, κυρίως στο χώρο της υγείας και της φυσικής κατάστασης, που στρέφει το βλέμμα του προς το Facebook.