H LG διακρίνεται στον τομέα της ενέργειας και των υπηρεσιών για πρωτοποριακές και βιώσιμες επαγγελματικές λύσεις. Γι’ αυτό πήρε το βραβείο ‘Καινοτομίας Προμηθευτή” από την Bouygues Construction.

LG Innovation AwardΗ LG Electronics έλαβε τιμητική διάκριση από τη Bouygues Construction, με αφορμή το δεύτερο Συνέδριο Προμηθευτών που οργάνωσε ο γαλλικός κατασκευαστικός όμιλος στο Παρίσι. Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, το Τμήμα Δικτύου Προμηθειών “Bouygues Construction Purchasing network” βράβευσε τέσσερις εταιρείες-προμηθευτές που σχετίζονται με τους τέσσερις βασικούς επιχειρηματικούς τομείς του Ομίλου. Το βραβείο καινοτομίας στην κατηγορία “Energies and Services” απονεμήθηκε στην LG Electronics.

Το τεχνικό τμήμα της LG Electronics στο Παρίσι σχεδίασε, ανέπτυξε και υλοποίησε για λογαριασμό της “Bouygues Energies and Services” ένα καινοτόμο σύστημα υδρόψυκτου συστήματος κλιματισμού. Το προηγμένο σύστημα VRF της LG, Multi V Water II χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο ανακαίνισης κτιριακών εγκαταστάσεων της γαλλικής κατασκευαστικής εταιρείας “Challenger”, που αποτελούν και την έδρα της. Το συγκεκριμένο σύστημα κλιματισμού επιτυγχάνει σημαντική μείωση στην κατανάλωση ενέργειας και συμβάλλει ουσιαστικά στο θετικό ενεργειακό αποτύπωμα του κτιρίου.

Πρόκειται για μία από τις πρώτες μεγάλης κλίμακας εφαρμογές υδρόψυκτου συστήματος, η οποία επιβεβαιώνει όλα τα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης τεχνολογίας, καθώς οι εγκαταστάσεις της Bouygues Construction έχουν λάβει πιστοποίηση για τις εξαιρετικές περιβαλλοντικές τους επιδόσεις.
Συγκεκριμένα οι εξωτερικές μονάδες Multi V Water II με συνολική ισχύ 2.000 HP, ενσωματώνουν την αποκλειστική τεχνολογία της LG Variable Water Flow, με αποτέλεσμα τη μείωση στη χρήση του νερού έως και 40%. Τα συστήματα Μulti V Water ΙΙ εξασφαλίζουν υψηλότατους συντελεστές απόδοσης, σταθερή λειτουργία καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου και αξιοπιστία, ενώ η εγκατάστασή τους είναι εύκολη και δεν απαιτεί μεγάλο χώρο.
Ο Franck Le Guillou, Bouygues Construction Purchasing Director, δήλωσε σχετικά: «Με τα συγκεκριμένα βραβεία μας δίνεται η δυνατότητα να διατηρήσουμε την ανταγωνιστικότητά μας, τιμώντας τους προμηθευτές – συνεργάτες μας, οι οποίοι σχεδιάζουν και υλοποιούν καινοτόμες λύσεις σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Η LG, θέτοντας για μια ακόμη φορά τον πήχη ψηλά, ανταποκρίνεται στις νέες τεχνολογικές προκλήσεις αναπτύσσοντας και υλοποιώντας state of the art τεχνολογία στον τομέα των επαγγελματικών λύσεων».
Στο συνέδριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Bouygues Construction στο Παρίσι, παρευρέθηκαν περίπου 500 σύνεδροι εκ των οποίων περισσότεροι από 320 προμηθευτές της εταιρείας.