Οι ποδηλάτες μπορούν πια να κάνουν πετάλι στο κέντρο της πόλης… χωρίς να ανησυχούν για την ασφάλειά τους!

ποδήλατοΟ «γάμος» των wearable gadgets με τον αθλητισμό γίνεται… αναγκαίος μετά την ανακάλυψη του Visijax LED Jacket που διασφαλίζει την προστασία του ποδηλάτη εντός της πόλης. Το ελαφρύ νάιλον μπουφάν διαθέτει ενσωματωμένα LED φωτάκια που προειδοποιούν τους οδηγούς οχημάτων για την ύπαρξη του. Πιο συγκεκριμένα, αναβοσβήνουν όταν αυτός σηκώνει το χέρι του για να στρίψει δεξιά ή αριστερά εν μέσω κίνησης.

Η εταιρεία, που έχει ως έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο αναφέρει ότι τα φωτάκια απενεργοποιούνται πέντε δευτερόλεπτα μετά τη στροφή, εξασφαλίζοντας την ακίνδυνη ποδηλασία μέσα στο κέντρο της πόλης. Ωστόσο, στο κάτω μέρος του Visijax LED Jacket υπάρχει μια ακόμα LED σειρά που μένει μόνιμα αναμμένη για να κάνει ευδιάκριτη την παρουσία του ποδηλάτη στους υπόλοιπους οδηγούς.

Το σακάκι τροφοδοτείται έξυπνα από μια κρυμμένη μπαταρία USB που επαναφορτίζεται και διαρκεί για περίπου 30 ώρες. Αξίζει να αναφερθεί ότι το μπουφάν είναι ανθεκτικό στο νερό και ότι τα LED φωτάκια ενεργοποιούνται με ένα απλό πάτημα του μπροστινού κουμπιού.

Κοστίζει 120 δολάρια στις ΗΠΑ, και είναι διαθέσιμο μέσω του Amazon ή της ιστοσελίδας Visijax.