H SAPPHIRE Technology άρχισε την αποστολή και διανομή του τελευταίου νέου μοντέλου της επαγγελματικής κάρτας γραφικών.


amd fireproH εν λόγω κάρτα παρέχει την απόδοση γραφικών και τα ειδικά χαρακτηριστικά που χρειάζονται οι επαγγελματίες του χώρου των creative συμπεριλαμβανομένων των 8GB μνήμης GDDR5 υπερταχείας, βελτιωμένη GeometryBoost και νέους κινητήρες πολυμέσων υψηλής ευκρίνειας HD – όλα σε ανταγωνιστικές τιμές.


Η AMD FirePro TM W7100 βασίζεται στην τελευταίας γενιάς αρχιτεκτονική γραφικών της AMD (GCN) και διαθέτει 1792 stream processors, και μια νέα διεπαφή μνήμης υψηλής ταχύτητας η οποία συνδέεται με 8GB της τελευταίας μνήμης GDDR5 υψηλής ταχύτητας – διπλάσιο frame buffer σε σχέση με την προηγούμενη τεχνολογική γενιά και εκ των ανταγωνιστικότερων προϊόντων στην κατηγορία του. Αυτό το μεγαλύτερο μέγεθος της μνήμης βοηθά να βελτιωθεί η συνολική ταχύτητα εργασίας και της ανταπόκρισης σε απαιτητικές εφαρμογές. Επιτρέπει δε στους χρήστες να φορτώσουν μεγάλα assemblies, μοντέλα και σύνολα δεδομένων και να τα διαχειριστούν με ευκολία, ή να τα επεξεργαστούν σε 4K βίντεο, layer σε πολλαπλές επιπτώσεις και το χρώμα αποκλειστικά on the fly.


Το GeometryBoost επιτρέπει στη νέα AMD FirePro TM W7100 να επεξεργαστεί τα δεδομένα της γεωμετρίας με ρυθμό τέσσερις φορές ανά κύκλο ρολογιού, διπλασιάζοντας το ρυθμό per-clock των προγενέστερων και με πολύ καλύτερη επεξεργασία σε σύγκριση με την κάρτα γραφικών workstation προηγούμενη γενιά.


Η κάρτα AMD FirePro TM W7100 είναι συμβατή με PCI-Express 3.0, παρέχοντας ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων έως και 32GB / s πάνω από το bus. Υποστηρίζει πρόσβαση DirectGMA που παρακάμπτει κάθε ανάγκη για τη μεταβίβαση δεδομένων μέσω της κύριας μνήμης, μειώνοντας τη χρήση της μητρικής CPU και αποφεύγοντας περιττές μεταφορές πάνω PCI-
Express σε υποστηριζόμενες εφαρμογές, με αποτέλεσμα την υψηλή απόδοση, αλλά και την χαμηλότερη δυνατή λανθάνουσα κατάσταση μεταφορών δεδομένων.


Αναπτύχθηκε για να παρέχει εξαιρετική απόδοση στις εφαρμογές που χρησιμοποιούνται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και Ψυχαγωγίας καθώς και το σχεδιασμό της μηχανικής, Κινητήρες HD πολυμέσων της AMD FirePro TM W7100 βοηθούν να ενισχύσει την απόδοση και υποστήριξη για 4K περιεχόμενο σε αναπαραγωγή βίντεο, μοντάζ και transcoding.


Η αρχιτεκτονική GCN διαθέτει Unified Video Decoder που έχει μια πλήρη λειτουργία μηχανής αποκωδικοποίησης full fix-function με υποστήριξη για H.264, VC-1, MPEG4, MPEG2 και τώρα MJPEG και περιλαμβάνει υποστήριξη για 4K περιεχόμενο high frame. Η βίντεο-κωδικοποίηση του κινητήρα έχει την υποστήριξη για 4K resolutions, και συμβάλλει στη βελτίωση των επιδόσεων της κωδικοποίησης H.264. Μπορεί να λειτουργήσει μέχρι και 12 φορές ταχύτερα
από ό, τι σε πραγματικό χρόνο (24fps) κωδικοποιόντας για full HD (1080) βίντεο.


Η κάρτα AMD FirePro TM W7100 είναι εξοπλισμένη με τέσσερις εξόδους DisplayPort 1.2α στις οποίες τέσσερις ή και περισσότερες οθόνες μπορούν να συνδεθούν ταυτόχρονα. Η κάρτα μπορεί εγγενώς να υποστηρίξει έως και τρεις 4K SST πάνελ στα 60Hz., και μέχρι και έξι οθόνες μπορούν να συνδεθούν σε λειτουργία AMD Eyefinity χρησιμοποιώντας κατάλληλες οθόνες ή εξωτερικούς κόμβους. Το νέο πρότυπο DisplayPort 1.2α με το χαρακτηριστικό του συστήματος Adaptive-Sync επιτρέπει στη τεχνολογία FreeSync από την AMD να ενεργοποιηθεί με μια κατάλληλη οθόνη. Αυτό επιτρέπει στο GPU control να εμφανίζει refresh rates για tear-free αλλά και jitter-free ποιότητες εικόνας κατά την περιστροφή μοντέλων ή την προβολή βίντεο περιεχομένου.


Η επαγγελματική κάρτα γραφικών της ευρύτερης οικογένειας προϊόντων AMD FirePro TM είναι πιστοποιημένη σε περισσότερες από 100 διαφορετικές εφαρμογές για βελτιωμένη απόδοση και αξιοπιστία, συμπεριλαμβανομένων αυτών του πιο δημοφιλή σχεδιασμού και μηχανικής αλλά και εφαρμογών των μέσων ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας. Οι χρήστες αυτής της νέας γενιάς των καρτών μπορεί να αξιοποιήσει την παράλληλη υπολογιστική ισχύ των σύγχρονων GPUs και πολυπύρηνων επεξεργαστών για την επιτάχυνση εντατικών εργασιακών καθηκόντων υπολογισμού σε ηγετικές CAD / CAM / CAE καιεφαρμογών μέσων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας που υποστηρίζουν OpenCL.


Η AMD FirePro TM W7100 υποστηρίζει OpenCL 1.2 και αναμένεται να στηρίξει OpenCL 2.0, επιτρέποντας στους προγραμματιστές να επωφεληθούν από τα νέα χαρακτηριστικά που δίνουν στις GPUs περισσότερη ελευθερία για να κάνει τη δουλειά που ουσιαστικά έχει σχεδιαστεί για να κάνει.


Η κάρτα AMD FirePro TM W7100 είναι διαθέσιμη για να την παραγγείλετε τώρα από εξουσιοδοτημένους μεταπωλητές.