Η Lenovo παρουσιάζει τις τελευταίες προσθήκες της στη σειρά VIBE των κορυφαίων smartphones: το νέο VIBE X2 και το VIBE Z2.


VIBE Z II ProΤο λεπτό και ελαφρύ Vibe X2 εντυπωσιάζει με το μοναδικό του σχεδιασμό τριών στρωμάτων, την προηγμένη απόδοσή του με τον πιο πρόσφατο επεξεργαστή MediaTek MT6595 4G LTE True8Core™ και καινοτόμα εξαρτήματα click-on. Το Vibe Z2 θέτει ψηλά τον πήχη με τον κομψό και μοντέρνο σχεδιασμό, με υψηλές επιδόσεις και με επαγγελματικές φωτογραφικές δυνατότητες.


Lenovo VIBE X2
Το Lenovo VIBE X2, το πρώτο πολυεπίπεδο smartphone στον κόσμο, εντυπωσιάζει και τον σχεδιασμό του. Οι καταναλωτές μπορούν να διαλέξουν από μία ποικιλία τριών υπέροχων χρωμάτων – λευκό, κόκκινο και χρυσό- για να ταιριάξει στο προσωπικό τους στυλ.


Ως ο πρώτος παγκόσμιος κατασκευαστής handset που χρησιμοποιεί το νέο επεξεργαστή MediaTek MT6595 4G LTE True8Core ™, η Lenovo έχει σχεδιάσει το VIBE X2 για εντυπωσιακή απόδοση. Αυτός ο επεξεργαστής προσφέρει ένα κρυφό στρώμα απόδοσης με χαρακτηριστικά εξοικονόμησης ενέργειας που βοηθούν στην διάρκεια ζωής της μπαταρίας, κάνοντας τα video, τα παιχνίδια και τις φωτογραφίες να διαρκούν περισσότερο. Σε συνδυασμό με τον επεξεργαστή, η οθόνη ανάλυσης 5 ιντσών FHD του smartphone με ευρυγώνια προβολή, θα καταστήσει τη χρήση εφαρμογών και φωτογραφιών πιο εύκολη.


Το Lenovo VIBE X2 περιλαμβάνει δύο προηγμένες φωτογραφικές μηχανές εξοπλισμένες με πολλαπλές λειτουργίες λήψης και χαρακτηριστικά βελτίωσης των φωτογραφιών. Η συγκεκριμένη τεχνολογία δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να τραβήξουν ευκρινείς, ζωντανές φωτογραφίες και βίντεο, την κατάλληλη στιγμή. Οι χρήστες μπορούν χωρίς κόπο να τραβήξουν selfies με την κάμερα 5MP ευρείας γωνίας του VIBE X2, η οποία περιλαμβάνει λειτουργία αυτόματου κλείστρου που ενεργοποιεί το φακό με το κλείσιμο του ματιού ή με ένα χαμόγελο. Η κάμερα αυτόματης εστίασης 13MP της πίσω πλευράς έρχεται με ένα φωτιζόμενο αισθητήρα και LED φλας, για να παράγει έντονες, λαμπρές λήψεις. Και με εσωτερική μνήμη 32GB οι χρήστες θα έχουν άπλετο χώρο για να αποθηκεύσουν το ψηφιακό περιεχόμενό τους.


Για να εξατομικεύσει αλλά και ταυτόχρονα να ενισχύσει την εμπειρία ενός κινητού περαιτέρω, η Lenovo παρουσιάζει δύο νέα πρωτοποριακά click-on εξαρτήματα, γνωστά ως VIBE Xtensions που ταιριάζουν απόλυτα με το VIBE X2: την VIBE X2 Battery και το VIBE X2 Speaker. Οι VIBE Xtension1™ θήκες προσθέτουν ένα τέταρτο επίπεδο στο πολυεπίπεδο design του VIBE X2, επεκτείνοντας κατευθείαν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και δυναμώνοντας τον high-fi ήχο. Η έξτρα λεπτή (5.1mm) X2 Battery παίζει διπλό ρόλο, προστατεύοντας το τηλέφωνο, ενώ παράλληλα, επιμηκύνει την διάρκεια της μπαταρίας έως σχεδόν 75% 1,ώστε να λειτούργει από το πρωί μέχρι το βράδυ χωρίς να χρειάζεται επαναφόρτιση. Το X2 Speaker βοηθά στην ενίσχυση του ήχου του τηλεφώνου, όταν ο χρήστης ακούει μουσική ή βλέπει ταινία, ενώ παρέχεται επίσης μια βολική βάση στήριξης για hands-free χρήση και ένα ενσωματωμένο μικρόφωνο για ομαδικές κλήσεις.


Το Lenovo VIBE Z2 διεκδικεί το στέμμα των “Selfies” μιας και είναι το πρώτο 64-Bit Smartphone της Lenovo
Για όσους επιθυμούν ένα smartphone υψηλών επιδόσεων με κομψό brushed metal design,η Lenovo δημιούργησε το Vibe Z2. Ιδιαίτερα λεπτό, στα μόλις 7.8mm, αυτό το smartphone περνάει τη ζωντάνια σε άλλο επίπεδο με την έξτρα φωτεινή 5.5 ιντσών (1280×720) HD οθόνη του, γεγονός που την κατατάσσει ανάμεσα στις πιο φωτεινές οθόνες της αγοράς σήμερα, η οποία αποτυπώνει ιδιαίτερα ευκρινείς φωτογραφίες και video ακόμα και στο έντονο φως του ήλιου.


Το VIBE Z2 είναι το πρώτο 64-bit powered smartphone της Lenovo, κάτι που σημαίνει ότι είναι ικανό να εκμεταλλευτεί τις μελλοντικές εκδόσεις Android της Google που υποστηρίζουν υψηλές επιδόσεις στα 64-bit. Το Vibe Z2 τρέχει με Qualcomm® Snapdragon™ 64-bit Quad Core 1.2GHz επεξεργαστή και υποστηρίζεται από 3000mAh μπαταρία που διαρκεί όλη την ημέρα. Η αποθήκευση μεγάλου αριθμού δεδομένων είναι πλέον εύκολη με 32 GB χώρο αποθήκευσης και οι 4G LTE ταχύτητες δεδομένων βοηθούν τους χρήστες να κατεβάζουν πιο εύκολα αρχεία αλλά και να βλέπουν video στο λεπτό. Το VIBE Z2 παρέχει επίσης υποστήριξη για dual SIM, κάτι που αποδεικνύεται ιδιαίτερα χρήσιμο για το συνδυασμό εργασίας και διασκέδασης σε μία συσκευή για όσους ταξιδεύουν συχνά.


Το VIBE Z2 προχωράει ακόμα παραπέρα με την εξέλιξη των χαρακτηριστικών της κάμεράς του για υπέροχες φωτογραφίες. Η 13MP κεντρική κάμερα προσφέρει οπτική σταθεροποίηση της εικόνας μαζί με τον νέας γενιάς αισθητήρα Sony Exmor BSI για ζωντανές νυχτερινές λήψεις. Επιπλέον η εμπρόσθια 8MP κάμερα είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να αποφεύγεται η παραμόρφωση, ενώ εξισορροπεί τις εικόνες για ευκρινείς και αψεγάδιαστες selfies. Τέλος το VIBE Z2 διαθέτει εξοπλισμό για τη βελτίωση των φωτογραφιών, λειτουργία αυτόματου κλείστρου και μια νέα Instant On κάμερα που επιτρέπει στους χρήστες να τραβούν φωτογραφίες πολύ γρήγορα.


Lenovo VIBE Z2 Pro
Το Vibe Z2 Pro είναι ένα άλμα προς τα εμπρός στον τομέα της τεχνολογίας της φωτογραφικής κάμερας των κινητών τηλεφώνων. Με υψηλής ευαισθησίας 16MP πίσω κάμερα και με οπτικό σταθεροποιητή εικόνας καθώς και αυτόματη ανίχνευση-σκηνής μπορείτε να τραβήξετε ανώτερης ποιότητας εικόνες ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Σε συνδυασμό με την εφαρμογή SNAPit Camera μπορείτε να έχετε τον έλεγχο της εικόνας σας, με τη βοήθεια επαγγελματικών χαρακτηριστικών, συμπεριλαμβανομένων των προηγμένων παραμέτρων Ultra and Art Night Shot και Ultra Panorama.


Με εκπληκτική λήψη βίντεο 4K (2160p) για πεντακάθαρη αναπαραγωγή μπορείτε να τα απολαύσετε ακόμα και σε μεγάλη οθόνη. Επιπλέον το Vibe Z2 Pro υποστηρίζει γρήγορη αλλά και αργή κίνηση στα γυρίσματα, και γίνεται έτσι ο ιδανικός σύντροφος για την καταγραφή δράσης, σπορ, συναυλιών ή των παιδιών στο παιχνίδι. Παράλληλα μπορείτε να απολαμβάνετε αυξημένο ήχο με καλύτερη κατανομή για πραγματική επίτευξη συντονισμού. Αν πάλι προτιμάτε τα ακουστικά, ένας ανεξάρτητος ενισχυτής ακουστικών ενισχύει τον ήχο ακόμα περισσότερο στο εσωτερικό του αυτιού.
Η ασύγκριτη απόδοση είναι αυτό που χαρακτηρίζει το Lenovo VIBE Ζ2 Pro. Ο αποδοτικός QualcommR Snapdragon T επεξεργαστής 2.5GHz 801 με 3GB μνήμη RAM, δίνει αρκετή ενέργεια για να ταιριάξει σε οποιοδήποτε συνδυασμό χρήσης, φωτογραφία, εφαρμογές, βίντεο ή παιχνίδια.


Το Vibe Z2 Pro με τον πανέμορφο μεταλλικό unibody σχεδιασμό και με μόλις 7,7 χιλιοστά πάχος, βγαίνει σε χρυσό, τιτάνιο ή μαύρο. Παράλληλα η Dual Sim επιτρέπει τη χρήση δύο καρτών σε μία συσκευή, ενώ η πρωτοποριακή Dual Standby εφαρμογή επιτρέπει στη δεύτερη sim να τίθεται αυτόματα σε αναμονή όταν η πρώτη δεχτεί κλήση.


Δηλώσεις
«Το VIBE X2 προσφέρει στους καταναλωτές ένα smartphone τόσο μοναδικό όσο εκείνοι, ξεκινώντας με το τριών επιπέδων σχεδιασμό του με χρωματική διαβάθμιση τριών στρωμάτων που δείχνει το ίδιο όμορφο όσο ευχάριστο είναι και στην αφή” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Colin Giles, senior vice president, worldwide sales, Mobile Business Group, Lenovo».


«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι βλέποντας το ισχυρό MT6595 του VIBE X2 της Lenovo. Αυτή η συνεργασία αποδεικνύει την δέσμευσή μας να καταστήσουμε δυνατές περισσότερες LTE επιλογές, με το VIBE X2 να συμμετέχει στην όλο και αυξανόμενη λίστα των LTE devices στο portfolio μας» δήλωσε ο Jeffrey Ju, Επικεφαλής των Smartphone, της MediaTek.


Διαθεσιμότητα
Τα VIBE X2 smartphones της Lenovo είναι άμεσα διαθέσιμα με τιμή 449€, τα VIBE Z2 και Z2 Pro με τιμή 349€ και 499€ αντίστοιχα θα είναι διαθέσιμα στο τέλος Δεκεμβρίου 2014.