Το gi-Cluster Game Jam 2014 είναι εδώ με την υποστήριξη των χορηγών του και η ελληνική κοινότητα game developers ετοιμάζεται.


gi cluster game jamΟι μέρες για το gi-Cluster Game Jam 2014 (#giClusterGameJam) πλησιάζουν και οι Έλληνες game developers θα μετρήσουν τις δυνάμεις τους σε μια πρόκληση-έκπληξη στις 12, 13 και 14 Δεκεμβρίου στο συνεργατικό χώρο του gi-Cluster στο α2-innohub, στο Μαρούσι.


Σε μια συνεχή προσπάθεια τόνωσης της επιχειρηματικότητας, η φετινή διοργάνωση υποστηρίζεται από τους χορηγούς: τη μουσική υπηρεσία streaming Akazoo, την εταιρεία Vermantia που εξειδικεύεται σε τεχνολογικές εφαρμογές και δημιουργία virtual, lottery και mobile games και την εταιρεία Trebbble που εξειδικεύεται στον τομέα των καινοτόμων mobile εφαρμογών, προσφέροντας τα χρηματικά έπαθλα αξίας €3.000, €2.000 και €1.000 στις τρεις πρώτες διακριθείσες ομάδες αντίστοιχα και συμπληρώνεται από την πρωτοβουλία του gi-Cluster να εντάξει τις νικήτριες ομάδες, εφόσον το επιθυμούν, στο πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης που υλοποιεί.


Ανάμεσα στους υποστηρικτές του gi-Cluster Game Jam 2014 είναι ο Πανελλήνιος Σύλλογος Δημιουργών Λογισμικού Ψυχαγωγίας (HGDA) που θα θέσει στη διάθεση της διοργάνωσης την τεχνογνωσία του αλλά και μια ομάδα δραστήριων εθελοντών, η Lancom η οποία θα παρέχει όλη την τεχνική και διαδικτυακή υποστήριξη για το event, το Battlenet Internet Station στα Πευκάκια που θα φιλοξενήσει την τελετή απονομής βραβείων στους νικητές και τέλος το Red Bull που θα δώσει «φτερά» στους συμμετέχοντες προσφέροντας ενέργεια καθ’ όλη τη διάρκεια της διαγωνιστικής διαδικασίας.


Ο διαγωνισμός υποστηρίζεται συνολικά από το Corallia, Φορέα Αρωγό του gi-Cluster, που θα παραχωρήσει στους μεγάλους νικητές τη δυνατότητα, εφόσον το επιθυμούν, να ενταχθούν στο πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης του gi-Cluster, όπου θα τους παραχωρηθεί γραφειακός χώρος (co-working space), mentoring από διακεκριμένα στελέχη των μελών του gi-Cluster, πρόσβαση σε εκπαιδεύσεις και δυνατότητα άμεσης δικτύωσης με το επιχειρηματικό οικοσύστημα του cluster.


Το gi-Cluster Game Jam 2014 απευθύνεται σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες game developers, καθώς και σε όσους δραστηριοποιούνται ή συμμετέχουν στην ανάπτυξη παιχνιδιών και ψυχαγωγικού λογισμικού. Η δήλωση συμμετοχής γίνεται ηλεκτρονικά μέσα από τη σελίδα http://gamejam.gi-cluster.gr έως την 1η Δεκεμβρίου 2014.


Το gi-Cluster Game Jam 2014 συγχρηματοδοτείται από Εθνικούς πόρους και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, μέσω του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς 2007-2013, στο πλαίσιο του έργου «Δημιουργία και Λειτουργία Δομής Διαχείρισης και Ανάπτυξης Συνεργατικού Σχηματισμού Τεχνολογιών Παιγνίων και Δημιουργικού Περιεχομένου» που υλοποιεί το Corallia ως Φορέας Αρωγός του gi-Cluster.