Η Intralot πιστοποιήθηκε βάσει των προτύπων της Παγκόσμιας Ένωσης Λοταριών, “WLA Security Control Standard”.


intralot certificationΠαράλληλα πιστοποιήθηκε για “ISO/IEC 27001:2013” για τις δραστηριότητές της στη Γερμανία, τη Μάλτα και την Ελλάδα, υλοποιώντας σταδιακά τη στρατηγική επέκτασης των πιστοποιήσεών της. Η απονομή των πιστοποιήσεων έγινε σε ειδική τελετή στο περίπτερο της INTRALOT στην Έκθεση της Παγκόσμιας Ένωσης Λοταριών (World Lottery Summit 2014) που πραγματοποιείται στη Ρώμη από τις 2 έως τις 5 Νοεμβρίου.


Οι πιστοποιήσεις της INTRALOT Germany, θυγατρικής της INTRALOT στη Γερμανία, της Maltco Lotteries στη Μάλτα και της Ελληνικά Λαχεία Α.Ε. στην Ελλάδα, καλύπτουν όλες τις εταιρικές λειτουργίες των τριών εταιρειών, έχοντας ελέγξει τα υπάρχοντα συστήματα διαχείρισης που πιστοποιούν την ακεραιότητα των παιχνιδιών και την εταιρική τους λειτουργία στο σύνολό της.


Οι πιστοποιήσεις αυτές είναι συμπληρωματικές προς τις πιστοποιήσεις WLA SCS, ISO 27001, ISO 20000 και ISO 9001 της μητρικής εταιρείας στην Αθήνα, που καλύπτουν ολόκληρο τον κύκλο ζωής του συστήματος και των υπηρεσιών σχεδιασμού, την ανάπτυξη, υλοποίηση, υποστήριξη και λειτουργία σε μια συγκεκριμένη χώρα.


Οι πιστοποιήσεις της μητρικής εταιρείας, INTRALOT, συμπληρώνουν τις πιστοποιήσεις των πελατών της, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση της GIDANI που ολοκλήρωσε πρόσφατα με επιτυχία τις ετήσιες πιστοποιήσεις ISO 27001 και WLA SCS.


Κατά την τελετή της απονομής, ο Πρόεδρος της WLA SRMC, κ. Thierry Pujol, δήλωσε: “Η INTRALOT είναι ο πρώτος προμηθευτής που επέλεξε να αναπτύξει τη δραστηριότητά του στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών κάτω από την ομπρέλα/αιγίδα της πιστοποίησης της WLA SCS. Εδώ και αρκετό καιρό η εταιρεία έχει εμπλακεί ενεργά και έχει αποδείξει τη δέσμευσή της στα θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια πληροφοριών και τη διαχείριση κινδύνων. Η Επιτροπή Ασφάλειας και Διαχείρισης Κινδύνων της WLA (WLA SRMC) είναι πραγματικά ευτυχής που διατηρεί καλές σχέσεις με τους ειδικούς της INTRALOT, οι οποίοι συμμετέχουν τακτικά ως ομιλητές και σε συνέδρια της WLA για θέματα ασφάλειας.”


Ο κ Jean Jorgensen, Εκτελεστικός Διευθυντής της WLA, πρόσθεσε: “Η Παγκόσμια Ένωση Λοταριών συγχαίρει την INTRALOT και τους συνεργάτες της για τη διαρκή και ισχυρή δέσμευση και τις συνεχείς προσπάθειές τους να ευθυγραμμίσουν τις διαδικασίες τους, την ασφάλεια και τη διαχείριση των κινδύνων σύμφωνα με το Πρότυπο WLA Security Control.”


Ο κ. Νίκος Νικολακόπουλος, President Latin America, Western Europe & Africa του Ομίλου INTRALOT, δήλωσε κατά την παραλαβή των πιστοποιήσεων: ”Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που λαμβάνουμε τις πιστοποιήσεις από τους δύο αυτούς κορυφαίους οργανισμούς. Η αφοσίωση της INTRALOT στην ακεραιότητα και την παροχή ποιοτικών προϊόντων και υπηρεσιών είναι καθοριστική για την επιτυχία της επιχείρησής μας και αποτελεί την βάση της στρατηγική μας για βιώσιμη ανάπτυξη”.


Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από την TUV Nord, έναν από τους σημαντικότερους φορείς πιστοποιήσεων παγκοσμίως που εκτελούν επιτόπιους ελέγχους, εξετάζοντας τις τοπικές επιχειρήσεις.