Με κεντρικό θέμα τα «Συμπεράσματα/ Conclusions», το 6ο TEDxAthens, επιστρέφει στις 15 Νοεμβρίου, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.


6 tedx athensΣε περίπου δύο εβδομάδες, περισσότεροι από 20 ομιλητές & 5 performers θα βρεθούν στη σκηνή του TEDxAthens, οι οποίοι μέσα από τις δικές τους προσωπικές εμπειρίες θα προσφέρουν έμπνευση στους εκατοντάδες συμμετέχοντες.


Το πρόγραμμα της φετινής Διοργάνωσης παρουσιάστηκε στις 30 Οκτωβρίου από την ομάδα του TEDxAthens, σε μία ειδική εκδήλωσηπου πραγματοποιήθηκεσε κεντρικό εστιατόριο της πόλης, στην οποία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι τοπικών και διεθνών Μέσων. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στους σπουδαίους ομιλητές, που θα ανέβουν φέτος στην σκηνή του TEDxAthensκαι με τις ιδέες τους, τις εμπειρίες τους και τα επιτεύγματά τους, θα βοηθήσουν να βγάλουμε τα δικά μας «Συμπεράσματα».


Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην αλλαγή του τρόπου διάθεσης των εισιτηρίων, αφού για πρώτη φορά, τα εισιτήρια διατίθενται αποκλειστικά με σειρά προτεραιότητας (first-come, first-servedbasis). Το τρίτο και τελευταίο πακέτο εισιτηρίων θα είναι στον «αέρα» από τις 03/11 όπου θα διατίθενται, σε περιορισμένο αριθμό, εισιτήρια και για ανέργους.


Ξεχωριστή στιγμή της παρουσίασης ήταν η ανακοίνωση δύο ακόμα ομιλητριών του φετινού TEDxAthens, της Φωτεινής Τσαλίκογλου, δημοσιογράφου, συγγραφέα και καθηγήτριας ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και της Σουηδής δημοσιογράφου και συγγραφέα Kajsa Ekis Ekman, η οποία έχει γράψει πολλά βιβλία για την οικονομική κρίση και τα δικαιώματα των γυναικών. Στο τελευταίο της βιβλίο με τίτλο «Κλεμμένη Άνοιξη», η Kajsa Ekis Ekman παρουσιάζει την οικονομική κρίση, όπως την έζησε στην Ελλάδα για δύο ολόκληρα χρόνια.


Επίσης, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, ανάμεσα στουςομιλητές θα είναι:ο Τίτος Πατρίκιος, ο βραβευμένος Έλληνας ποιητής, πεζογράφος και μεταφραστής, ο Φώτης Κατσικάρης , προπονητής της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ Ανδρών, ο οποίος έχει ανακηρυχθεί Eurocup Coach για το 2013 από την Euroleague Basketball,η ομάδα δημιουργίας του πρωτοποριακού εργαλείου τρισδιάστατης σχεδίασης Gravity Sketch, η GravitySketchteam και ο ερευνητής ρομποτικής Max Kriegleder.


Επιπλέον, στο δρόμο για τα δικά μας συμπεράσματα θα μας βοηθήσουν οι ομιλητές: Luke Harding, δημοσιογράφος, συγγραφέας και βραβευμένος ανταποκριτής της εφημερίδας Guardian. Το τελευταίο του συναρπαστικό βιβλίο “The Snowden Files: The Inside Story of the World’s Most Wanted Man” εξιστορεί την πιο εντυπωσιακή διαρροή απόρρητων πληροφοριών στα χρονικά, Kate Raworth, οικονομολόγος, η οποία εστιάζει στην αναδιαμόρφωση της Οικονομικής Επιστήμης ώστε να μπορεί να προσαρμοστεί στην πραγματικότητα και τις προκλήσεις του 21ου αιώνα, DeanJohnson, καταξιωμένος designer, συγγραφέας, και παρουσιαστής ραδιοφωνικών εκπομπών σε θέματα τεχνολογίας, gadgets, και design και JulianTreasure, soundspecialist, ο οποίος αποτελεί έναν «θρύλο» των TEDevents, καθώς έχει δώσει 5 TED ομιλίες και μετράει περισσότερα από 8 εκατ. views.


Τρεις ακόμη ομιλητές που θα μοιραστούν την ιστορία τους από τη σκηνή του TEDxAthens είναι:η MaysoonZayid, ηθοποιός, επαγγελματίας standupcomedian και συγγραφέας, ο DonLevy, πρώην εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της SonyPictures, βραβευμένος διπλά με το Βραβείο Όσκαρ από την Ακαδημία Κινηματογράφου και ο FarazWarsi, expert στα Doodle και συνιδρυτής της εταιρείας 3Dprinting “3Doodler”, η οποία ολοκλήρωσε το περασμένο έτος ένα από τα πλέον επιτυχημένα crowdfundingcampaigns του Kickstarter,


Φέτος, μαζί μας θα βρίσκονται και δύο εκπρόσωποι Οργανώσεων που φιλοξενούνται στην πλατφόρμα του Human Grid, ο Αχμέτ Μοαβία, πρόεδρος του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών και η Αθηνά Κρητικού, ιδρύτρια του Σ.Κ.Ε.Π. – Συνδέσμου Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους.


Επιπλέον, το αθηναϊκό κοινό θα έχει, όπως κάθε χρόνο, την ευκαιρία να παρακολουθήσει μοναδικά μουσικά και χορευτικά δρώμενα. Οι συμμετοχές που έχουν ήδη ανακοινωθεί είναι: η Φένια και η Έλενα Τσικιτίκου, οι δύο χορεύτριες που θα ανοίξουν τη σκηνή του φετινού TEDxAthens και ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος, ένας από τους καλύτερους τρομπετίστες της ελληνικής jazz σκηνής, ο οποίος μαζί με 3 ακόμα ταλαντούχους μουσικούς θα μαγέψουν τους παρευρισκόμενους.


Ο Δημήτρης Καλαβρός-Γουσίου, Curator και Ιδρυτής του TEDxΑthens, δήλωσε σχετικά: «Το φετινό TEDxAthens πλησιάζει και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που κάθε χρόνο διαπιστώνουμε πως ολοένα και περισσότεροι επιθυμούν να γίνουν μέρος αυτής της μοναδικής εμπειρίας. Σπουδαίοι ομιλητές από διάφορους χώρους θα μοιραστούν μαζί μας τις ιστορίες τους και θα μας βοηθήσουν να βγάλουμε τα δικά μας «συμπεράσματα» για να προχωρήσουμε με αισιοδοξία στο μέλλον. Στόχος μας είναι πάντα η διάδοση ιδεών και ιστοριών που αξίζουν να διαδοθούν».


Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τους ΟΜΙΛΗΤΕΣ, τη ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ και τα ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ θα βρείτε στο http://2014.tedxathens.com/.