Tο νέο Digital Cinema 4K Monitor αποτελεί ολοκληρωμένη λύση για επαγγελματίες που αναζητούν μια υψηλών προδιαγραφών οθόνη.


LG 31MU97Η LG παρουσιάζει το νέο Monitor 4K (μοντέλο 31MU97), που ξεκινά την παγκόσμια διάθεσή του αυτή την εβδομάδα. Το νέο 31MU97 της LG διαθέτει τεχνολογία αιχμής, συνδυάζοντας την ανάλυση Digital Cinema 4K (4096 x 2160) με οθόνη IPS 31 ιντσών, δημιουργώντας έτσι ένα εξαιρετικής ποιότητας και λεπτομέρειας monitor, που πληροί τις υψηλές προδιαγραφές του Digital Cinema Initiative (DCI). Το LG 31MU97 είναι κατάλληλο για επαγγελματίες που απαιτούν μεγάλη ευκρίνεια στην εικόνα, είτε για εργασία, είτε για προσωπική χρήση.


Η ανώτερης ποιότητας ανάλυση 4K, καθώς και η ζωντάνια στα χρώματα, είναι ιδανική για φωτογράφους, video editors και γραφίστες, ενώ η εκπληκτική ποιότητα της εικόνας επιτρέπει την πιο λεπτομερή και με ακρίβεια επεξεργασία των φωτογραφιών. Χάρη στα πλούσια και έντονα χρώματα, αλλά και το εντυπωσιακό χρώμα 10-bit, οι επαγγελματίες των visual arts θα εκτιμήσουν βαθύτατα την υψηλή χρωματική ακρίβεια του μοντέλου.


Η νέα IPS οθόνη υποστηρίζει πάνω από το 99,5 τοις εκατό της χρωματικής παλέτας Adobe RGB και παρέχει στους χρήστες πολλές επιλογές και τρόπους χρωματισμού, προκειμένου να ανταποκριθεί στο ευρύ φάσμα των αναγκών που απαιτούν οι επαγγελματίες των γραφικών τεχνών. Η διπλή χρωματική παλέτα (Dual Color Space) επιτρέπει στo monitor να εμφανίζει δύο διαφορετικές λειτουργίες χρωμάτων, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να συγκρίνουν διαφορετικές εναλλακτικές της εργασίας τους ταυτόχρονα. Επιπλέον, το Digital Cinema 4K Monitor διαθέτει hardware έτοιμο για χρήση με το αποκλειστικό λογισμικό της LG ‘True Color Pro’.


Το LG 31MU97 είναι εξοπλισμένο με πληθώρα μοναδικών high-end λειτουργιών που θα ικανοποιήσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς επαγγελματίες. Οι επαγγελματίες που ασχολούνται με video μπορούν να επεξεργάζονται περιεχόμενο με ανάλυση 4Κ στην ιδανική ανάλυση με το Digital Cinema 4K, χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιούν τη λειτουργία αναπροσαρμογής της εικόνας ‘image scaling’. Η επεξεργασία των videos με πλήρη απεικόνιση των χρωμάτων πραγματοποιείται με την υποστήριξη της λειτουργίας DCI, η οποία αναπαράγει τα χρώματα με ρεαλισμό, καλύπτοντας το 97 τοις εκατό του χρωματικού φάσματος της DCI-P3, ποσοστό που αποτελεί το standard για τους ψηφιακούς προβολείς του cinema και τις ψηφιακές κάμερες. Τέλος, το LG 31MU97 διαθέτει εργονομικά σχεδιασμένο άξονα, για τη μέγιστη άνεση στη θέαση, προβάλλοντας τη μεγαλύτερη δυνατή επιφάνεια της εικόνας στην οθόνη, ώστε να μειώνονται οι κινήσεις που πρέπει να γίνονται με τον κέρσορα (π.χ. scrolling, dragging κτλ.).


«Το Digital Cinema 4K Monitor της LG αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για την εταιρεία να εδραιώσει την ηγετική της θέση στην παγκόσμια αγορά επαγγελματικών monitor», δήλωσε ο Hyoung-sei Park, Επικεφαλής του IT business division της LG Electronics. «Τα υψηλής ποιότητας χαρακτηριστικά και οι λειτουργίες του, το καθιστούν την πιο ολοκληρωμένη λύση για τους επαγγελματίες που αναζητούν ένα υψηλών προδιαγραφών monitor με ενσωματωμένη όλη τη διαθέσιμη νέα τεχνολογία».


Το LG 31MU97 θα είναι διαθέσιμο από αυτή την εβδομάδα στην αγορά των ΗΠΑ, της Ν. Κορέας, της Γερμανίας, της Αυστραλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ θα ακολουθήσουν οι αγορές της Ολλανδίας, της Ισπανίας, της Πολωνίας και της Ιαπωνίας το Νοέμβριο.