H SAP επέλεξε την IBM ως βασικό στρατηγικό πάροχο υπηρεσιών υποδομής cloud για τις κρίσιμες, επιχειρηματικές εφαρμογές της.


SAP_logo 2011Η πρόταση SAP® HANA Enterprise Cloud είναι πλέον διαθέσιμη μέσω του εξαιρετικά επεκτάσιμου, ανοικτού και ασφαλούς cloud της IBM. Το SAP HANA Enterprise Cloud θα επεκταθεί στις κύριες αγορές με την προσθήκη των IBM cloud data centers. Αυτό αναμένεται να επιτρέψει στους πελάτες να καταστήσουν διαθέσιμο το λογισμικό τους SAP σε παγκόσμια κλίμακα, σε ένα ταχύτερο και πιο ασφαλές περιβάλλον που υποστηρίζεται από τις δοκιμασμένες δυνατότητες cloud της IBM.


«Προσβλέπουμε στη διεύρυνση μιας από τις πλέον μακροχρόνιες και πιο επιτυχημένες συνεργασίες στον κλάδο της πληροφορικής», δήλωσε ο Bill McDermott, Διευθύνων Σύμβουλος της SAP. «Η ζήτηση για το SAP HANA και τη SAP Business Suite on HANA στο cloud είναι πολύ μεγάλη και αυτή η παγκόσμια συμφωνία με την IBM αναγγέλλει μια νέα εποχή συνεργασίας στον τομέα του cloud. Προβλέπουμε ότι οι πελάτες θα ωφεληθούν από αυτή τη συνεργασία και την επέκταση του SAP HANA Enterprise Cloud.»


«Αυτή η ανακοίνωση αποτελεί σημαντικό ορόσημο στην ανάπτυξη του enterprise cloud,» δήλωσε η Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της IBM, Ginni Rometty. «Βασίζεται στο μακρύ ιστορικό προσφοράς καινοτομίας προς στις επιχειρήσεις από τις δύο εταιρείες μας και εδραιώνει περαιτέρω τη θέση της IBM ως της σημαντικότερης πλατφόρμας cloud παγκοσμίως. Η ασφαλής, ανοικτή πλατφόρμα υβριδικού enterprise cloud της ΙΒΜ θα προσφέρει στους πελάτες της SAP τη δυνατότητα υποστήριξης νέων τρόπων εργασίας σε μια εποχή που διαμορφώνεται από τα Big Data, τις φορητές συσκευές και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.»


Από κοινού, η IBM και η SAP διαθέτουν την τεχνογνωσία, τις λύσεις και την υποδομή cloud για τη διάθεση επιχειρησιακών λύσεων SAP στο IBM Cloud. Η SAP προσφέρει τη δύναμη των λειτουργιών πραγματικού χρόνου μέσω των υπολογιστικών δυνατοτήτων στη μνήμη του SAP HANA, σε συνδυασμό με τη δυνατότητα εκτέλεσης των κρίσιμων επιχειρησιακών εφαρμογών της επιχείρησης, όπως το SAP Business Suite, σε περιβάλλον cloud. Η IBM προσφέρει επιχειρηματική γνώση σε βάθος και την ανοικτή αρχιτεκτονική των IBM Cloud Managed Services και της SoftLayer — παρέχοντας στους πελάτες τη δυνατότητα ασφαλούς διαχείρισης των φορτίων εργασίας SAP από τις δοκιμές έως την παραγωγή, σε μια ενιαία υποδομή, με διαφάνεια και έλεγχο για τη θέση των δεδομένων. Επιπλέον, οι πελάτες μπορούν να ωφεληθούν από την τεχνολογία και τις υπηρεσίες των δύο εταιρειών που προσφέρουν βέλτιστες πρακτικές για συγκεκριμένους κλάδους, επιτρέποντας στους πελάτες να μετασχηματίσουν τους οργανισμούς τους. Οι πελάτες κάθε μεγέθους της SAP και της IBM θα ωφεληθούν από αυτή την κοινοπραξία των δύο πιο αξιόπιστων εταιρειών του κλάδου.


Στα βασικά οφέλη για τις επιχειρήσεις κάθε μεγέθους αναμένεται να περιλαμβάνονται τα εξής:
Οι πελάτες θα μπορούν να αξιοποιήσουν το SAP HANA Enterprise Cloud μέσω της παγκόσμιας παρουσίας του IBM Cloud. Αυτό θα επιτρέψει στους πελάτες να αξιοποιούν τα δεδομένα μέσω του SAP HANA και επιχειρησιακών εφαρμογών στο IBM Cloud, που έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την ταχύτητα, τη διαφάνεια και τον έλεγχο.


Το SAP HANA θα εκτελείται στο IBM Cloud παρέχοντας μια βασισμένη σε ανοικτά πρότυπα προσέγγιση που θα συμβάλει στη δημιουργία της βάσης για την ενοποίηση των υφιστάμενων επενδύσεων τεχνολογίας με νέα φορτία εργασίας.
Πάγια δέσμευση της IBM και της SAP είναι η ασφάλεια των εταιρικών πελατών στο cloud. Το IBM Cloud παρέχει ορατότητα και έλεγχο επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να εφαρμόζουν και να επεκτείνουν τις βέλτιστες πρακτικές τους για την ασφάλεια σε ένα περιβάλλον cloud.


Οι εταιρείες θα έχουν πλέον επιπρόσθετη εμβέλεια και δυνατότητες επέκτασης, έτσι ώστε να μπορούν να ξεκινούν πιο εύκολα τοπικά και να επεκτείνονται παγκόσμια μέσω των δυνατοτήτων cloud, συμμορφούμενες με τις υποχρεώσεις ως προς τη θέση των δεδομένων και με άλλες κανονιστικές απαιτήσεις.