Ενημέρωση για την προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών, καθώς η ΑΔΑΕ συμμετέχει στον Ευρωπαϊκό μήνα για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.


adaeΗ Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) συμμετέχει στον Ευρωπαϊκό μήνα για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο http://cybersecuritymonth.eu/ που συντονίζει ο ENISA, o Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών, με την υλοποίηση δύο δράσεων -ενός ενημερωτικού κόμβου και ενός εντύπου- που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και στην ενημέρωσή τους σχετικά με τα μέτρα που θα πρέπει να εφαρμόζουν για την προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών.


Οι χρήστες και συνδρομητές μπορούν να βρουν στη διαδικτυακή πύλη της Αρχής, http://www.adae.gr/enimerosi-christon-kai-syndromiton/ πολλές πηγές πληροφόρησης σχετικά με τους κινδύνους του κυβερνοχώρου και πρακτικές οδηγίες για την αποφυγή τους. Επίσης οι ψηφιακοί χρήστες μπορούν να κατεβάσουν το νέο ενημερωτικό έντυπο της ΑΔΑΕ σχετικά με την προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών, την υποβολή καταγγελιών και την αποφυγή κακόβουλων κλήσεων http://www.adae.gr/fileadmin/cybersecurity/index.html. Η έντυπη έκδοση του εντύπου θα διανεμηθεί την Κυριακή 26 Οκτωβρίου και είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.


Στη διαδικτυακή πύλη της ΑΔΑΕ, οι χρήστες υπηρεσιών ηλεκτρονικής επικοινωνίας αλλά και ταχυδρομικών υπηρεσιών μπορούν να αναζητήσουν εύκολα πληροφόρηση σχετικά με το θέμα της ασφάλειας και τους τρόπους προστασίας από απειλές. Ο ενημερωτικός αυτός κόμβος συγκεντρώνει συνδέσμους με ενημερωτικό υλικό που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο από πολλούς φορείς όπως Υπουργεία, οργανισμούς, ανεξάρτητες αρχές και παρόχους ηλεκτρονικών επικοινωνιών και ταχυδρομικών υπηρεσιών.