Η Visa διοργάνωσε τριήμερο συνέδριο στην Αθήνα για τράπεζες μέλη από τη Ρωσία, την Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών και τη ΝA Ευρώπη.


visa europeΤο πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε μια σειρά από ενδιαφέρουσες θεματικές ενότητες, όπως την οικονομική προοπτική και τις ψηφιακές εξελίξεις στις πληρωμές και πώς οι τελευταίες καινοτομίες στις πληρωμές φέρνουν την επανάσταση στον τραπεζικό σύστημα και το οικοσύστημα των πελατών. Το κοινό είχε την ευκαιρία να γνωρίσει καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες της Visa, όπως οι ανέπαφες πληρωμές και οι πληρωμές μέσω κινητών συσκευών, οι τελευταίες τάσεις του ηλεκτρονικού εμπορίου και οι νέες λύσεις για εμπόρους λιανικής πώλησης.


Ο Kamran Siddiqi, Group Executive, Central and Eastern Europe, Middle East and Africa (CEMEA), στη Visa Inc., δήλωσε: «Είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον. Οι νέες τεχνολογίες και τα ψηφιακά προϊόντα και υπηρεσίες αναμένεται να ενισχύσουν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Η Visa αποτελεί κινητήρια δύναμη καινοτομίας σε παγκόσμιο και τοπικό επίπεδο, παρέχοντας καθοδήγηση και υποστήριξη σε τραπεζικά ιδρύματα και εμπορικά καταστήματα, ώστε να προσφέρει στους καταναλωτές περισσότερες μεθόδους πληρωμής, ευκολία και ασφάλεια, τόσο στο φυσικό κόσμο όσο και στο διαδίκτυο».


Ο κ. Νίκος Καμπανόπουλος, General Manager, Greece, Cyprus, Bulgaria στη Visa Europe, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και έκανε μια επισκόπηση της ελληνικής αγοράς, όσον αφορά τον τραπεζικό τομέα, την τοπική αγορά καρτών και τις προτεραιότητες της Visa. Ο κ. Καμπανόπουλος δήλωσε: «Το μέλλον των πληρωμών στην Ελλάδα και η μετάβαση από τα μετρητά στις ηλεκτρονικές συναλλαγές εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις νέες τεχνολογίες, όπως οι ανέπαφες πληρωμές και οι πληρωμές μέσω κινητών συσκευών. Οι ηλεκτρονικές πληρωμές παρέχουν διαφάνεια, αποδοτικότητα και σαφή πλεονεκτήματα για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς».