Η Samsung χορηγός τεχνολογίας στο 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών και Νέων Μέσων της Ελλάδος, Athens Video Art Festival.


athens video artΗ εταιρεία θα παρουσιάσει το νικητήριο project της κατηγορίας «Τέχνες & Δημιουργικότητα» της πρωτοβουλίας, Launching People, καθώς επίσης οι πλέον πρόσφατες συσκευές της Samsung θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στις δράσεις του φεστιβάλ


Η Samsung Electronics θα δώσει το «παρών» ως χορηγός τεχνολογίας στο 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών και Νέων Μέσων της Ελλάδος, Athens Video Art Festival 2014.


Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης η εταιρεία θα παρουσιάσει το project “Gradient: From Gray to Color Scale”, που διακρίθηκε στην κατηγορία «Τέχνες και Δημιουργικότητα» του Launching People. Με την καθοδήγηση του μέντορα της ομάδας και διοργανωτή του Athens Video Art Festival, Ηλία Χατζηχριστοδούλου, συνολικά, περισσότερες από 35 δημιουργίες εικαστικών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που περιλαμβάνουν τοιχογραφίες, graffiti και εγκαταστάσεις (installations), έδωσαν χρώμα στα κτίρια και στην πόλη των Ιωαννίνων. Στο πλαίσιο της μεγάλης κλίμακας εικαστικής ενέργειας, η δημιουργική παρέμβαση στο δημόσιο χώρο των Ιωαννίνων συνοδεύτηκε από προβολές, σε συνεργασία με διεθνή φεστιβάλ και φορείς.


Επιπλέον, τα τελευταία τεχνολογικά επιτεύγματα της Samsung θα συνδεθούν με τις δράσεις του φεστιβάλ. Το Galaxy Note 4, το virtual reality headset, Gear VR, και το Galaxy Alpha θα κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση στην ελληνική αγορά στο πλαίσιο του Φεστιβάλ. Επίσης, το κομψό tablet, Galaxy Tab S, αλλά και οι κυρτές UHD τηλεοράσεις, καθώς και τα monitors θα αναλάβουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις δράσεις του Athens Video Art Festival, αποσκοπώντας στη μέγιστη διέγερση όλων των αισθήσεων των συμμετεχόντων.


Το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών και Νέων Μέσων, Athens Video Art Festival 2014, ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό από τις 2 έως και τις 5 Οκτωβρίου στην “Τεχνόπολις” στο Γκάζι. Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ έχει αναπτυχθεί γύρω από το τρίπτυχο Τέχνη, Τεχνολογία, Κοινωνία και ο στόχος του είναι η χάραξη η δημιουργία μίας μοναδικής εμπειρίας μέσω του δημιουργικού συνδυασμού ποικίλων ερεθισμάτων, μέσων και ανθρώπων.