Οι ερευνητές της ESET παραλαμβάνουν το βραβείο «Péter Szőr» για την Επιστημονική Έκθεση Windigo στο πλαίσιο του Virus Bulletin Conference.


brabeio esetΜε το βραβείο «Péter Szőr» διακρίθηκε η ESET την περασμένη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια του 24ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Virus Bulletin, που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ. Τη βράβευση απέσπασε το Εργαστήριο Έρευνας του Καναδά της εταιρίας, το οποίο ήταν υπεύθυνο για τη σύνταξη της καλύτερης Τεχνικής Έκθεσης για την επιχείρηση Windigo.


«Δίκαια παραλαμβάνει η ESET Canada το βραβείο αυτό, που είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Péter Szőr. Το βάθος και εύρος της έρευνας της Επιχείρησης Windigo, η χρήση ποικίλων πρωτοποριακών τεχνικών και το υψηλό επίπεδο συνεργασίας με άλλους ερευνητές και εμπλεκόμενα μέρη, εναρμονίζονται με το πνεύμα του εξαιρετικού έργου του ίδιου του Péter. Ελπίζουμε ότι το βραβείο αυτό θα εμπνεύσει την ESET και άλλους μελλοντικά για ακόμη καλύτερη και ποιοτικότερη έρευνα» σημείωσε ο John Hawes, Chief of Operations στο Virus Bulletin.


Το βραβείο «Péter Szőr» καθιερώθηκε για να τιμήσει τη ζωή και το έργο του ερευνητή ασφάλειας Péter Szőr, που έφυγε από τη ζωή το Νοέμβριο 2013. Το βραβείο απονέμεται κάθε χρόνο στην καλύτερη τεχνική έρευνα, και ο νικητής ανακοινώνεται στη δεξίωση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου Virus Bulletin.


Ο Andrew Lee, CEO της ESET North America, σχολίασε λίγο μετά τη βράβευση μέσω του λογαριασμού του στο Twitter: «Πολύ περήφανοι για τον Pierre-Marc Bureau και την ομάδα του για το βραβείο Péter Szőr Award στο #VB2014. Νομίζω και ο Peter θα ήταν επίσης περήφανος.»


«Είναι τιμή μας που παραλαμβάνουμε αυτό το βραβείο. Είναι μεγάλη αναγνώριση της τεχνικής μας ανάλυσης και επικοινωνίας, αλλά και αποτέλεσμα της συνεργασίας με διάφορες ομάδες της ESET καθώς και πολλών εξωτερικών οργανισμών» δήλωσε μετά την παραλαβή του βραβείου ο Pierre-Marc Bureau, Security Intelligence Program Manager. «Το βραβείο αυτό αναγνωρίζει την προσπάθεια όλων όσων συμμετείχαν. Επιπλέον, αποτελεί για εμάς σημαντικό κίνητρο να συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στο κακόβουλο λογισμικό και να ανακοινώνουμε τα αποτελέσματα στο κοινό»


Η ομάδα Ερευνητών της ESET στον Καναδά που διακρίθηκε αποτελείται από τους: Olivier Bilodeau, Pierre-Marc Bureau, Joan Calvet, Alexis Dorais-Joncas, Marc-Etienne Léveillé και Benjamin Vanheuverzwijn, με τη συμμετοχή φορέων όπως ο «CERT-Bund», ο «Swedish National Infrastructure for Computing» και άλλοι.


Η Επιχείρηση Windigo επιτέθηκε αποκτώντας τον έλεγχο σε περισσότερους από 25.000 UNIX servers σε όλον τον κόσμο στέλνοντας εκατομμύρια spam email καθημερινά.


Η Επιστημονική Έκθεση της ESET που κέρδισε το βραβείο βρίσκεται αναλυτικά στο WeLiveSecurity.com.