Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το TEDxAcademy 2014 που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με θέμα «Το μέλλον που μοιραζόμαστε».


tedx academy futureΠέτυχε και φέτος, τον βασικό σκοπό του που ήταν να εμπνεύσει, να κινητοποιήσει το κοινό και να το προσκαλέσει σε ένα ταξίδι δημιουργικού διαλόγου για το σήμερα και το αύριο.


Συνολικά, 1.480 άτομα παρακολούθησαν τις ομιλίες που πραγματοποίησαν οι 14 διεθνώς αναγνωρισμένοι ομιλητές της διοργάνωσης, συμμετέχοντας στον ανοιχτό διάλογο που άνοιξε αυτή τη χρονιά το TEDxAcademy σε σχέση με τρεις βασικές θεματικές ενότητες:


Παγκόσμιο Όραμα, όπου οι:
James Robinson, Menny Martzilay, Μιχάλης Μπαχτής, Περικλής Παπαδόπουλος και Simon Anholt ανέδειξαν μέσα από τις ομιλίες τους, την παγκόσμια αλληλεπίδραση μεταξύ των κρατών και των ανθρώπινων επιτευγμάτων.


Τοπική Δράση, κατά την οποία οι:
Αλέξης Παπαχελάς, Μύρωνας Μιχαηλίδης, Αλέξανδρος Κρητικός και Στέλιος Ράμφος, αναφέρθηκαν στο πώς οι πρωτοβουλίες που λαμβάνονται σε τοπικό επίπεδο μπορούν να έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για το σύνολο της κοινωνίας.


Ανθρώπινη Αλληλεπίδραση, όπου οι:
Νίκος Κουμέττης, Μαρία Σταυροπούλου, Νίκος Μιχαλάκης, Χρήστος Μποκόρος και Daniel Gilbert, εστίασαν στη δύναμη των ανθρώπων ως μοχλός κοινωνικών αλλαγών και συνειδήσεων.


Επίσης, στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης, το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει δύο πρωτότυπες εκθέσεις που πραγματοποιήθηκαν παράλληλα με τις κεντρικές ομιλίες του TEDxAcademy. Από τη μία πλευρά, η τεχνολογική έκθεση T-Alley παρουσίασε στο κοινό καινοτόμα projects και start-up επιχειρήσεις που επικεντρώνονται στο χώρο της νέας τεχνολογίας. Οι πέντε ομάδες που συμμετείχαν στη συγκεκριμένη έκθεση παρουσίασαν με διαδραστικό τρόπο τα projects τους, ενώ οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά πώς υλοποιείται μια τρισδιάστατη εκτύπωση από ένα 3D-printer τελευταίας τεχνολογίας που φιλοξενήθηκε στο χώρο.


Από την άλλη μεριά, η έκθεση D-Alley έδωσε την ευκαιρία σε νέους ταλαντούχους σχεδιαστές να εκφραστούν δημιουργικά και να αποδείξουν πως το design είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες που μπορεί να αλλάξει τη ζωή προς το καλύτερο και στη χώρα μας. Οι νέοι δημιουργοί -απόφοιτοι από τον κλάδο Product Design του ΑΚΤΟ στην Αθήνα και από το Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σύρο- πρότειναν στο κοινό του TEDxAcademy δυναμικές λύσεις ικανές να συμβάλλουν στη διευκόλυνση της καθημερινότητάς μας, όπως ένα πρωτότυπο ξύλινο ποδήλατο ιδανικό για τις μετακινήσεις στην πόλη, ευρηματικές ψηφιακές συσκευές για ατομική ή οικιακή χρήση, καθώς και ειδικές εφαρμογές που αναδεικνύουν τις δυνατότητες εξοπλισμού και αξιοποίησης του δημόσιου χώρου.


Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του TEDxAcademy Νίκη Συροπούλου, δήλωσε: «Ένα ακόμα TEDxAcademy ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Στην επιτυχία αυτή συνέβαλαν οι εμπνευσμένες ομιλίες των 14 ομιλητών της φετινής διοργάνωσης, οι 1.480 άνθρωποι που με την ενέργειά τους έδωσαν ζωή στην εκδήλωση, αλλά και οι 120 πολύτιμοι συνεργάτες μας, οι εθελοντές μας, που με τη νεανική τους ορμητικότητα έδωσαν ψυχή στο TEDxAcademy 2014. Τους ευχαριστούμε όλους που μας δίνουν δύναμη και έμπνευση να επιστρέψουμε ανανεωμένοι και πιο δημιουργικοί με το TEDxAcademy 2015».


Για ακόμα περισσότερα νέα από τη φετινή διοργάνωση επισκεφθείτε τη σελίδα του TEDxAcademy στο Facebook ή την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης (www.tedxacademy.com).