Με τα Imaginieer, η Imaginarium φέρνει την επανάσταση στον κόσμο των παιχνιδιών και ενδυναμώνει τη δέσμευσή της προς την R&D+ στον τομέα των παιχνιδιών.


3d carΗ Imaginarium, η πρωτοπόρα Ισπανική εταιρεία στα παιχνίδια και στην εκπαίδευση των παιδιών, λανσάρει τα Imaginieer, μία σειρά παιχνιδιών εκτυπωμένα με 3D τεχνολογία που επιτρέπουν στα παιδιά να σχεδιάσουν τα δικά τους παιχνίδια από το σπίτι τους.
Με τη νέα αυτή σειρά των Imaginieer, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να σχεδιάσουν ένα κόσμημα ή ένα αυτοκίνητο με τον δικό τους τρόπο μέσω του website imaginieer.com. Μόλις ολοκληρώσουν το σχέδιό τους, θα το στείλουν στο Μαγικό Εργοστάσιο της Imaginarium και θα έχουν τη δυνατότητα για συνεχή ενημέρωση καθόλη τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας, μέχρι τη στιγμή που το παιχνίδι θα φτάσει στο σπίτι τους, μόλις λίγες μέρες αργότερα.


Η Imaginarium τοποθετεί την τεχνολογία 3D στα χέρια των παιδιών, με μία προσιτή τιμή και με την πρωτοποριακή ιδέα να συμμετέχουν τα ίδια στην παραγωγική διαδικασία. Παράλληλα τους δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσουν την 3D τεχνολογία και πως μπορούν να δημιουργήσουν ένα παιχνίδι που θα το κρατήσουν για μία ζωή.


«Τα Imaginieer δεν είναι μόνο ένα ιδιαίτερο δώρο, αλλά επιτρέπει στα παιδιά και τους γονείς τους να μάθουν και να δουλέψουν μαζί ώστε να σχεδιάσουν το παιχνίδι», αναφέρει ο David Monterde, product manager στην Imaginarium. «Επιπλέον, προσφέρει στα παιδιά τη χαρά του σχεδιασμού του δικού τους παιχνιδιού. Η κίνηση αυτή είναι απόλυτα εναρμονισμένη με τη φιλοσοφία της εταιρείας, για μάθηση μέσω του παιχνιδιού», προσέθεσε ο CEO της Imaginarium Felix Tena. «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που είμαστε οι πρώτοι που φέρνουν την 3D τεχνολογία στον τομέα των παιχνιδιών, με έναν τρόπο που είναι φιλικός προς τα παιδιά και μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν. Η Imaginarium είναι η πρώτη εταιρεία που παρουσίαζει αυτή την επανάσταση τόσο στην παραγωγή όσο και στην κατανάλωση των παιδικών προϊόντων.»


Η 3D εκτύπωση για το κόσμημα κοστίζει 19,95€ και το αυτοκίνητο 24,95€. Αυτά τα δύο παιχνίδια αποτελούν μόνο την αρχή μία ολοκληρωμένης σειράς 3D παιχνιδιών, την οποία και εντατικά δουλεύει η Imaginarium για να ξεκινήσει την κυκλοφορία της στις αρχές του 2015.


Η δέσμευση στην R&D+i έχει ενσωματωθεί στο DNA της Imaginarium από την αρχή της ίδρυσής της το 1992 και σήμερα απασχολεί το 20% του προϋπολογισμού της εταιρείας. Με τα Imaginieer, η εταιρεία κάνει ένα βήμα μπροστά, δημιουργώντας μία προσιτή τεχνολογία στην περίπλοκη παραγωγική διαδικασία των παιχνιδιών.


Η 3D εκτύπωση είναι φιλική προς το περιβάλλον
Η 3D τεχνολογία που χρησιμοποιεί η Imaginarium για την εκτύπωση των παιχνιδιών, δεν ανοίγει μόνο έναν καινούργιο κόσμο στις παραγωγικές δυνατότητες, αλλά είναι και φιλική προς το περιβάλλον.


Το Imaginieer κόσμημα αλλά και το αυτοκίνητο κατασκευάζονται από PLA, ένα βιοδιασπώμενο πλαστικό υλικό. Επιπλέον, η 3D εκτύπωση δεν χρησιμοποιεί παρά μόνο την ποσότητα του υλικού που είναι απαραίτητη, προσθέτοντας στρώσεις υλικού μέσω μία διαδικασία εξώθησης.


Η ευκαιρία να δημιουργήσει το κάθε παιδί το δικό του παιχνίδι, αποτελεί σίγουρα μία έκπληξη που θα τους ενθουσιάσει. Η Imaginarium είναι η πρώτη Ισπανική εταιρεία που αναπτύσσει την 3D εκτύπωση στα παιχνίδια και θέτει τις βάσεις για έναν καινούργιο κόσμο στην παραγωγή των παιχνιδιών, με προϊόντα εξατομικευμένα για κάθε παιδί.


Τα προϊόντα θα είναι διαθέσιμα στο site www.imaginieer.com από τις 15 Οκτωβρίου.